Τα ματόκλαδα σου……άραγε λάμπουνε”;

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Τα ματόκλαδα σου……άραγε λάμπουνε”;

Οι βλεφαρίδες δεν διακοσμούν απλά και μόνο τα μάτια και το πρόσωπό μας.Αναδεικνύουν το πρόσωπό μας, κάνουν τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα, και το βλέμμα πιο νεανικό, σαγηνευτικό και πιο ξεκούραστο. Γι’ αυτό συνήθως επιδιώκουμε να είναι μακριές, πυκνές με ωραία καμπύλη.Οι πλούσιες βλεφαρίδες είναι το ζητούμενο σχεδόν όλων των γυναικών,  Ωστόσο, υπάρχουν κάποια λάθη που ενδεχομένως κάνουμε τα οποία σαμποτάρουν την υγεία και την όμορφη εμφάνισή τους.Το φυσιολογικό είναι να χάνει ένας άνθρωπος καθημερινά από μία έως και πέντε βλεφαρίδες. Εάν η απώλεια είναι μεγαλύτερη, τότε αυτό μπορεί να είναι κι ένα σύμπτωμα άλλων παραγόντων.
 *ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.
Τα αίτια που ενδέχεται να οφείλονται για την πτώση των βλεφαρίδων δεν είναι συγκεκριμένα και μπορεί να ποικίλλουν. Μπορεί να είναι εντελώς αθώα, άμεσα κι εύκολα αντιμετωπίσιμα, υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να είναι πιο ύπουλα, σοβαρά και πιο δύσκολα στην αντιμετώπισή τους όπως:
-Η ΒΛΕΦΑΡΙΤΙΔΑ.
-Η ΤΡΙΧΙΑΣΗ.
-Η ΔΥΣΤΥΧΙΑΣΗ.
-Η ΤΡΙΧΟΤΙΛΛΟΜΑΝΙΑ.
-Η ΓΥΡΟΕΙΔΗΣ ΑΛΩΠΕΚΙΑ.
-ΟΙ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ.
-Ο ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑΣ. .
-ΟΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΝΟΣΟΙ,( ΨΩΡΙΑΣΗ, ΕΡΥΘΗΜΑΤΩΔΗΣ ΛΥΚΟΣ κλπ)
-ΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΣΤΡΕΣ.
Οι ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ,(ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ)
-Η ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΥ ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΥ.
-Η ΡΟΔΟΧΡΟΥΣ ΑΚΜΗ.
-Η ΗΛΙΚΙΑ κλπ.
Όμως μεγάλο ρόλο παίζει  και το πόσο φροντίζουμε και περιποιούμαστε εμείς τις βλεφαρίδες  μας ωστε να είναι πάντα πυκνές και μεγάλες. Ας δούμε  λοιπόν  “τα   πρέπει και τα μη”  ώστε να  να ενδυναμωσουμε  τις ταλαιπωρημένες βλεφαριδες μας με φυσικές σπιτικές θεραπείες.
 *ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ.
Απαραίτητη διαδικασία  τόσο για το πρόσωπο  όσο και για τις βλεφαρίδες.Ποτέ δεν πάμε για ύπνο  αν δεν έχουμε  αφαιρέσει  το μακιγιάζ  μαςκαι φυσικά  τη μάσκαρα μας και αυτό  γιατί οι
χρωστικές ουσίες  δεν αφήνουν τις ρίζες να «αναπνεύσουν»,  με αποτέλεσμα να σπάσουν ή να πέσουν.
Γιαυτό το λόγο, η σωστή επιλογή της λοσιόν που θα χρησιμοποιήσετε έχει μεγάλη σημασία,πρέπει να  είναι διφασική που καθαρίζει  εύκολα και τις αδιάβροχες μάσκαρες.Οι  σωστές κινήσεις στη διαδικασία του να καθαρίσουμε  τις βλεφαρίδες είναι  να αποφεύγουμε να τρίβουμε επίμονα τα μάτια μας,αλλά να  περνάμε τη λοσιόν απαλά  από τη ρίζα ως τις άκρες με το βαμβάκι ή με  τους ειδικούς δίσκους ντεμακιγιάζ.
*ΜΑΣΚΑΡΑ.
