Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία από το 57ο Γενικό Λύκειο Αθήνας. Και όχι άδικα. Μπορεί τα σχολεία να είχαν βάλει λουκέτο λόγω κορονωϊού, όμως οι μαθητές δεν άφησαν τον χρόνο ανεκμετάλλευτο.

Τις ώρες που δεν παρακολουθούσαν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης έκαναν μια καλλιτεχνική παρέμβαση στο σχολείο τους και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ζωγράφισαν και έβαψαν τα σκαλιά του Λυκείου τους, δημιουργώντας μια σκάλα από βιβλία. Το κάθε σκαλοπάτι αντιπροσωπεύει και ένα διαφορετικό βιβλίο-ορόσημο για την παγκόσμια λογοτεχνία, με διαφορετικό χρώμα εξωφύλλου και καλλιτεχνικά γράμματα.

Η φωτογραφία που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του σχολείου στο Facebook έχει συγκεντρώσει χιλιάδες likes και κοινοποιήσεις, με τους χρήστες να συγχαίρουν τους μαθητές για την πρωτοβουλία τους. «Πρωινή έκπληξη στις σκάλες του σχολείου από μαθητές μας που αξιοποίησαν με τον δικό τους τρόπο τις διακοπές!», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Όσο για τα βιβλία που επιλέχθηκαν; Είναι τα εξής: «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ», «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» της Χάρπερ Λι, «Περηφάνια και Προκατάληψη» της Τζέιν Όστεν, «1984» του Όρσον Γουέλς, «Πλάτωνος Πολιτεία», «Η φόνισσα» του Παπαδιαμάντη, «Ο Δον Κιχώτης» του Θερβάντες, «Η ζωή εν τάφω» του Στράτη Μυριβήλη, «Μάκβεθ» του Σέξπιρ, «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου.

Αθήνα: Μαθητές έκαναν τις σκάλες του σχολείου τους βιβλιοθήκη