“Πιστολάκι”… Εχθρός ή σύμμαχος των μαλλιών μας;

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

“Πιστολάκι”… Εχθρός ή σύμμαχος των μαλλιών μας;

Το πιστολάκι μαλλιών σίγουρα δε λείπει από κανένα μπάνιο.

Το στέγνωμα των μαλλιών είναι μια διαδικασία που άλλες γυναίκες αγαπούν και άλλες βαριούνται. Οι περισσότερες γυναίκες το προτιμούν για να στεγνώνουν τα μαλλιά τους σε χρόνο μηδέν ή ακόμη και για να κάνουν  ένα ίσιωμα ή ακόμα και μπούκλες, (αν πιάνει το χέρι τους). Τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα μετά από το στέγνωμα δεν είναι αυτό που βλέπουμε σε διαφημίσεις και ταινίες,αλλά  μαλλιά να βγαίνουν θαμπά και φριζαρισμένα.

Μπορεί αυτό το μηχάνημα να φαντάζει η ιδανική, εύκολη λύση αλλά η αλήθεια είναι, ότι πολλά πράγματα μπορούν να πάνε στραβά στο στέγνωμα. Κάποια μικρά λάθη που κάνουμε χωρίς να το αντιλαμβάνομαστε,μπορεί δυστυχώς να θέσουν σε κίνδυνο την τρίχα μας.

Πριν μάθετε πώς να κάνετε το τέλειο στέγνωμα, πρέπει πρώτα να δούμε δυο  βασικούς αλλά σημαντικούς παράγοντες  που  θα μας εξασφαλίσουν το τέλειο αποτέλεσμα  στα μαλλιά  μας.

1)Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ. 

 

Τα μαλλιά είναι φτιαγμένα από κερατίνη, όπως και τα νύχια. Είναι μια περίπλοκη δομή, όπου ο κάθε άξονας είναι σαν σχοινί μέσα στο σχοινί. Υπάρχει ένα εξωτερικό στρώμα, το οποίο την καθιστά σκληρή σαν την τρίχα. Στη μέση είναι ο φλοιός επίσης φτιαγμένος από κερατίνη και είναι πιο εύκαμπτος. Ο φλοιός δίνει στα μαλλιά την αντοχή και την ελαστικότητά τους.

 

2) Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΕΣΟΥΑΡ.  

 

Σημαντικό στοιχείο στο να επιλέξουμε το καλύτερο πιστολάκι είναι το θερμαντικό του υλικό. Υπάρχουν φθηνά σεσουάρ με πλαστικά και μεταλλικά μέρη που ζεσταίνονται και εκπέμπουν κακής ποιότητας θερμότητα για τα μαλλιά μας που αφαιρούν την φυσική υγρασία τους, οδηγώντας πολλές φορές στο φριζάρισμα και τη φθορά της τρίχας. Αν όμως επιλέξουμε ένα πιστολάκι με κεραμικό θερμαντικό υλικό, η θερμότητα που παράγεται είναι καλής ποιότητας και δεν καταστρέφει την τρίχα. Πιο συγκεκριμένα, η κεραμική πλάκα ενός σεσουάρ παράγει υπέρυθρη θερμότητα που διεισδύει στην τρίχα και την θερμαίνει από μέσα προς τα έξω, διατηρώντας έτσι την φυσική της υγρασία.

Ένα καλό πιστολάκι θα πρέπει να διαθέτει επίσης και τεχνολογία ιόντων. Η τεχνολογία αυτή έχει την ικανότητα να αποφορτίζει τα αρνητικά ιόντα και έτσι δίνει στην τρίχα περισσότερο όγκο, παγιδεύοντας την απαραίτητη υγρασία μέσα της. Επομένως τα μαλλιά σας δεν θα φριζάρουν και θα είναι λαμπερά και όμορφα, χωρίς στατικό ηλεκτρισμό. Αν διαθέτει πέρα από την απλή τεχνολογία ιόντων και τουρμαλίνη, ένα πιστολάκι μπορεί να στεγνώσει τα μαλλιά ακόμη και 70% γρηγορότερα απ΄ ότι ένα κοινό σεσουάρ.

 

Ας δούμε  τώρα τα μικρά αλλά σημαντικά λάθη που κάνουμε όταν στεγνώνουμε τα μαλλιά  μας και με ποιον τρόπο  θα τα φροντίσουμε ώστε να έχουμε πλούσια και λαμπερά  μαλλιά.

 

1)ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΝΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ.

 

Τα μαλλιά μπορούν να απορροφήσουν έως και 30% του βάρους τους σε νερό. Όσο περισσότερο παραμένουν υγρά τόσο χειρότερα γίνονται, καθώς συνεχίζουν να διογκώνονται. Το αργό στέγνωμα δεν είναι καθόλου καλό για τα μαλλιά, γι’ αυτό προτιμήστε να τα στεγνώνετε, παρά να τα αφήνετε να στεγνώνουν φυσικά.

 

2)ΜΗΝ ΤΡΙΒΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ.

 

Βγήκατε από το ντους, φοράτε πετσέτα και τρέχετε να αρπάξετε το πιστολάκι. Πριν στεγνώσετε τα μαλλιά με το πιστολάκι, φροντίστε να τα σκουπίσετε με την πετσέτα. Προσοχή, όμως, μην τα τρίψετε καθώς το μόνο που θα καταφέρετε είναι να σπάσετε την τρίχα σας. Το τρίψιμο μπορεί να σπάσει τα αποδυναμωμένα μαλλιά.

 

3)ΜΗΝ ΤΑ ΒΟΥΡΤΣΙΖΕΤΕ ΒΡΕΓΜΕΝΑ. 