Οι ληγμένες μάσκαρες πρέπει να  πετιούνται  μετά τους 6μηνες και ο λόγος είναι γιατί το βουρτσάκι  έρχεται σε επαφή με τον αέρα και με τις βλεφαρίδες και ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων, τα οποία προκαλούν την εξασθένησή τους, και ενίοτε την πτώση τους. Το ίδιο ισχύει και για οτιδήποτε εφαρμόζουμε στα βλέφαρα και στη γραμμή των βλεφαρίδων, π.χ. μολύβι, σκιές, primers.
Καθώς επίσης το ψαλίδι βλεφαρίδων ναι μεν,μας
 χαρίζει εντυπωσιακή καμπύλη και «ανοίγει» το βλέμμα. Ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να το χρησιμοποιούμε πριν από τη μάσκαρα και όχι μετά. Διαφορετικά σπάνε πιο εύκολα.  Επιπλέον πρέπει να καθαρίζουμε τακτικά τα λάστιχά του προκειμένου να απομακρύνουμε σκόνη και τυχόν βακτηρίδια.
*ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ extensions.
Η συχνή χρήση του extensions ταλαιπωρεί τις φυσικές βλεφαρίδες,με αποτέλεσμα να  μην αναπνέουν ελεύθερα οι ρίζες  να αδυνατούν και να  πέφτουν.Ωστόσο  κάθε βράδυ χρησιμοποιο
ύμε έναν ειδικό ορό θρέψης που βρίσκουμε στο εμπόριο ώστε να τις κρατάμε ενυδατωμένες.
Οταν  θελήσουμε  να τις αφαιρέσουμε απευθυνόμαστε μόνο σε ειδικό.
*ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ.
Το καστορέλαιο στις βλεφαρίδες φημίζεται για την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε και αμινοξέα τα οποία βοηθά στην ανάπτυξη νέων τριχών με αποτέλεσμα οι βλεφαρίδες να αποκτούν ξανά την πλούσια εμφάνιση τους.
*Πώς θα το χρησιμοποιήσετε.
Σε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι και βρέξτε το με λίγο καστορέλαιο. Στην χυνέχεια τρίψτε το βαμβάκι με το καστορέλαιο επάνω στις βλεφαρίδες ξεκινώντας από τις ρίζες και προχωρώντας μέχρι τις άκρες. Αφήστε το να δράσει. Επαναλάβετε την διαδικασία κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Δεν χρειάζεται να το ξεβγάλετε.
*ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ. Το αμυγδαλέλαιο δυναμώνει τις βλεφαρίδες χάρη στις βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχειειναι ένα φυσικό δυναμωτικό για τις βλεφαρίδες.
*Πώς θα το χρησιμοποιήσετε
Κάντε καθημερινή χρήση, δυο φορές την μέρα. Απλώστε το αμυγδαλέλαιο στις άκρες των δαχτύλων σας και απλά κάντε ένα απαλό, με ήπιες κινήσεις μασάζ στις βλεφαρίδες σας.
*ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
Το ελαιόλαδο με τα λιπαρά του οξέα λόγω της πανίσχυρης ενυδατικής τους δράσης, βοηθούν στην επιβράδυνση της πτώσης των βλεφαρίδων και φυσικά στην τόνωση τους.
*Πώς θα κάνετε χρήση του.
Ζεσταίνετε σε ένα μπρίκι μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου. Πάρτε ένα καθαρό βουρτσάκι ή ένα πινέλο και αρχίστε να το απλώνετε πάνω στις βλεφαρίδες σας. Προσέξτε το λάδι σας να μην είναι καυτό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία κάθε βράδυ, αφού πρώτα αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας.
*ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ.
Το λάδι καρύδας περιέχει λιπαρά οξέα που θρέφει τους θύλακες της τρίχας και την ενδυναμώνει
*Πώς θα χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας.
Χρησιμοποιήσετε το όπως το καστορέλαιο, το ελαιόλαδο ή το αμυγδαλέλαιο. Καλό είναι όλα αυτά τα έλαια να τα χρησιμοποιείτε πριν τον ύπνο, έτσι ώστε κατά τη διάρκειά του οι βλεφαρίδες να έχουν την ‘’ηρεμία’’ να απορροφούν τα ευεργετικά συστατικά των φυσικών αυτών προϊόντων και να ενδυναμώνονται.
*ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Ε.
Το έλαιο στις συγκεκριμένες κάψουλες δυναμώνει και επιταχύνει την ανάπτυξη στις βλεφαρίδες, ειδικά στην περίπτωση  που έχουν υποστεί βλάβη από χημικές ουσίες που περιέχει η μάσκαρα κι άλλα προϊόντα μακιγιάζ.
*Πώς θα κάνετε σωστή χρήση της κάψουλας
Πολύ εύκολα και απλά. Αφού σπάσετε μια κάψουλα βιταμίνης Ε, ρίξτε το έλαιο στις άκρες των δαχτύλων σας και στη συνέχεια τρίψτε σαν να κάνετε χαλαρό μασάζ πάνω στις βλεφαρίδες σας. Επαναλάβετε τη χρήση κάθε βράδυ, λίγο πριν κοιμηθείτε.
*ΒΑΖΕΛΙΝΗ.
Η βαζελίνη είναι ένα προϊόν που προφυλάσσει τις βλεφαρίδες και τις κρατά ενυδατωμένες, πυκνές κι όμορφες. Επίσης καταπραΰνει χαρακτηριστικά τις άκαμπτες και ξηρές βλεφαρίδες.
*Με ποιο τρόπο θα κάνετε χρήση της βαζελίνης;
Δοκιμάστε να τρίψετε τις βλεφαρίδες σας από την ρίζα ως τις άκρες με βαζελίνη που έχετε βάλει πριν στα δάχτυλά σας. Κάντε τη διαδικασία αυτή συνήθεια πριν πάτε για ύπνο και τα αποτελέσματα θα σας ενθουσιάσουν. Μην ξεχάσετε το πρωί να ξεπλύνετε την βαζελίνη από τις βλεφαρίδες σας με νερό και να δείτε τα θαυματουργά της αποτελέσματα.
*ΈΓΧΥΜΑ ΧΑΜΟΜΗΛΙΟΥ.
Το χαμομήλι βοηθά κι αυτό με τη σειρά του στην ενδυνάμωση των βλεφαρίδων σας.
*Πώς θα το παρασκευάσετε για να το χρησιμοποιήσετε;
Θα χρειαστείτε 15-20 γρ. αποξηραμένου βοτάνου και περίπου 1/2 φλιτζάνι με νερό. Βράζετε σε ένα μπρίκι το νερό και προσθέτετε το βότανο, σιγοβράζοντας για περίπου 15′. Μουσκεύετε με αυτό λίγο βαμβάκι και το περνάτε πάνω από τις βλεφαρίδες σας. Προσοχή… Το έγχυμα θα πρέπει να διατηρεί την θερμοκρασία του, όταν το απλώνετε στις βλεφαρίδες σας. Μην το αφήσετε να κρυώσει εντελώς.
*ΚΡΥΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ.
Είναι γνωστές οι θεραπευτικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού. Είναι κατά της τριχόπτωσης.
*Πώς θα κάνετε χρήση;
Βράζετε 100ml νερό, ρίχνετε και σιγοβράζετε το τσάι. Το εφαρμόζετε στην περιοχή των βλεφαρίδων 2 φορές την ημέρα με τη βοήθεια μιας μπατονέτας ή βαμβακιού. Φροντίστε να έχει κρυώσει καλά.
*ΑΛΟΗ
Το θαυματουργό φυτό της αλόης και ο χυμός της θρέφουν σε βάθος τις τρίχες. Θεωρείται ίσως ο ευκολότερος τρόπος για γρήγορη ενδυνάμωση και πύκνωση των βλεφαρίδων.
*Πώς να χρησιμοποιήσετε την αλόη;
Από ένα φύλλο αλόης, ‘’δανειστείτε’’ λίγες σταγόνες και κάντε εφαρμογή με ένα βαμβακάκι στις βλεφαρίδες. Αφήστε και αυτές να κάνουν την δουλειά τους ενώ κοιμάστε και το πρωί απλά ξεπλύνετέ τις.
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like