Κ Α Λ Λ Ι Α Φ Ε Ι Α : Μια νέα πολιτιστική κίνηση στην Ηλεία για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Νομού

0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Κ Α Λ Λ Ι Α Φ Ε Ι Α : Μια νέα πολιτιστική κίνηση στην Ηλεία για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Νομού

ΚΑΛΛΙΑΦΕΙΑ _Λέγεται πως «γεννήθηκε» από έναν μεγάλο σεισμό τον 6 αι. π.Χ. ενώ πήρε το όνομά της από μία Νύμφη την Καλλιάφεια, που ζούσε στο σπήλαιο Ανιγρίδων Νυμφών. Εκεί ζούσαν και οι νύμφες Πηγαία και Ίασις, και στην τελευταία αποδιδόταν και η ιαματική ιδιότητα των νερών.Ο λόγος, λοιπόν, για τη λίμνη Καϊάφα, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ηλείας.Η οποία βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα ενώ διαθέτει και ιαματικά νερά.
Η ΚΑΛΛΙΑΦΕΙΑ ιδρύθηκε το 2020 με σκοπό την διάσωση και την προαγωγή της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Νομου ΗΛΕΙΑΣ μέσω δράσεων και δραστηριοτήτων.
Η ΚΑΛΛΙΑΦΕΙΑ Θα υλοποιεί δράσεις για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση του πολιτισμού.Για την εκπλήρωση αυτού το στόχου διοργανώνει και συμμετέχει σε προγράμματα που αφορούν μεταξύ άλλων:
Την προετοιμασία και υποστήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως Φεστιβάλ, ετήσιων εορτών
Την συμμετοχή και υποστήριξη εργασιών σε αρχαιολογικούς χώρους,
Την αναγέννηση ιστορικών διαδρομών και παραδοσιακών μονοπατιών,
Την συμμετοχή σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης παραδοσιακών κτιρίων.
Την συμμετοχή σε Περιβαλλοντικά Προγράμματα
Με Συνεργασίες και συμμετοχές σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούνται από διάφορους φορείς. με άλλους συλλόγους, οργανισμούς, ενώσεις καθώς και με τους τοπικούς φορείς Κοινότητα, Δήμο και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Θα δοθεί έμφαση σε εκδηλώσεις όπως εκθέσεις βιβλίων, κινηματογραφικές προβολές ποιοτικών ταινιών, Την μελέτη των Ιστορικών γεγονότων που περιλαμβάνει την καταγραφή τους ,εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφικές εκθέσεις.αλλά και για την επιμόρφωση των κατοίκων ιδιαίτερα σε ευαίσθητα θέματα υγείας.
Τα ιδρυτικά μέλη είναι:
ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΛΟΚΑΝΑ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ
ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ
ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΛΟΚΑΝΑ
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like