ΑΒΟΚΑΝΤΟ……ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ.

by Newsroom
Κοινοποιείστε το άρθρο

ΑΒΟΚΑΝΤΟ……ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ.

Το απολαυστικό αυτό φρούτο  με την χαρακτηριστική ουδέτερη βουτυρώδη γεύση, ανήκει στην κατηγορία των υπερτροφών καθώς συγκεντρώνει μια πληθώρα θρεπτικών ουσιών που προάγουν την καλή υγεία. Καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και χρησιμοποιείται όχι μόνο για κατανάλωση, αλλά και για καταπολέμηση προβλημάτων υγείας και δερματοπαθειών.

# ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΒΟΚΑΝΤΟ Ή ΒΟΥΤΥΡΟΔΕΝΤΡΟ.
Είναι δέντρο αειθαλές. Ανήκει στο γένος Περσέα οικογένεια Δαφνοειδή.
Το ύψος του δέντρου συνήθως είναι 5 με 15 μέτρα.Τα φύλλα του είναι ελλειπτικά ως ωοειδή, χρώματος κόκκινου. Είναι δέντρο επιπολαιόριζο (έχει μικρές ρίζες συγκριτικά με το μέγεθός του)και έχει αρκετά ελαστικό κορμό.
Τα άνθη του είναι λευκά ή κιτρινωπά.
Ο καρπός του δέντρου έχει γεύση βουτυρώδη και δεν τρώγεται αμέσως, πρώτα πρέπει να ωριμάσει. Το σχήμα του είναι ωοειδές με μακρύ κωνικό λαιμό και ο φλοιός του χρώματος πράσινου. Η σάρκα του παχιά, ελαφρώς κίτρινη.
Ευδοκιμεί, εκτός από τις τροπικές περιοχές και σε αυτές που ευδοκιμούν και τα εσπεριδοειδή και κυρίως οι λεμονιές.
# ΙΣΤΟΡΙΑ.
Ανακαλύφτηκε στις τροπικές περιοχές του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής.
Στην Ελλάδα οι πρώτοι σπόροι ήλθαν το 1910. Προσπάθειες συστηματικής καλλιέργειας ξεκίνησαν από την Κρήτη το1966. Τα τελευταία χρόνια μετά από την αυξημένη ζήτηση του από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η καλλιέργειά του αναπτύχθηκε πολύ.
# ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ.
 Είναι πλούσιο σε:
•Βιταμίνες A, D, B1, B2. •Λεκιθίνη.
•Αμινοξέα.
• Φολικό οξύ.
• Κάλιο.
•Βιταμίνη C.
• Μονοακόρεστα λίπη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
•Αλφα-καρoτίνη και βήτα-καρoτίνη.
•Λουτεΐνη και λυκοπένιο.
•Φυτικές ίνες.
•Μαγνήσιο, Ποτάσιο.
•Βιταμίνες Β,Ε,Κ.  •Ψευδάργυρο.
•Σίδηρο.
•Πρωτεΐνες.

# ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΒΟΚΑΝΤΟ:

– Το αβοκάντο έχει αντιβακτηριακά και αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή, τα οποία σκοτώνουν τα βακτήρια στο στόμα και φρεσκάρουν την αναπνοή.
-Το κάλιο βοηθά στη διατήρηση των υγρών στο σώμα, επιτρέποντας στα νεφρά να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.
– Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.
-Προλαμβάνει την οστεοπόρωση.
-Έχει αντιδιαβητική και αντιθρομβωτική δράση.
-Έχει αποτελεσματικότητα στις αθηροσκληρωματικές παθήσεις
– Η τακτική κατανάλωση αβοκάντο μειώνει την «κακή» χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια έως και 22% και αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη έως και 11%.
– Αποτελεί μια από τις καλύτερες τροφές για το συκώτι καθώς βοηθά το σώμα να παράγει γλουταθειόνη, η οποία φιλτράρει τις βλαβερές ουσίες και προστατεύει τα κύτταρα του ήπατος από πιθανές βλάβες.
– Χάρη στα καροτενοειδή λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, προστατεύει την όραση.
– Προσφέρει αντικαρκινική προστασία λόγω των καροτενοειδών και των μονοακόρεστων λιπαρών του.
– Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στη διατήρηση υγιούς βάρους,
μειωνει το κίνδυνο παχυσαρκίας,και την εμφάνιση του μεταβολικού συνδρόμου, χαμηλότερο σωματικό βάρος και Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ).
# Ο ΠΥΡΗΝΑΣ(κουκούτσι).
 Αυτήν την υπερτροφή πλέον την έχουμε συμπεριλάβει στη διατροφή μας.
Τον σκληρό πύρινα του αβοκάντο, όμως δεν τον πετάμε γιατί είναι και αυτός θαυματουργός, όσο και η σάρκα του.
-Το 70% των αντιοξειδωτικών ουσιών του αβοκάντο βρίσκονται στον πυρήνα.
-Οι σπόροι του αβοκάντο περιέχουν ακόμα πολυφαινόλες σαν κι αυτές που υπάρχουν στο πράσινο τσάι.
-Οι σπόροι του αβοκάντο περιέχουν φλαβονόλες, αντιοξειδωτικές ουσίες που προλαμβάνουν ή περιορίζουν την ανάπτυξης καρκινικών όγκων.
-Το κουκούτσι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και περιορίζει τις ελεύθερες ρίζες.
-Ελέγχει τις κρίσεις άσθματος
– Αυξάνεται η ενεργητικότητα και τονώνεται η αίσθηση αρμονίας.
Μπορούμε να Καταναλώσουμε το αβοκάντο, ψημένο, μαγειρεμένο ή πίνοντας τους σπόρους του σε τσάι. Οι σπόροι του αβοκάντο μπορούν να καταναλωθούν ξεροί, τριμμένοι, ψημένοι σε σχάρα, ψητό σε σαλάτες, εγχύματα, χυμούς, σμούθις, ή και σκέτοι (έχουν μια ελαφρώς πιο πικρή γεύση).
# ΦΥΣΙΚΟ ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΟΜΟΡΦΙΑΣ.
Το Ελαιο Αβοκάντου,έχει υπέροχες αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες προστατεύουν τον οργανισμό μας από τις ελεύθερες ρίζες. Έχει ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Λειτουργεί ως φίλτρο για την ηλιακή ακτινοβολία, είναι εξαιρετικά διεισδυτικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά των ρυτίδων και αυξάνει σημαντικά την παραγωγή κολλαγόνου. Ενυδατώνει σε βάθος το ξηρό και κουρασμένο δέρμα, χαρίζει λάμψη και ομορφιά στην επιδερμίδα
Απορροφάται γρήγορα λόγω της περιεκτικότητας σε φυτοστερόλες.
Κατάλληλο για μαλλιά ξηρά ή για μαλλιά που έχουν υποστεί πολλές τεχνικές εργασίες.Καθαρίζει λεκέδες γήρατος και συνιστάται για την αποφυγή των ραγάδων λόγω εγκυμοσύνης και για την ανάπτυξη των βλεφαρίδων.

# Extra Συμβουλές:

1.Έχετε μαύρους κύκλους και πρησμένα μάτια; 
Θεραπεύστε τα με τη δύναμη του αβοκάντο. Απλά συνθλίψτε λίγο αβοκάντο και τρίψτε το κάτω από τα μάτια σας. Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά πριν το ξέπλυμα. Μπορείτε να κόψετε ακόμα και φέτες αβοκάντο και να τις εφαρμόσετε, όπως το αγγούρι.
2.Μαλλιά ενυδατωμενα, γεμάτα λάμψη.
Απαλλαγείτε από τα ξηρά και θαμπά μαλλιά με αβοκάντο και ελαιόλαδο. Απλά ανακατέψτε ένα αβοκάντο και μερικά κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο και εφαρμόστε στα μαλλιά σας. Αφήστε το  για περίπου 30 λεπτά πριν ξεπλύνετε με δροσερό νερό.
3. Καθαρή και λεία επιδερμίδα.
Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας κρέμα απολέπισης με, ένα αβοκάντο και μερικές κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης σε ένα μπολ. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού. Τρίψτε με κυκλικές κινήσεις πάνω στο δέρμα και ξεπλύνετε.
 ΟΣΟ ΑΦΘΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ,ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΑΦΘΟΝΑ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΦΡΟΥΤΟ.
Ευγενια Τ.
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like