«Αρσενικό παλιάς κοπής» σε κάνουν οι εμπειρίες, η συμπεριφορά και ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τη ζωή

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

«Αρσενικό παλιάς κοπής» σε κάνουν οι εμπειρίες, η συμπεριφορά και ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τη ζωή

Έχουμε διαβάσει πολλά για τα Αρσενικά παλιάς κοπής” οι οποίοι είχαν μία πολύ συγκεκριμένη αντίληψης της ζωής. Είχαν άποψη για το τι είναι σωστό και ευγενές και τι όχι. Ενδιαφέρονταν για την εντύπωση που δίνουν στους άλλους ανθρώπους και στη κοινωνία γενικότερα.

Σήμερα, η εξέλιξη, ο εκσυγχρονισμός και οι δραματικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής. Έχει αλλάξει τη συμπεριφορά των ανδρών απέναντι στη κοινωνία, στους ανθρώπους, ακόμα και στη κατάκτηση μίας γυναίκας. Έχουν στείλει κάποιους από τους βασικούς κανόνες της καλής συμπεριφοράς, της ευγένειας, της διεκδικήσης, του σεβασμού κλπ, στο χρονοντούλαπο ως παρωχημένους, αχρείαστους,  και δύσκολους.

Είναι όμως έτσι;

