Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του παρεκκλησίου του Αγίου Παϊσίου στα Τρίκαλα (Φωτο)

0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του παρεκκλησίου του Αγίου Παϊσίου στα Τρίκαλα. (Φωτο)

Το Ιερό Παρεκκλήσιο εγκαινιάστηκε, καθιερώθηκε και καθαγιάστηκε και αποτελεί τον πρώτο ναό στα Τρίκαλα αφιερωμένο στον Άγιο Παΐσιο.

Το greekaffair.news παρευρέθηκε το βράδυ της Κυριακής 11 Ιουλίου 2021 στα εγκαίνια και τη Δευτέρα 12 Ιουλίου στην πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Με κάθε επισημότητα και συμφώνως με την Εκκλησιαστική Τάξη των Εγκαινίων τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ημών Παϊσίου του Αγιορείτου της Ενορίας Αγίου Νεκταρίου Τρικάλων, με την  συμμετοχή των δυο Μητροπολιτών, του Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου και του Πατάρων κ.κ. Αθηναγόρα.

Προ της ενάρξεως της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, μαζί με το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Πατάρων κ. Αθηναγόρα, Βοηθό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου μετέφεραν στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Ναό τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία και εναπέθεσαν στην Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων ψάλλοντας την ειδική Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων η οποία περιέχει Μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος.

Εν συνεχεία τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ακολούθησε η Ακολουθία του Όρθρου, η Τελετή των Ιερών Εγκαινίων του πρώτου Ιερού Ναού επ’ ονόματι του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ενώ τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αγίου, τελέστηκε η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκὀπου Πατάρων κ. Αθηναγόρα.

Στα εγκαίνια συμμετείχαν πολλοί κληρικοί και πλήθους ενοριτών της περιοχής και πιστών, οι οποίοι προσήλθαν από πολλά μέρη, για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στο σπουδαίο αυτό γεγονός.

 

 

Πηγή greekaffair.news 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like