Νέα έκδοση: Ζήσης Κόκκινος «Τι προτιμάς, κορώνα ή γράμματα; Με γράμματα χάνεις, με κορώνα πεθαίνεις. Διάλεξε!»

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Νέα έκδοση: Ζήσης Κόκκινος «Τι προτιμάς, κορώνα ή γράμματα; Με γράμματα χάνεις, με κορώνα πεθαίνεις. Διάλεξε!»

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο του Ζήση Κόκκινου με τίτλο «Τι προτιμάς, κορώνα ή γράμματα; Με γράμματα χάνεις, με κορώνα πεθαίνεις. Διάλεξε!» Πρόκειται για ένα βιβλίο, το οποίο θίγει τα κακώς κείμενα της επικαιρότητας με αφορμή την πανδημία που έπληξε την ανθρωπότητα σε ποικίλους τομείς. Ο συγγραφέας προσεγγίζει στωικά το θέμα του κορωνοϊού προσπαθώντας να αναλύσει τα αίτια που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο και μέσα από έναν καταιγισμό ερωτημάτων, επιδιώκει να μας προβληματίσει για την παρούσα κατάσταση και για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.

Link βιβλίου για περισσότερες πληροφορίες https://www.ianos.gr/ti-protimas-korona-i-grammata-me-grammata-chaneis-me-korona-pethaineis-dialexe

Από το οπισθόφυλλο

«Πώς μας κατάντησαν… Δεν γίνεται φυσικά μόνο λόγος για τον μικροσκοπικό, αόρατο, θανατηφόρο δαίμονα, κορωνοϊό. Αυτός θα κάνει τη δουλειά του, θα κάνει τον κύκλο του, ίσως συνεχίσει ακόμα και χρόνια. Θα βρεθούν φυσικά κάποια στιγμή φάρμακα, θα ελεγχθεί, θα περάσει. Μέχρι να φτάσουμε πάλι στο επόμενο βήμα. Τα πράγματα, όμως, δεν πάνε καλά, τα προβλήματα είναι πολλά. Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική να ξημερώσουν καλύτερες μέρες; Δύσκολα, αν συνεχίσουμε έτσι όπως πάμε. Κάτι θα πρέπει να φταίει. Τι όμως; Ποιοι μας κατάντησαν και μας έφεραν σε τέτοιο απίστευτο, με τα δεδομένα της εποχής, χάλι; Οι καταστάσεις, ο ασυγκράτητος ανταγωνισμός, ο αρρωστημένος ηγεμονισμός, το τυφλό και παράφορο κέρδος; Ο οδοστρωτήρας της παγκοσμιοποίησης; Ή μήπως το ξερό μας, το αδιόρθωτο εγώ; Είτε το θέλουμε είτε όχι, όσοι απομείνουμε θα βγάλουμε ορισμένα καλύτερα και πιο σοφά συμπεράσματα-διδάγματα. Το αύριο μετά από το απρόσμενο και φοβερό συμβάν, θα έχει οπωσδήποτε διαφορετική όψη, χρώματα και στόχους».

 Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Ζήσης Κόκκινος γεννήθηκε στο Μεγάλο Σειρήνι Γρεβενών και ζει μόνιμα στο Βέλγιο. Είναι συνταξιούχος κι έχει έναν γιο. Πρωτοστάτησε μαζί με άλλους αγωνιστές στην ίδρυση Ελληνικών Κοινοτήτων στο Βέλγιο. Για κάποιο διάστημα, λόγω έλλειψης διδασκάλων, διετέλεσε δάσκαλος των Ελληνόπουλων της περιοχής του Βερβιέ. Έχει στο ενεργητικό του πλούσια κοινωνική, συνδικαλιστική, πολιτική και αντιδικτατορική δράση. Κατά την περίοδο της δικτατορίας δημοσίευσε κείμενά του στον παράνομο τύπο στην Ευρώπη και στις αρχές της χούντας έγραφε, με το ψευδώνυμο «Υψηλάντης», σημειώματα στην εφημερίδα του «ΑΚΕΛ» και στη «Χαραυγή» της Κύπρου. Μετά τη δικτατορία αρθρογραφούσε στον «Ριζοσπάστη» και στον τύπο της ομογένειας Βελγίου. Από νεαρή ηλικία ασχολείται με τη συγγραφή ποιημάτων και βιβλίων. Είναι αφοσιωμένος και δοσμένος με πάθος στη μάθηση και στον αγώνα για περισσότερο δίκιο και για μια στάλα ανθρωπιάς παραπάνω.

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like