Η Εύα Γκαρθία Σάενθ ντε Ουρτούρι τιμήθηκε με το σημαντικό ισπανικό λογοτεχνικό βραβείο Premio Planeta de Novela

Κοινοποιείστε το άρθρο

Η Εύα Γκαρθία Σάενθ ντε Ουρτούρι τιμήθηκε με το σημαντικό ισπανικό λογοτεχνικό βραβείο Premio Planeta de Novela

Σε μια διαφορετική τελετή, η συγγραφέας της Τριλογίας της Λευκής Πόλης, Εύα Γκαρθία Σάενθ ντε Ουρτούρι, τιμήθηκε με το βραβείο Premio Planeta de Novela, μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στον χώρο της ισπανόφωνης λογοτεχνίας, για το νέο της ιστορικό μυθιστόρημα Ακουιτανία. Το βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε στα ισπανικά και είναι ήδη μπεστ σέλερ.

Το Premio Planeta de Novela απονέμεται, από το 1952, από τον Ισπανό εκδότη Grupo Planeta σε ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα γραμμένο στα ισπανικά (καστιλιάνικα). Είναι χαρακτηριστικό πως, στη φάση της αξιολόγησης των έργων, τα ονόματα των συγγραφέων δεν τα γνωρίζουν οι κριτές. Η ίδια η συγγραφέας δήλωσε πως το διακεκριμένο νέο της μυθιστόρημα είναι ένα μεσαιωνικό θρίλερ, ένας φόρος τιμής στο Όνομα του Ρόδου και μια εκδοχή του Game of Thrones που αφορά στη δημιουργία της Ευρώπης.
Το Premio Planeta de Novela είναι το δεύτερο σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο στον κόσμο μετά το Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας, αλλά και το πιο πολύτιμο οικονομικά, με τον νικητή να λαμβάνει 601.000 €.

Το 2012 το βιβλίο της La saga de los longevos χαρακτηρίστηκε εκδοτικό φαινόμενο, και μεταφράστηκε στα αγγλικά με μεγάλη επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ακολούθησαν τα Los hijos de Adán και Pasaje a Tahití το 2014, και το 2016 ξεκίνησε η θρυλική Τριλογία της Λευκής Πόλης. Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΠΟΛΗΣ, το πρώτο μέρος της σειράς, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, σε σκηνοθεσία του αναγνωρισμένου Ισπανού σκηνοθέτη Ντανιέλ Καλπαρσόρο (Ποιος κλέβει ποιον; και Το μυστικό της πεταλούδας) και αγαπημένο ανάγνωσμα σε πάνω από 20 γλώσσες και 30 χώρες. Επιπλέον, απέσπασε τα βραβεία Libro de Ficción del Año (Καλύτερο Βιβλίο Μυθοπλασίας), το 2018, στην Ισπανία, & The Golden Bullet Award (Βραβείο Καλύτερου Μεταφρασμένου Μυθιστορήματος), το 2019, στο Όσλο της Νορβηγίας.

Τα δύο πρώτα βιβλία της Τριλογίας της Λευκής πόλης κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like