Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού για την υγειά μας

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού για την υγειά μας

Τα ρόδια είναι εξαιρετικά νόστιμα και ωφέλιμα φρούτα που μπορούν να βοηθήσουν δραστικά ως μέρος διατροφής με στόχο την απώλεια βάρους και να βελτιώσουν την πέψη.

Επιπλέον, υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που δείχνουν ότι το φρούτο αυτό με την χαρακτηριστική βαθυκόκκινη εμφάνιση μπορεί ακόμη και να καταπολεμήσει τον καρκίνο.

 

Τα ρόδια είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, φολλικό οξύ και κάλιο. Τα ρόδια έρχονται με μια παχιά φλούδα που δεν τρώγεται, ενώ το εσωτερικό του φρούτου περιέχει εκατοντάδες κόκκινους, ζουμερούς σπόρους. Τα σπόρια αυτά του ροδιού μπορούν είτε να καταναλωθούν αυτούσια είτε να μετατραπούν σε χυμό ροδιού με ελαφρύ στύψιμο.

Οι ιατρικοί επιστήμονες παραδοσιακά προτείνουν να καταναλώνεται το ρόδι αυτούσιο αντί να καταναλώνεται σε μορφή χυμού – αντίστοιχα το ίδιο ισχύει για όλα τα φρούτα και τους φυσικούς χυμούς που προκύπτουν από αυτά. Ωστόσο, νέες μελέτες προτείνουν ότι ο χυμός ροδιού μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμος στην ανάπτυξη ειδικά του εγκεφάλου των βρεφών

 

 

Τέλος, ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να συμπεριλάβετε τα ρόδια στη διατροφή σας, και να τα απολαύσετε στο μέγιστό βαθμό:

  1. Προσθέστε το ρόδι στη σαλάτα: Πασπαλίστε μερικούς από τους σπόρους του ροδιού στη σαλάτα σας και καταναλώστε το καθημερινά πριν από κάθε γεύμα σας, για να πετύχετε εξαιρετική γεύση, δυνατό οπτικό αποτέλεσμα και ταυτόχρονα, να βελτιώσετε σημαντικά την υγεία σας.
  2. Προσθέστε το σε γιαούρτι: Η προσθήκη σπόρων σε απλό γιαούρτι είναι ένας ιδιαίτερα νόστιμος και αποτελεσματικός τρόπος κατανάλωσης ροδιού για απώλεια βάρους.
  3. Σος ροδιού: Σος ή σάλτσα ροδιού είναι ακόμη ένας νόστιμος αλλά υγιεινό τρόπο να συμπεριλάβετε τα ρόδια στη διατροφή σας.
  4. Τελευταία πρόταση: Kαταναλώστε αυτούσιο το ρόδι μόνο του ή σε φρουτοσαλάτα, θα το βρείτε ιδιαίτερα νόστιμο και θα απολαύσετε την αναζωογονητική αίσθηση που προσφέρει.
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like