Πάμε να ξεκλειδώσουμε λοιπόν το χρονοντούλαπο, και να γίνεις ένας…. Αρσενικό παλιάς κοπής”…. του σήμερα;
1)-Ένα αρσενικό  έχει αρχές και μένει πιστός στις παραδόσεις και στις αξίες του.
 Οι αρχές είναι η ταυτότητα σου. Να έχεις έναν  σταθερό κώδικα δεοντολογίας. Σίγουρα δεν είσαι άκαμπτος, αλλά πρέπει να  έχεις τη συνείδηση των πράξεων σου ώστε να  μπορείς να αναγνωρίσεις το σωστό και το λάθος.
2)-Ο σωστός Άνδρας κρατάει πάντα το λόγο του. Γιαυτό ο λόγος του είναι συμβόλαιο.
Όταν λοιπόν υπόσχεσαι κάτι, να το κάνεις, ό,τι κι αν γίνει. Κι αν για κάποιο λόγο δεν μπορείς, με την πρώτη ευκαιρία, πραγματοποίησε την υπόσχεση που έδωσες. Ο λόγος σου πρέπει να είναι εγγύηση.
3)-Ένας πραγματικός Άνδρας είναι ντόμπρος, αληθινός και πάντα ειλικρινής.
 Να λες τα πράγματα με το “όνομα “τους . Καλύτερα να μιλήσεις αληθινά και ειλικρινά όσο σκληρά και αν είναι αυτά που έχεις να πεις, παρά να πεις κάτι απλά μόνο και μόνο για να μην στεναχωρήσεις τον άλλον.
4)-Ο Άνδρας ο σωστός ρισκάρει για να έχει τη γυναίκα που επιθυμεί .
 Ρίσκαρε, μην διστάσεις να κάνεις τα πάντα ώστε να τις αποδείξεις τα πραγματικά σου αισθήματα. Μην παραδόσεις τα όπλα αμαχητί για πιο  “εύκολες” επιλογές.
5)-Ένα Αρσενικό, δεν φοβάται να “εκτεθεί “για να εκφράσει στη γυναίκα που επιθυμεί τα αισθήματα του, με όλες τις αισθήσεις του. Αλλά κυρίως κοιτώντας την στα μάτια.
Μην  “κρύβεσαι”λοιπόν πίσω από την οθόνη του υπολογιστή. Μην φοβηθείς να “τσαλακωθείς”και να εκφράσεις τα αισθήματα σου. Κατάπρόσωπο όμως. Κι αν απογοητευτείς ή πληγωθείς, μάζεψε τα κομμάτια σου, γιάτρεψε τις πληγές σου, ώστε να βρεις τη δύναμη να ξανασηκωθείς και να κοιτάξεις ξανά μόνο μπροστά.
6)-Ενας σωστός Άνδρας αποδέχεται την εικόνα και τις ατέλειες του.
Όσο και να σε βομβαρδίζουν με διαφημίσεις να χτίσεις το τέλειο κορμί. Πρέπει να μάθεις να  αγαπάς το σώμα σου και το πρόσωπο σου με τις ατέλειες του. Άλλωστε την εικόνα σου την φτιάχνει ο χαρακτήρας σου και η συμπεριφορά σου.
7)-Ενα ώριμο Αρσενικό ξέρει πότε να πει ή πότε να μην πει το “Σ’αγαπω”γιατί είναι η έκφραση αφοσίωσης και παράδοσης στη γυναίκα της ζωής του.
Γι’αυτό μην τη σκορπάς δεξιά ή αριστερά και μην την χρησιμοποιείς σαν να είναι “καραμέλα”. Πες την όταν πραγματικά το νιώσεις.
8)- Ένας Άνδρας γνωρίζει την “τέχνη της συζήτησης”. Μιλάει μόνο όταν πρέπει και ακούει όσο πρέπει.
Να  μάθεις να χειρίζεσαι το “λόγο”σωστά. Μίλησε μόνο όταν είσαι γνώστης της συζήτησης και αν δεν ξέρεις, κάνε ερωτήσεις ώστε να αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις. Ενα ρητό λέει” Όσο ζω μαθαίνω”.
9)- Ένας Άνδρας αποδέχεται τα λάθη του γιατί από αυτά μαθαίνει.
Δεν είναι κακό να κάνεις λάθοι. Χρησιμοποίησε τα λάθοι σου ώστε να σου γίνουν “μαθήματα” για τη μετέπειτα πορεία της ζωής σου….”Αν δεν πάθεις, πώς θα μάθεις;”.
10)-Ένα Αρσενικό ελέγχει τα νεύρα του και χειρίζεται άψογα την τέχνη της “λεκτικής γλώσσας”. Αφήνει τις λέξεις να πολεμήσουν γι’αυτόν.
Να ελέγχεις τα νεύρα σου και το θυμό σου. Να μάθεις να  αναγνωρίζεις, το πότε πρέπει να αντιμετωπίσεις την κάθε κατάσταση, με ψυχρότητα και αποφασιστικότητα και πότε με θάρρος και τόλμη…Ο λαός έλεγε: “Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει”!! Δεν είχε άδικο!.
11)-Ενα απόλυτο Αρσενικό ξέρει το παιχνίδι της κατάκτησης σαν το χέρι του.
Μην προσπαθήσεις να την εντυπωσιάσεις με λεφτά, δώρα ή με ατάκες .Αν πέσει με αυτά,απλά άλλαξε πορεία πλεύσης. “Κατάκτησε” πρώτα το μυαλό της και μετά σίγουρα το οχυρό θα πέσει.
12)-Ενας ώριμος Άνδρας κάνει έρωτα στη γυναίκα που θέλει χωρίς να κρύβει το πόθο  και το πάθος του.
Μην κάνεις σεξ είναι ψυχρό. Να ξεδιπλώνεις και να αδειάζεις όλα σου τα συναισθήματα, ώστε όταν τα σώματα ενωθούν από δύο, θα γίνουν ένα.
13)- Ένας Άνδρας ζητάει πάντα ειλικρινής συγνώμη,ξέρει να  αναγνωρίζει τα λάθοι του και αναλαμβάνει τις ευθύνες του επειδή του το επιβάλλει η ηθική του.
Γι’αυτό άσε τους εγωισμούς, παραμέρισε την υπερηφάνεια σου και το θυμό σου. Μην ζητήσεις πότε συγνώμη μόνο για να καταλαγιάσουν τα πράγματα ή για να αποφύγεις τη μπόρα. Παραδέξου ότι κάποιες φορές είτε σου αρέσει είτε όχι, φταις.
14)-Ενας σωστός Άνδρας είναι πάντα ευγενικός. Είναι ένα βασικό κομμάτι  του χαρακτήρα του.
Έχεις ένα αδιαφιλονίκητο χαρτί στο μανίκι σου.
Με απλές κινήσεις που θα κάνεις, η γυναίκα που θα συνοδεύεις θα νιώθει μοναδική, ασφαλής και ότι την προσέχεις. Και να θυμάσαι…
Η ευγένεια πάντα κερδίζει καλές εντυπώσεις, και σίγουρα θα είσαι στο μυαλό της γυναίκας πάντα σάν κύριος με “Κ”.
15)-Ενας Άνδρας είναι “κυνηγός”. Έχει πάντα τα ηνία στο φλερτ.
Μην αφήσεις να γίνεις το “θήραμα” αλλά ούτε και το “σκυλάκι” καμίας γυναίκας.
16)-Ενας σωστός Άνδρας θέλει τη γυναίκα, να είναι δυναμική και ισάξια του.
Γι’αυτό μην κάνεις συνέχεια τον ιππότη και σκοτώνεις εσύ τους “δράκους” της.
17)- Ένα Αρσενικό είναι πάντα Αγέρωχος και  Επιβλητικός με την παρουσία του, κάνοντας την  πάντα αισθητή.
Πρέπει να κίνησε  και να γεμίζεις το χώρο όπου και αν βρίσκεσαι. Με το γεμάτο σιγουριά περπάτημα σου, με την άψογη εμφάνιση σου, ακόμα και με τη μυρωδιά σου.
18)-Ενας ώριμος Άνδρας σέβεται και εκτιμάει τον εαυτό του,τη γυναίκα που έχει πλάι του και κάθε τι που του χαρίζει η ζωή.
Τον σεβασμός και την εκτίμηση δεν στα χαρίζουν, πρέπει να τα κατακτήσεις. Είναι τα δύο από τα βασικά συστατικά του χαρακτήρα σου μαζί με την ευγένεια.
Πρέπει να σέβεσαι και να εκτιμάς καθετί που έχεις όταν το έχεις, όχι όταν το χάσεις. Όμως για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να σεβαστείς και να εκτιμήσεις τον εαυτό σου!!
“Οι Άνδρες παλιάς κοπής” κερδίζουν χωρίς προσπάθεια την προσοχή και το σεβασμό που τους αξίζει. Για να καταλάβεις την αξία τους,πρέπει να χωρέσεις στα παπούτσια τους και να βαδίσεις στα  μονοπάτια τους.
Τελικά οι “Άνδρες παλιάς κοπής” θα γίνουν είδος υπό εξαφάνιση;;
Ποιος ξέρει;
Ίσως ναι! Ίσως και όχι!

 

Γράφει η Ευγενία Τ.

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like