Μετά από θεραπείες botox & υαλουρονικό οξύ ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσω;

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Μετά από δυο ενέσιμες θεραπείες botox και υαλουρονικό οξύ…Τι  κινήσεις πρέπει να ακολουθήσω;

Το σκεφτόσουν  και το ξανά σκεφτόσουν: «Να κάνεις botox; ή υαλουρονικό;».

Τελικά πήρες την απόφαση να κάνεις αυτό που πραγματικά χρειαζόταν το δέρμα σου μιλώντας πάντα  με τους ειδικούς.

Γνωρίζεις όμως τι πρέπει να κάνεις μετά ώστε να παρατείνεις και να συντηρήσεις το botox ή το υαλουρονικό σου για περισσότερο χρονικό διάστημα;

ΑΝ ΕΚΑΝΕΣ ΜΠΟΤΟΞ:

1).Μην πιάνετε και μην τρίβετε τις περιοχές του προσώπου όπου έγινε η εφαρμογή για τις επόμενες 4 ώρες.
2).Μην χρησιμοποιείς make-up.
Οι ενέσεις νευροτοξίνης αφήνουν μεν μικρά κόκκινα σημαδάκια, αλλά αποτελούν και μια ανοιχτή δίοδο για τα βακτήρια. Γι΄αυτό ξανασκέψου το πριν βιαστείς να τα καλύψεις. Φρόντισε να περάσουν τουλάχιστον 30 -45΄ πριν χρησιμοποιήσεις κάποιο προϊόν make-up.
3).Μην χρησιμοποιήσεις εργαλεία για μασάζ προσώπου.
Για παράδειγμα jade rollers ή άλλα εργαλεία για το μασάζ του προσώπου σου. Πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 12 ώρες.  Αν χρησιμοποιήσεις τα προϊόντα αυτά νωρίτερα, μπορεί η νευροτοξίνη που περιέχουν οι ενέσεις, να κατευθυνθεί σε άλλες περιοχές που δεν θέλεις.
4).Απέφυγε την γυμναστική
Για τέσσερις με πέντε ώρες μετά τις ενέσεις, απέφυγε οποιαδήποτε δραστηριότητα θα σε κάνει να ξαπλώσεις ή να αναστρέψεις το κεφάλι σου. Επίσης δεν πρέπει να κοιμηθείς, ή να κάνεις μασάζ προσώπου, για το ίδιο χρονικό διάστημα.
5).Προσπαθήστε να εξασκήσετε τους μύες του προσώπου σας, για 20 – 30 λεπτά μετά τη θεραπεία (π.χ συνοφρύωση, ανασήκωμα των φρυδιών).
Αυτό βοηθά το φάρμακο να ενεργήσει γρηγορότερα μέσα στους μύες.
Προτιμήστε σαν παυσίπονο την παρακεταμόλη (Panadol, Depon) και αποφύγετε την ασπιρίνη σε περίπτωση πονοκεφάλου.

ΑΝ ΕΚΑΝΕΣ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ.

1).Απέφυγε τον οδοντίατρο
Για τέσσερις εβδομάδες από την εφαρμογή του υαλουρονικού, δεν πρέπει να επισκεφτείς οδοντίατρο, ακόμα και για έναν απλό καθαρισμό.
2).Μην πιέζεις το σημείο εφαρμογής
Μην πιέζεις, μην κάνεις μασσάζ, μην πλακώνεις και μην τρίβεις τα σημεία των fillers όσο κοιμάσαι, για τουλάχιστον 2 εβδομάδες μετά. Δεν θα αλλοιωθεί το αποτέλεσμα, αλλά θα αργήσει να επουλωθεί το σημείο.
3)Μην φοράς γυαλιά
Αφορά μόνο την εφαρμογή στην μύτη. Αν φοράς γυαλιά, πιέζεται η περιοχή πλήρωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικρή εσοχή. Περίπου για δυο εβδομάδες, απέφυγε να φορέσεις γυαλιά αν έχεις κάνει εφαρμογή στη μύτη.
Γράφει  Η ΕΥΓΕΝΙΑ
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like

Leave a Comment