Ο δρόμος της πνευματικής αναζήτησης

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Ο δρόμος της πνευματικής αναζήτησης

Όλοι είμαστε από σάρκα και οστά, τι γίνεται με το πνεύμα όμως; Πως μπορούμε να το ανακαλύψουμε; Να γίνουμε ένα; Αν μείνεις στη σάρκα και στα οστά μόνο, η ζωή θα μοιάζει ανιαρή, λίγη. Όσο κι αν σε τρομάζει για το τι κρύβεται στα έγκατα του είναι σου, μη φοβάσαι, μέσα από αυτό το ταξίδι θα εξασφαλίσεις μια ζωή με ουσία, τίποτα δεν θα είναι ίδιο με πριν.

 

Ξεκίνα τη μέρα σου με σιωπή

Ξύπνα λίγο νωρίτερα και νιώσε τη σιωπή, την ησυχία, άκου τον εαυτό σου , κάτι μπορεί να θέλει να σου πει.

Παρατήρησε

Παρατήρησε μέσα στη μέρα σου τις επιθυμίες σου, όχι αυτές που καταπιέζεις για οποιονδήποτε λόγο, τις άλλες. Παρατήρησε βαθιά μέσα σου, άκουσε τες, πρώτα αυτές σε ψάχνουν.

Προσευχήσου

Αφιέρωσε 15 λεπτά από το χρόνο σου  και προσευχήσου νιώσε τη γαληνή και την ηρεμία επικοινώνησε  μέ τό  θεό με το  Δη­μι­ουρ­γό  τόν φυ­σι­κό σου πα­τέ­ρα. Μι­ά τέ­τοι­α συ­νά­ντη­ση ἐ­ξα­σφα­λί­ζει σι­γου­ρι­ά, ἀ­σφά­λει­α ὅ­πως ἀ­κρι­βῶς νοι­ώ­θει τό μι­κρό παι­δί κο­ντά στούς φυ­σι­κούς του γο­νεῖς. Ἄν στε­ρη­θεῖ ἡ ψυ­χή τή συ­νά­ντη­ση αὐ­τή, δέ μπο­ρεῖ νά ἀ­να­πτυ­χθεῖ στό φυ­σι­κό της περιβάλλον καί δέ θά μπορέσει νά φτάσει στό αἰώνιό της προ­ο­ρι­σμό. Ἐ­νῶ ἄν ὑ­πάρ­ξει αὐ­τή ἡ ἐ­πι­κοι­νω­νί­α

Κάνε νηστεία από φαγητό και ειδήσεις

Καθάρισε το μυαλό και το σώμα σου. Κάνε μια νηστεία από το φαγητό λίγες μέρες πιες πολύ νερό, νίκησε τις επιθυμίες του μυαλού και του κορμιού σου για να φτάσεις στην ύψωση. Μείνε κάποιες μέρες χωρίς ειδήσεις, δούλεψε για τον εαυτό σου.

Νιώσε την αύρα της μητέρας φύσης

Πήγαινε στο βουνό, η στη θάλασσα, νιώσε την αύρα της μητέρας φύσης, νιώσε τη γαλήνη. Νιώσε την δημιουργία. Βάλε στον νου σου πως όλα είναι μια δημιουργία, τίποτα δεν έχει έρθει έτοιμο και ούτε θα έρθει, χτίσε έναν δυνατό και θωρακισμένο εαυτό με ψυχή και σώμα, δώρο για την κοινωνία.

Κλείσε το τηλέφωνο σου

Όπως θα κάνεις νηστεία από τις ειδήσεις έτσι θα κάνεις και από το στρες, προφανώς και το κινητό σου προκαλεί άγχος και σου ασκεί επιρροή. Δεν είναι εφικτό λοιπόν στο ταξίδι της πνευματικής σου αναζήτησης να το έχεις συντροφιά.

Βρες πραγματικό χρόνο για σένα, άκου τα κομμάτια σου, φτιάξε την καλύτερη δυνατή εκδοχή σου, κι όταν ξυπνήσεις ένα πρωί και νιώθεις ανίκητος και φωτισμένος, δακρύσεις από ευγνωμοσύνη, έχεις ενταχθεί πια στην συμπαντική σφαίρα, τίποτα δεν μπορεί να σε αγγίξει γιατί ανήκεις σε ανώτερη διάσταση.

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like