Η Δρ. Μαρία Τσιάκα, Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών, αναλύει το θέμα: «Ο ρόλος της τροφής μέσα στην πανδημία – καραντίνα»

0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ο δημοσιογράφος Κυριάκος Τσικορδάνος φιλοξένησε, στο greekaffair.news και στο 7nea.gr, σε μια διαδικτυακή συνάντηση – συζήτηση, τη Δρ. Μαρία Τσιάκα, Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών, Institute of Psychiatry King’s College, Ψυχοθεραπεύτρια-οικογενειακή θεραπεύτρια, με θέμα «Ο ρόλος της τροφής μέσα στην πανδημία – καραντίνα».

Η κ. Μαρία Τσιάκα απάντησε στις ερωτήσεις του κ. Κυριάκου Τσικορδάνου αλλά και του κοινού, παρουσίασε τα αποτελέσματα ερευνών και τα ανησυχητικά στοιχεία για την αύξηση των νοσούντων από κάποιας μορφής διατροφικής διαταραχής, τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διατροφική συμπεριφορά των εφήβων, καθώς και στον καθοριστικό ρόλο που παίζει η οικογένεια για την πρόληψη και κυρίως στη θεραπεία ενός παιδιού ή εφήβου που νοσεί.

Βεβαίως όλη η συζήτηση είχε βασικό άξονα την παρούσα περίοδο της πανδημίας – καραντίνας και τις συνέπειες που έχει τόσο στις διατροφικές συνήθειες όλων όσο και στην επιβάρυνση των ατόμων που ήδη νοσούν από διατροφική διαταραχή.

Η συνέχεια επί της οθόνης

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like