ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ….ΤΗ “ΜΗΔΕΙΑ”

by Newsroom
Κοινοποιείστε το άρθρο

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ….ΤΗ “ΜΗΔΕΙΑ”

Οσο περιμένουμε την “Μήδεια να μας επισκεφτεί  για να απολαύσουμε το άσπρο από το χιόνι τοπίο,και εκείνες τις στιγμές,  χουχουλιασμενες στο καναπέ μας με μια κούπα ζεστής σοκολάτας και στο τζάκι τη φωτιά να καίει….Ηδη έχουμε προετοιμαστεί και εφοδιαστει με τις καλύτερες συμβουλές και τα κατάλληλα προϊόντα για να προστατέψουμε τα μαλλιά μας απο τιςχαμηλές θερμοκρασίες, τους δυνατούς άνεμους ,ακόμα και από το χιόνι που αφυδατώνουν, φριζάρουν,ξηραίνουν και κάνουν τα μαλλιά θαμπά.
Η ρουτίνα των μαλλιών μας θα πρέπει να αλλάζει καθώς αλλάζουν οι εποχές. Ιδανικη εποχή για να ξεκινήσουμε την πιο εντατική ενυδάτωση των μαλλιών είναι το φθινόπωρο. Λίγο πριν πιάσουν τα πολλά κρύα και οι έντονες καιρικές συνθήκες του. Ποτέ όμως δεν είναι αργά.

ΠΟΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ;

•ΑΡΑΙΟ ΛΟΎΣΙΜΟ.
Δεν υπάρχει σωστό και λάθος για τη συχνότητα των λουσιμάτων.Η ιδανική συχνότητα των λουσιμάτων  είναι σύμφωνα με τις ανάγκες τις δικές μας και με το πως νιώθουμε.
Ανάλογα λοιπόν με τη συχνότητα λουσιμάτων μας, καλό θα ήταν  κατά τη διάρκεια του χειμώνα να μειώσουμε λίγο τη συχνότητα. Καθώς το λούσιμο ειδικά σε κρύο καιρό μπορεί να αφυδατώσει ακόμα περισσότερο τα μαλλιά μας.
• ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ.
Ο νούμερο ένα κανόνας για να νικήσουμε το χειμώνα είναι η ενυδάτωση.
Η καλή ενυδάτωση στα μαλλιά με ένα καλό conditioner θα εξασφαλίσει το άμεσο ξεμπερδεμα τους χωρίς να σπάσουν τα μαλλιά κατά το βούρτσισμα.Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα προϊόν “leave in” δίνοντας ακόμα περισσότερη ενυδάτωση.
-Η μάσκα μαλλιών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους χειμερινούς μήνες, πρέπει να είναι βαθιάς ενυδάτωσης και αναδόμησης για να γίνεται και πρόληψη σπασίματος της τρίχας. Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε και μόνες μας τη μάσκα μας.
•ΛΑΜΨΗ.
Οι άστατες καιρικές συνθήκες του χειμώνα που ξηραίνουν τα μαλλιά σε συνδιασμό με τα χοντρά ρούχα και υφάσματα που προσθέτουμε για να προστατευτούμε από το κρύο δημιουργούν τριβή και έχει ώς αποτέλεσμα το σπάσιμο των μαλλιών ειδικά στις άκρες.
Επίσης τα μαλλιά μας είναι πιο θαμπά το χειμώνα, αλλά ενα ειδικό λάδι λάμψης επιδιορθώνει και αναδομεί την τρίχα,τα θρέφει βαθιά ενισχύοντας και κλειδώνοντας την  ενυδάτωσή τους.
•ΣΤΕΓΝΩΜΑ.
Όπως το κρύο , έτσι και η έντονη ζέστη δεν βοηθάει στα μαλλιά μας.Οταν λοιπόν θέλουμε να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας χρησιμοποιούμε τη χαμηλή σκάλα θερμοκρασία στο πιστολάκι και αποφεύγουμε όσο μπορούμε τις θερμικές συσκευές(πρεσσα,ψαλίδι κλπ.) για να κρατήσουμε την φυσική τους υγρασία ώστε να μην φριζαρουν.
Με αυτά τα πολύ απλά πράγματα,σε κάθε εποχή θα μας βοηθήσει να έχουμε όμορφα και υγιή μαλλιά όλο το χρόνο !

 

 

 

Ευγενια Τ.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like