Άγιος Παΐσιος: Όλες οι λεπτομέρειες για τον δεύτερο κύκλο της σειράς – Πότε αρχίζουν τα γυρίσματα

by PTheofanis
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

 

Του Πατρός Θεοφάνους –  www.7nea.gr

 

Στην τελική ευθεία για την έναρξη των γυρισμάτων του δεύτερου κύκλου μπαίνει η Θρησκευτική Σειρά «Άγιος Παϊσιος, από τα Φάρασα στον Ουρανό» που θα προβληθεί την επόμενη τηλεοπτική σεζόν σε Παραγωγή του Ινστιτούτου «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός».

Σύμφωνα με Ρεπορτάζ του Αλέξη Μίχα στην Εφημερίδα «Απογευματινή», ο δεύτερος κύκλος της μεγάλης Παραγωγής σε Σενάριο Γιώργου Τσιάκα και Σκηνοθεσία Στάμου Τσάμη ξεκινά γυρίσματα μέσα στον Απρίλιο, θα αποτελείται από 12 Επεισόδια και θα εκτείνεται χρονικά και μετά την κοίμηση του Αγίου στις 12 Ιουλίου του 1994 σε Ηλικία 69 Ετών.

Άγιος Παΐσιος: Το περιεχόμενο του δεύτερου κύκλου

Όλους τους προηγούμενους μήνες έγινε ενδελεχής Έρευνα σε άγνωστες Πτυχές του Βίου του Αγίου ώστε η συνέχεια της ζωής του να αποδοθεί όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται στη μικρή οθόνη. Ο Σεναριογράφος και Συνεργάτες του ήρθαν σε προσωπική επαφή με ανθρώπους που είχαν τη χάρη να γνωρίσουν από κοντά τον Σύγχρονο Άγιο της Απανταχού Ορθοδοξίας.

Ο δεύτερος Κύκλος εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στον Ασκητικό Βίο του Αγίου Παϊσίου στο Άγιο Όρος. Στην συνέχεια λοιπόν της επιτυχημένης Σειράς του οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν την επιστροφή του Αγίου στην Κόνιτσα το 1958, όπου και άρχισε η Ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής Στομίου. Στη συνέχεια θα αποτυπωθεί η μετακόμιση του Αγίου Παϊσίου το 1962 στο Κελί Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης στο Όρος Σινά και μετά από δύο χρόνια η επιστροφή του στο Αγιο Ορος.

Μεγάλο μέρος της ιστορίας θα απασχολήσει η μετοίκηση του Παϊσίου στο Κελί του στην Παναγούδα το οποίο βρήκε αρχικά εγκαταλελειμμένο και το έφτιαξε από την αρχή. Εκεί θα δούμε πως δεχόταν τους Πιστούς που τον επισκέπτονταν απ’ όλα τα μέρη του κόσμου.

Ο επίλογος της Σειράς ξεκινά με την Κοίμηση του Αγίου. Πιο συγκεκριμένα, από τη Νοσηλεία του στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την Ταφή του στο Ιερό Ησυχαστήριο της Σουρωτής το 1994.

Στην ολοκλήρωση της Σειράς το Τηλεοπτικό κοινό θα παρακολουθήσει πως οι Διδαχές και τα θαύματα του Αγίου Παϊσίου επηρέασαν εκατομμύρια Ορθόδοξους Χριστιανούς ανά την υφήλιο αναδεικνύοντάς τον σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς Αγίους της Εποχής μας.

Η Παραγωγή του δεύτερου Κύκλου της Σειράς «Άγιος Παϊσιος από τα Φάρασα στον Ουρανό» είναι μεγαλεπίβολη:

Γυρίσματα ώστε να αποδοθεί πιστά η ιστορία θα πραγματοποιηθούν στην Κόνιτσα στη Μονή Στομίου, στη Θεσσαλονίκη, στο Όρος Σινά αλλά και στο Άγιο Όρος. Επισημαίνεται πως σπανίως μπαίνουν Τηλεοπτικές Κάμερες στην Αθωνική Πολιτεία. Μεγάλη μέριμνα όλων των Συντελεστών είναι τα γυρίσματα στο «Περιβόλι της Παναγιάς» να γίνουν με διακριτικότητα και απόλυτο σεβασμό στις συνήθειες και την καθημερινότητα των Μοναχών και Ιερομονάχων Αγιορειτών Πατέρων.

Τον πρωταγωνιστικό Ρόλο της Σειράς θα έχει και πάλι ο Προκόπης Αγαθοκλέους. Μάλιστα με την χρήση των πλέον σύγχρονων οπτικών εφέ θα αποδίδεται κατά την εξέλιξη των Επεισοδίων και η πάροδος του χρόνου στην εμφάνιση του Αγίου.

Οι συζητήσεις για το υπόλοιπο καστ ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες και σε αυτό θα συμμετέχουν γνωστά ονόματα από το χώρο του Θεάτρου και του Κινηματογράφου.

 

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like