Πέτρος Δαμιανός «ο δασκαλάκος» είναι λεβεντιά

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Πέτρος Δαμιανός «ο δασκαλάκος» είναι λεβεντιά

Ο Πέτρος Δαμιανός, διευθυντής του σχολείου των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνα, θέλοντας να διορθώσει μία τεράστια αδικία, θύμισε σε όλους τι σημαίνει να είσαι δάσκαλος και να νοιάζεσαι για τα παιδιά σου, να μην σταματάς να παλεύεις για αυτά.

Τα παιδιά των φυλακών δεν μπορούσαν να κάνουν μάθημα, όπως τα υπόλοιπα παιδιά της χώρας λόγω των κλειστών σχολείων. Τα παιδιά στις φυλακές δεν μπορούσαν να συμμετέχουν ούτε στην τηλεκπαίδευση γιατί δεν επιτρέπονται οι υπολογιστές στα κέντρα κράτησης, άρα η χρονιά έμοιαζε χαμένη και αυτό τον βασάνιζε όλους αυτούς τους μήνες.
Παρόλα αυτά στις φυλακές επιτρέπονται οι τηλεοράσεις. Και ο δάσκαλος βρήκε τον τρόπο!
Έκατσε και έφτιαξε από το μηδέν ένα κανάλι για τους μαθητές του, που εκπέμπει μόνο στις τηλεοράσεις των φυλακών και τους κάνει μάθημα από εκεί. Ο σκοπός του τώρα είναι αυτό να επεκταθεί σε όλες τις φυλακές ανηλίκων στη χώρα.
Και αυτή ήταν μία ιστορία για το τι σημαίνει πραγματικά αριστεία. Να παλεύεις για τα ξεχασμένα παρατημένα παιδιά, για τα παιδιά που δεν έχουν ίσο δικαίωμα στην γνώση και στα εφόδια για την ζωή. Το κανάλι συντονίζεται με τις τηλεοράσεις οι οποίες υπάρχουν στα κελιά των μαθητών του σχολείου.
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like