Νέα Κυκλοφορία: Οι ταξιδιώτες της βροχής – Το νέο μυθιστόρημα της Κατερίνας Γυφτάκη

0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Νέα Κυκλοφορία: Οι ταξιδιώτες της βροχής – Το νέο μυθιστόρημα της Κατερίνας Γυφτάκη

Λίγο προτού ξεσπάσει ο B’ Παγκόσμιος Πόλεμος, η Ναστάζια και η οικογένειά της εγκαταλείπουν τη Γαλλία και ταξιδεύουν στην εξωτική Σαγκάη, το Παρίσι της Ανατολής. Αναζητούν μια καινούρια αρχή για να ξεπεράσουν τον πόνο που τους προξένησε η ξαφνική απώλεια της μικρότερης κόρης.

Όταν, λίγο καιρό αργότερα, η Σαγκάη βομβαρδίζεται, η Ναστάζια με τη μεγαλύτερη αδερφή της κατορθώνουν να ξεφύγουν από τον εφιάλτη της φλεγόμενης πόλης και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Είκοσι ετών πλέον, η Ναστάζια γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο του Κρίστοφερ, ο οποίος μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στην ιατρική και στην ορειβασία. Η αγάπη φαίνεται έτοιμη να επουλώσει τις πληγές του παρελθόντος και να απαλλάξει τους δύο νέους από τις οδυνηρές αναμνήσεις που στοιχειώνουν τα όνειρά τους. Η μοίρα, όμως, έχει άλλη γνώμη…

Πέντε χρόνια αργότερα, η Ναστάζια ταξιδεύει στην Ουαλία, όπου συναντά μια διάσημη αλλά μυστηριώδη συγγραφέα και διαβάζει ένα απόσπασμα από το τελευταίο της βιβλίο. Η υπόθεση τη συνεπαίρνει και αποφασίζει να ερευνήσει τι κρύβεται πίσω από αυτή. Όμως, έρχεται αντιμέτωπη με την αποκάλυψη ενός τρομερού οικογενειακού μυστικού.

Kαι τότε, σαν ταξιδιώτες της βροχής, έρχονται οι αναμνήσεις και οι ανα­πάντεχες συμπτώσεις, που αναβιώνουν το παρελθόν της και την κά­νουν να αναθεωρήσει ολόκληρη τη ζωή της.

 

Ένα μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στη σκιά του B’ Παγκοσμίου Πολέμου στη ρομαντική εποχή της δεκαετίας του ’50 στη Γαλλία, αλλά και στην ποιητική ατμόσφαιρα της Ουαλίας, όπου όλα τα απίθανα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ THΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

 

Η Κατερίνα Γυφτάκη έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο και σε εφημερίδες. Λατρεύει τις ιστορίες και εδώ και χρόνια ασχολείται με την αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία μουσικής.

Έχει ως τώρα εκδώσει δύο συλλογές παραμυθιών: «Μαγικές Ιστορίες της Φωτιάς» (2003) και «Ιστορίες του Ανέμου» (2009), ένα διασκευασμένο λαογραφικό παραμύθι με τίτλο «Το Χρυσό Βεργί» (2017), που συνοδεύεται από τη μουσική του D. John Forrow, και το νεανικό μυθιστόρημα «Αργκάνταελ», που κυκλοφόρησε το 2013 και προτάθηκε δύο φορές για βράβευση.

Επίσης, έχει ακόμα εκδώσει τρία μυθιστορήματα για το ενήλικο αναγνωστικό κοινό:

«Η Χαμένη Πολιτεία» (2017), «Η Ειρήνη και ο Ληστής» (2019) και «Πρώτα ο Λύκος» (2020).

Έχει δυο παιδιά και ζει στην Καλαμάτα, πλάι στη θάλασσα, με τον John, τον σύντροφό της, τον σκύλο της και τις γάτες της.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like