Αίγιο: «Ξήλωσαν ράμπα ΑμεΑ σε παραλία για να βάλουν ξαπλώστρες»

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Αίγιο: «Ξήλωσαν ράμπα ΑμεΑ σε παραλία για να βάλουν ξαπλώστρες»

Στην παραλία Άκολη του Αιγίου διακόπηκε η εγκατάσταση ειδικής ράμπας για ΑμεΑ με σκοπό να μπουν ξαπλώστρες, σύμφωνα με καταγγελία του διευθυντή της ΤΟΒΕΑ, Ιγνάτιου Φωτίου.

 

Η συγκεκριμένη ελληνική εταιρεία έχει δημιουργήσει το πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC, το οποίο επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές αναπηρίες και δυσκολίες στη θάλασσα.

Την σχετική καταγγελία έκανε μέσω Facebook ενώ δημοσίευσε και σχετικό βίντεο, όπου φαίνεται η απεγκατάσταση της ειδικής ράμπας που σκοπό θα είχε να μεταφέρει άτομα με κινητικές δυσκολίες στην θάλασσα.

«Το SEATRAC βγαίνει και στην θέση του μπαίνουν ξαπλώστρες. Δε θα το πίστευα πότε, μετά από 10 χρόνια, μετά από 180.000 χρήσεις, μετά από τόσο αγώνα ότι ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να απομονώσουν άτομα με κινητικές δυσκολίες […] Σήμερα στην παραλία Άκολη στο Αίγιο έγινε επώνυμη καταγγελία για να σταματήσει η εγκατάσταση του SEATRAC», έγραψε, μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr, «η εγκατάσταση ξεκίνησε κανονικά και κάποια στιγμή επισκέφθηκαν το συνεργείο μας αστυνομικοί, οι οποίοι έλεγξαν τα έγγραφα και ήταν όλα μια χαρά. Έπειτα όπως μου έχουν μεταφέρει, πήγε το λιμενικό, έλεγξε τα έγγραφα και στη συνέχεια, επειδή γνωρίζουμε ότι ο δήμος πρέπει να έχει πάρει μια άδεια από την κτηματική υπηρεσία, ζητήσαμε από τον δήμο να μας επιβεβαιώσει ότι έχει πάρει την άδεια. Ο δήμος μας έστειλε έγγραφο ότι όντως έχει λάβει την άδεια και προχωράμε στην εγκατάσταση».

Ωστόσο, ο κ. Φωτίου καταγγέλλει ότι ζητήθηκε η απεγκαταστάση του μηχανήματος, η τοποθέτηση του οποίου είχε σχεδόν ολοκληρωθεί. «Ο λόγος μας είπαν, είναι ότι έγινε επώνυμη καταγγελία από ιδιώτη στο λιμενικό, όπως με έχουν ενημερώσει οι συνεργάτες μου γιατί δεν ήμουν παρών».

«Είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα βράβευση από τα ΕΒΕΑ  παρουσία του πρωθυπουργού και συζητήσαμε για τα βήματα που γίνονται για να μπει η χώρα μας πρώτη στον προσβάσιμο τουρισμό, έχοντας προσβάσιμες παραλίες και υπάρχουν άνθρωποι αυτή τη στιγμή που όλη αυτή την προσπάθεια τη γυρνάνε πίσω», σχολιάζει ο κ. Φωτίου.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like