μεγαλώνουμε

«Δώρο το να μεγαλώνουμε…. αλλά να μην γερνάμε»

by Newsroom
Κοινοποιείστε το άρθρο

«Δώρο το να μεγαλώνουμε…. αλλά να μην γερνάμε»

Ένα «ιδανικό όνειρο» για όλους μας θα ήταν, να μπορούσαμε να παραμείνουμε για πάντα νέοι, όμορφοι και χωρίς ρυτίδες.Αυτο όμως πραγματικά δε γίνεται. Αφενός γιατί αυτό είναι ανέφικτο και αφετέρου γιατί είναι δώρο το να μεγαλώνουμε.

Στόχος μας είναι να μεγαλώνουμε να εξελισσομαστε και να “ΖΟΥΜΕ” τη κάθε μας μέρα σαν να είναι μοναδική και αυτό είναι ένα “δώρο” που βρίσκεται στο δικό μας χέρι και το οφείλουμε στον εαυτό μας.

1).ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ. 
Αυτό σημαίνει ότι τρώμε μια  σωστή και ισορροπημένη διατροφή και κοιμόμαστε καλά.
2).ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ. Συνεχίζουμε να κάνουμε τις δραστηριότητές μας. Επιδιώκουμε την επικοινωνία “face to face” ή έστω τηλεφωνικά με φίλους και συγγενείς.Δεν κλεινομαστε  στον εαυτό μας και ούτε στο σπίτι μας.
3).ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΡΑΝΗΣ. 
Αν έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο τον  αξιοποιούμε. Βρίσκουμε ένα καινούργιο χόμπι, μαθαίνουμε μια νέα ξένη γλώσσα, ή ακόμα και μια ξεχασμένη παλιά συνήθεια όπως κέντημα, πλέξιμο, κηπουρική.
4).ΓΥΜΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ.
Γυμνάζουμε το μυαλό μας με ασκήσεις όπως σταυρόλεξα ή sudoku, επιτραπέζια, ακόμα και παζλ.Προσπαθουμε πρώτα να “στιψουμε” το μυαλό μας ότι δεν θυμόμαστε και μετά να καταφύγουμε στο “Google”.
5).ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ» και όχι στα παλιά. Ενημερωνομαστε για την επικαιρότητα, εξελισσομαστε και ακολουθούμε τις εξελίξεις της τεχνολογία.  (Όταν δεν την πολυκαταλαβαινουμε…..σιγουρα θα  υπάρχει νεότερη γενιά να μας βοηθήσουν!).
6).ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ.  
Διατηρούμε ένα τακτικό πρόγραμμα γυμναστικής με ότι τρόπο μας αρέσει είτε είναι περπάτημα, είτε yoga, είτε στο γυμναστήριο, είτε κάνοντας κάποιο σπορ.
7).ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΣ.
Δεν διαμαρτυρομαστε διαρκώς για την ηλικία μας και τα δεδομένα της, γιατί θα τις μεγεθύνουμε στο νου μας. Αποφασίζουμε ότι δεν μας «πειράζει» αν κουραζόμαστε λίγο πιο εύκολα, ή εάν μας πονάει η μέση μας πιο συχνά, αυτά άλλωστε δεν μπορούν να μας  εμποδίσουν από το να έχω μία γεμάτη καθημερινότητα.
8).ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΣ. 
 Με το πέρασμα των χρόνων έρχονται και πολλά θετικά. Έχουμε περισσότερες εμπειρίες, περισσότερη “σοφία” και λιγότερη αγωνία και αβεβαιότητα από τους νέους.
9).ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ  «ΓΕΡΑΣΜΕΝΟ». 
Δεν ξεχνάμε να περιποιούμαστε τον εαυτό μας. Φροντίζουμε το  πρόσωπο μας, τα μαλλιά μας, φοράμε τα χρώματα και τα ρούχα που μας αρέσουν.Και φυσικά ποτέ μα ποτέ δεν λεμε φράσεις όπως «εγώ τώρα που  γέρασα» και άλλες τέτοιες.
10).ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ.
Κάθε ηλικία έχει τις δυσκολίες της και τις χαρές της. Βρίσκουμε την χαρά και την ευτυχία σε κάθε στιγμή και ποτέ δεν ξεχνάμε να νιώθουμε ευγνωμοσύνη για το ότι μεγαλώνουμε και ζούμε. Και δυστυχώς δεν έχουν όλοι αυτό το προνόμιο.
ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ….. ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΟΦΟ ΡΗΤ0:
 “ΟΣΟ ΖΩ….ΜΑΘΑΙΝΩ”
Γραφει η Ευγενία 
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like