Η κυβέρνηση κατάργησε την αργία της Κυριακής

0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Η κυβέρνηση κατάργησε την αργία της Κυριακής

Η κυβέρνηση κατάργησε την αργία της Κυριακής. Οφείλουμε ως χριστιανοί να τηρούμε τους νόμους του Θεού. Ο Απόστολος Παύλος μέσα στην Καινή Διαθήκη μας λέει ότι οφείλουμε να τηρούμε τους νόμους της Εκκλησίας μας και της πίστεώς μας.

 

Μεγάλο λάθος και κακώς καταργήθηκε η αργία της Κυριακής. Εμείς οι χριστιανοί πρέπει να τηρήσουμε την αργία της Κυριακής, διότι η αργία της Κυριακής είναι εντολή του ίδιου του Θεού που μας έδωσε εδώ και 7.000 περίπου χρόνια. Από την δεκαετία του ’80 σε βιβλίο που είχα γράψει με τίτλο: «Πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας;», αλλά και σε άρθρα ή συνεντεύξεις μου είχε τονίσει ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων θα μας βγάζει ένα ένα «δόντι», ένα ένα τα ισοπεδώνουν όλα, έναν έναν καταργούν τους νόμους του Θεού. Δεν θα γίνουμε «χριστιανοταλιμπάν» για να υβρίσουμε ή να αποδημήσουμε ή να διαπομπεύσουμε ή να εξευτελίσουμε την κυβέρνηση, γι’ αυτή τη νομοθεσία που πέρασαν στα κρυφά. Όμως από την πλευρά μας ως χριστιανοί θα διαφωνήσουμε, διότι καταργείται ένας νόμος – εντολή του Θεού. Η αργία του Σαββάτου είναι μια από τις 10 εντολές που έδωσε ο Θεός στον προφήτη Μωυσή στο όρος Σινά.

Είναι η 4η εντολή η οποία λέει: «Να θυμάσαι την ημέρα του Σαββάτου, για να την ξεχωρίζεις και να την αφιερώνεις στον Κύριο. Έξι μέρες θα εργάζεσαι και θα κάνεις όλες τις εργασίες σου. Αλλά η έβδομη μέρα είναι μέρα ανάπαυσης, αφιερωμένη σ’ εμένα, τον Κύριο το θεό σου». Το Σάββατο ή και Σαββάτο, προέρχεται από την Εβραϊκή λέξη Shabbat=Σαμπάτ που σημαίνει ανάπαυση. Διότι σύμφωνα με την Αγία Γραφή συγκεκριμένα στην Παλαιά Διαθήκη, αυτή την ημέρα ο Θεός αναπαύτηκε μετά τη Δημιουργία του κόσμου.

Η επίσημη Εκκλησία όμως, με την ΣΤ΄ Οικουμενική Σύνοδο που έγινε το 680/681 στην Κωνσταντινούπολη, άλλαξε την αργία του Σαββάτου και καθιέρωσε την αργία της Κυριακής, λόγω του ότι η ημέρα Κυριακή είναι αφιερωμένη στον Κύριο και επίσης την έκανε αργία με σκοπό να συμμετέχουν οι χριστιανοί στη Θεία Λειτουργία.

 

 

 

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like