Ποιο σχήμα νυχιών μάς ταιριάζει με βάση τα δάχτυλά μας

by Newsroom
Κοινοποιείστε το άρθρο

Ποιο σχήμα νυχιών μάς ταιριάζει με βάση τα δάχτυλά μας

Όταν ακούμε τη λεξη “μανικιούρ” αυτόματα σκεφτόμαστε χρώματα, σχέδια,στρας κλπ. Όμως το πιο σημαντικό απ’ολα είναι πρώτα να δημιουργήσουμε το σωστό σχήμα στα νύχια μας ώστε να αναδειχθεί και το χρώμα και το σχέδιο, αλλά κυρίως να αναδειχθούν τα χέρια μας.

Ποιο είναι λοιπόν το κατάλληλοτερο σχήμα νυχιού που ταιριάζει στα χέρια σου;

*ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΜΕΝΑ ΝΥΧΙΑ
Αν έχεις κοντά δάχτυλα που θέλεις να τα κάνεις να φαίνονται μακρύτερα, χωρίς όμως να διατηρείς μακριά τα νύχια σου τότε το κατάλληλο σχήμα για σένα είναι το στρογγυλό. Είναι ένα σχήμα που ταιριάζει στο μεγαλύτερο εύρος νυχιών και είναι πολύ εύκολο να τα συντηρήσεις μόνη σου στο σπίτι.Ταιριαζουν όλα τα χρώματα από nude αποχρώσεις έως και πιο έντονα.
-Do: Αν έχεις φαρδιά βάση και θέλεις να την κάνεις να φαίνεται λεπτότερη τότε είναι το σχήμα σου.
*ΑΜΎΓΔΑΛΩΤΑ ΝΥΧΙΑ
Γνωστά και ως almond (όπως ο ξηρός καρπός λόγο σχήματος).Πρόκειται για ένα στρογγυλεμένο σχήμα που στενεύει και καταλήγει σε μια στρογγυλή άκρη. Ένα τέτοιο σχήμα ταιριάζει ιδιαίτερα σε λεπτά δάχτυλα με μακριά νύχια.  Ακόμα, μπορείς να το δοκιμάσεις αν έχεις κοντά δάχτυλα και θέλεις να δώσεις μάκρος στο χέρι σου.
Don’t:Αν τα νύχια σου είναι κοντά και δε μακραίνουν εύκολα είναι σχεδόν αδύνατο να το πετύχεις.
*ΟΒΑΛ ΝΥΧΙΑ
Τα οβάλ νύχια, μπορεί να θυμίζουν λίγο τα αμυγδαλωτά νύχια αλλά η διαφορά τους είναι ότι δεν καταλήγουν σε μύτη, αλλά είναι πιο μονοκόμματα. Για να πετύχεις το τέλειο οβάλ μανικιούρ χρειάζεται τα νύχια σου να έχουν κάποιο μάκρος αλλά όχι απαραίτητα να είναι πολύ μακριά.
-Do:Aν δεν έχεις  λεπτό χέρι και θέλεις να κάνεις τα δάχτυλα σου να φαίνονται πιο μακρόστενα είναι ιδανικό.
*ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ Ή SQUOVAL ΝΥΧΙΑ.
Τα τετράγωνα νύχια με τις έντονες γωνίες είναι επίσης ένα σχήμα που σου ταιριάζει ακόμα κι αν έχεις κοντά νύχια. Αν έχεις αδύνατα δάχτυλα, κοντά ή μέτρια νύχια και μακριά βάση τότε αυτό είναι το σχήμα σου!Είναι μια κλασική και κομψή επιλογή που θα αναδείξει σχεδόν κάθε χρώμα βερνικιού.Αν πάλι θέλεις κάτι ενδιάμεσο στα οβάλ και τα τετράγωνα με πιο καμπυλωτές και λιγότερο αιχμηρές να σκρες, τότε τα square nails είναι ιδανικό.Ταιριάζει σε όλα τα δάχτυλα, αλλά ιδιαίτερα σε νύχια με πλατιά βάση.
-Don’t:Καλό είναι να αποφύγεις το τετράγωνο σχήμα αν έχεις πολύ μακριά νύχια.
*ΜΠΑΛΑΡΙΝΑ ήCOFFIN ΝΥΧΙΑ:
Ένα πιο εκκεντρικό σχήμα νυχιών που απαιτεί αρκετά μακριά νύχια είναι το coffin μανικιούρ.Είναι μακριά, στενεύουν καθώς επιμηκύνονται και καταλήγουν σε μια τετράγωνη μύτη.
-Do:Τόλμησε το μόνο αν έχεις μακριά και δυνατά νύχια.
*STILETTO NAIL.
θυμίζουν αρκετά τα αμυγδαλωτά, αλλά είναι πολύ πιο μυτερά. Συνήθως δημιουργούνται σε μακριά νύχια αλλά μπορούν να δημιουργηθούν και σε μεσαίου μήκους.Πρόκειται για ένα μοντέρνο και κομψό σχήμα νυχιών που επιμηκύνει τα δάχτυλα του χεριού και ταιριάζει σε όλες.
Don’t:Το τόσο λεπτό και μυτερό τους σχήμα τα καθιστά εύθραυστα. Γι’ αυτό δεν θα είναι καθόλου κατάλληλα για εσάς σε περίπτωση που κάνετε πολλές χειρωνακτικές εργασίες ή αν φοράτε φακούς επαφής.
Ευγενία Τ.
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like