Άρης Σερβετάλης και Έφη Μπίρμπα επιστρέφουν μαζί στη σκηνή με «Το όνειρο ενός γελοίου»

by Adamantia Laoumtzi
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Άρης Σερβετάλης και Έφη Μπίρμπα επιστρέφουν μαζί στη σκηνή με «Το όνειρο ενός γελοίου»

 

Ο Άρης Σερβετάλης επιστρέφει στη σκηνή, μετά την πολυσυζητημένη αποχώρηση του από την παράσταση «Ρινόκερος» και τις διαστάσεις που έλαβε η υπόθεση, με «το πιο αισιόδοξο και διορατικό κείμενο» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, «Το Όνειρο ενός Γελοίου».

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η σύζυγος του Έφη Μπίρμπα, με την οποία ο γνωστός ηθοποιός έχει συνεργαστεί σε πολλές παραστάσεις, με τη διαφορά ότι για πρώτη φορά θα παίξουν μαζί.

«Ο ήρωάς μας δεν βρίσκει ενδιαφέρον σε τίποτα, δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν προσδοκά τίποτα. Το βλέμμα του καρφώνεται σ’ ένα αστεράκι. Ήξερε πως εκείνη τη νύχτα η πράξη θα εκτελεστεί. Και σίγουρα θα είχε σκοτωθεί αν δεν υπήρχε εκείνο το κοριτσάκι… Τη νύχτα εκείνη είδε το όνειρο που του αποκάλυψε την αλήθεια, το όνειρο που έγινε ο προάγγελος για μια νέα ζωή, ανακαινισμένη… είναι σε σύγχυση;»

Όπως σημειώνουν το «Το Όνειρο ενός Γελοίου», μια ιδιότυπη ιλαροτραγωδία, ένα φανταστικό αφήγημα – αριστούργημα του Ρώσου δασκάλου της ανθρώπινης ψυχολογίας, μας ξεναγεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, από την προπτωτική κατάσταση της αθωότητας στον απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης. Ο γελοίος άνθρωπος μας κάνει μετόχους της ιστορίας και πρόσωπα του διηγήματος, γινόμαστε θεατές και χαρακτήρες του έργου ταυτόχρονα».

Ο Άρης Σερβετάλης υπό την καθοδήγηση της Έφης Μπίρμπα μας ξεναγεί στον κόσμο του Γελοίου του Ντοστογέφσκι οδηγώντας μας στα μύχια των σκέψεών του, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, αλήθειας και ψευδαίσθησης, ορατού και αόρατου, κωμικού και τραγικού, γελοιότητας και σαλότητας.

Η παράσταση αποπειράται «να διερευνήσει τ’ αδιέξοδα της ανθρώπινης φύσης της οποίας τα υλικά είναι ίδια με αυτά των ονείρων».

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα Μελίνα Μερκούρη και θα ακολουθήσει περιοδεία.

Πρεμιέρα 27 Ιουνίου, Θέατρο Βράχων Βύρωνα «Μελίνα Μερκούρη»

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία-εικαστική εγκατάσταση-σχεδιασμός κοστουμιών: Έφη Μπίρμπα

Απόδοση-δραματουργία: Άρης Σερβετάλης – Έφη Μπίρμπα

Ερμηνεύουν: Άρης Σερβετάλης, Έφη Μπίρμπα

Μουσική: Vangelino Currentzis

Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Καρβέλας

Καλλιτεχνική συνεργάτις: Βάσια Λύρη

Sound design: Κώστας Μιχόπουλος

Κινηματογράφιση-trailer: Make Your Own Films-Γρηγόρης Πανόπουλος

Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καπλανίδης

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like