Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι : Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 23:30 στον ΣΚΑΪ

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι : Πέμπτη 25 Μαρτίου στις  23:30  στον ΣΚΑΪ

Tην Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 00:00 προβάλλεται στον ΣΚΑΪ, η ταινία Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ (Βαρβάκης) του Γιάννη Σμαραγδή.

 

Η ίδια ταινία προβάλλεται στην Νέα Υόρκη στα πλαίσια αφιερώματος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Είναι η τρίτη φορά που η ταινία προβάλλεται στη Νέα Υόρκη με εξαιρετική υποδοχή.

Αφορά την συγκλονιστική ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος από τεταμένος Έλληνας πειρατής εξελίσσεται σε ζάπλουτο εξαγωγέα χαβιαριού. Παρόλα αυτά, ο πλούτος και η δύναμη που συγκεντρώνει, δεν του δίνουν την αναμενόμενη ικανοποίηση. Η υπέρμετρη φιλοδοξία του τον φέρνει αντιμέτωπο με απανωτές συμφορές, μέχρι που αποφασίζει να χαρίσει όλη του την περιουσία και στο τέλος τον ίδιο του τον εαυτό, στο όνομα της αγάπης θυσιαζόμενος για την πατρίδα του.

Αυτή η επική ιστορία, που βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη, ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στην Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας και καταλήγει στην διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.

Και τι είναι η ιστορία της ζωής ενός ανθρώπου; Τι φτιάχνει έναν ήρωα ή τι φτιάχνει έναν καλό άνθρωπο; Επιλέγουμε το μονοπάτι της ζωής μας ή κάτι ανώτερο καθοδηγεί τα βήματά μας; Και πότε μπορούμε να είμαστε πραγματικά ελεύθεροι; είναι τα ζητήματα που τίθενται κατ’ ουσίαν σε αυτή την ταινία.

Η ταινία συμμετείχε στα Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Τορόντο και στη Σαγκάη, ενώ στο Βατικανό η Ρωσίδα ηθοποιός Olga Sutulova έλαβε το βραβείο Giuseppe Sciacca για την ερμηνεία της.

Μετά την προβολή της ταινίας Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ το 2012 στην Ελλάδα ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής σε ψηφοφορία στο διαδίκτυο ανακηρύχθηκε ο πιο δημοφιλής Έλληνας καλλιτέχνης.

 

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like