 

Αν θέλετε να τα ξεχωρίσετε, χρησιμοποιήστε μια χτένα με αραιά δόντια και προχωρήστε αργά για να περιορίσετε τη «ζημιά». Ποτέ μην βάλετε βούρτσα στα μαλλιά σας.

 

4) ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΜΕ ΝΩΠΑ ΜΑΛΛΙΑ.

 

Δεν πρέπει ποτέ να πηγαίνετε στο κρεβάτι με νωπά μαλλιά. Μπορεί να είναι δελεαστικό να στεγνώσετε τα μισά μαλλιά και να πέσετε για ύπνο, κερδίζοντας χρόνο, αλλά δεν είναι μια σωστή κίνηση. Η τριβή του μαξιλαριού στα νωπά μαλλιά τα καταστρέφει.

 

5) ΤΑ ΣΤΕΓΝΩΝΕΤΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ.

 

Μόλις στεγνώσετε με την πετσέτα και χτενίσετε τα μαλλιά σας, πιάστε το πιστολάκι. Ανοίξτε το και χρησιμοποιήστε τη χαμηλότερη ρύθμιση θερμότητας και ταχύτητας.

Σε ιδανική περίπτωση κρατήστε το πιστολάκι 15 εκατοστά μακριά από το κεφάλι και στεγνώστε με συνεχή κίνηση. Μόλις τα μαλλιά σας είναι στεγνά περίπου στο 90%, μπορείτε να αυξήσετε τη θερμοκρασία.

 

6)ΚΑΝΕΤΕ ΣΥΧΝΗ ΧΡΉΣΗ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΙΩΝ.

 

Είτε πρόκειται για το πιστολάκι μαλλιών, είτε πρόκειται για το σίδερο ισιώματος, καλό είναι να έχετε υπόψη σας πως όταν χρησιμοποιείτε και τα δυο την ίδια μέρα, πολλές μέρες την εβδομάδα, το ένα μετά το άλλο για να πετύχετε το χτένισμα που επιθυμείτε, πολλαπλασιάζετε σημαντικά τη ζημιά στην τρίχα. Οι υψηλές θερμοκρασίες βλάπτουν τη ζωντάνια της τρίχας δημιουργώντας θαμπάδα, στερώντας την έτσι από τη φυσική της λάμψη.Αν πάλι θέλετε να ισιώσετε τα μαλλιά σας ή να τα κάνετε μπούκλες, κάντε το μόνο εάν είναι απολύτως στεγνά. Η εφαρμογή των εργαλείων σε βρεγμένα μαλλιά είναι καταστροφική. Καθώς θερμαίνεται το νερό μετατρέπεται σε αέριο, με αποτέλεσμα να παγιδεύεται στον φλοιό.

 

7)ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ.

 

Είτε πρόκειται για πιστολάκι αέρος, είτε για σίδερο ισιώματος, πρέπει να επενδύσετε σε ένα ειδικό προϊόν προστασίας κατά της θερμότητας (συνήθως σε μορφή σπρέι ή ακόμα και σε λάδι) που θα τα προστατεύσει από την υψηλή θερμοκρασία. Δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ, βοηθώντας τα μαλλιά να ταλαιπωρηθούν λιγότερο και εσάς να αποφύγετε το φριζάρισμα, το σπάσιμο της τρίχας και τα θαμπά, αδύναμα μαλλιά.

 

8)ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΕΤΕ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΣΤΕΓΝΩΜΑ.

 

Όταν χρησιμοποιείτε το πιστολάκι αέρος ταλαιπωρείτε περισσότερο τις τρίχες όταν προσπαθείτε να τις στεγνώσετε όλες μαζί. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τμήματα και στεγνώστε το καθένα ξεχωριστά. Αυτό θα εμποδίσει επίσης τα βρεγμένα μαλλιά να ακουμπήσουν τα στεγνά και να πρέπει να τα κάνετε από την αρχή.

 

9)ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΦΥΣΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ. 

 

Είναι το πρόσθετο εξάρτημα που μπαίνει στο μπροστινό μέρος από το πιστολάκι και συγκεντρώνει την δέσμη του ζεστού αέρα σε ένα σημείο. Θα σας βοηθήσει να καθοδηγείτε τον αέρα εκεί που θέλετε και να μην τον αφήνετε να πηγαίνει παντού και να κάνει τις τρίχες να “πετάγονται” ανεξέλεγκτα και να τις μπλέκει.

 

10)ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ

 

Μπορεί να έχετε δει τους ειδικούς να κρατάνε το πιστολάκι από το σώμα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνετε και εσείς. Για μέγιστο έλεγχο και την ομαλότητα, κρατήστε το πιστολάκι σας από τη λαβή, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη βούρτσα σας για να τραβάτε τα μαλλιά σας μακριά από το κεφάλι σας σε μια γωνία, κρατώντας το πιστολάκι παράλληλα με την βούρτσα σας. Το ακροφύσιο που συγκεντρώνει τον αέρα πρέπει να δείχνει προς την ίδια κατεύθυνση όπως η χειρολαβή, και όχι να είναι κάθετα σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, ο αέρας θα χτυπήσει τα μαλλιά σας πίσω από τη βούρτσα σας και θα την ακολουθεί στην κίνησή της.

 

 

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΥΓΙΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΣΠΡΟΠΡΟΣΩΠΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ. ΓΙ’ΑΥΤΌ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝ ΣΑΣ ΠΡΟΙΚΙΣΕ,Η ΦΥΣΗ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΦΕΡΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ  ΤΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΛΑ….

 

“ΑΓΑΠΗΣΤΕ  ΤΑ”!!

 

Ευγενία Τ.

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like