Το Τρικόρφο Φωκίδος υποδέχεται την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Το Τρικόρφο Φωκίδος υποδέχεται την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022, στη γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου Τρικόρφου Φωκίδος, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της εικόνος της Παναγίας της Παραμυθίας από την Ι.Μ. Μ. Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, παρουσία των αρχόντων, του ιερού κλήρου και των μοναχικών ταγμάτων στις 7:00 μ.μ. και εν συνεχεία θα ακολουθήσει Αρχιερατικός Εσπερινός για την άφιξη της εικόνος.

Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022: 7:30 π.μ. θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Την εικόνα θα προσκομίσει στη Μονή ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ, ο οποίος θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας.

Προσκαλούνται όλοι οι πιστοί το διήμερο αυτό να προσέλθουν για να λάβουν τη χάρη της Παναγίας.

Η Παναγία η Παραμυθία και το θαύμα της.

Η Παναγία η Παραμυθία και το θαύμα της. Η μορφή της Παναγίας ήταν ζωντανή. Το βρέφος Ιησούς που κρατούσε στα χέρια της πήρε και αυτό ζωή. Κίνησε το δεξί του χέρι και έκλεισε το στόμα της αγίας Μητέρας του, στρέφοντας προς αυτήν το φωτεινό πρόσωπό του. Μια γλυκιά παιδική φωνή ακούστηκε να λέει: «Μη, Μητέρα μου, μην τους το λες. Άφησε τους να τιμωρηθούν, όπως τους αξίζει, γιατί αμελούν τα μοναχικά τους καθήκοντα».

Η εικόνα αυτή είναι πράγματι αχειροποίητος, διότι κατασκευάστηκε στη μορφή που είναι σήμερα, όχι από ανθρώπινο χέρι, αλλά από τη Χάρη του Θεού, μετά τη  Με το θαύμα αυτό φανερώνεται για άλλη μια φορά η μητρική παρρησία της Θεοτόκου στο να μεσιτεύει για τις αμαρτίες των ανθρώπων «προς τον Υιόν και Θεόν της»θαυματουργική επέμβαση της Παναγίας μας για τη διάσωση της Μονής.

Η εικόνα μεταφέρθηκε στο ιδιαίτερο παρεκκλήσιο της Παραμυθίας. Μπροστά σ’ αυτήν οι μοναχοί διατηρούν ακοίμητο κανδήλι, ψάλλουν καθημερινά Παράκληση και τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία.

 

 

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like