Πως μπορούμε να έχουμε πάντα πυκνά, υγιή και λαμπερά μαλλιά”

by Newsroom
Κοινοποιείστε το άρθρο

Πως μπορούμε να έχουμε πάντα πυκνά, υγιή και λαμπερά μαλλιά

Τα όμορφα  υγιή και λαμπερά μαλλιά (κοντά ή μακριά) αποτελούν την επιθυμία κάθε γυναίκας.

Χαρίζουν αυτοπεποίθηση, προσθέτουν στην εικόνα της προσωπικότητας της και της εμφάνισης της.

Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει πρώτα να επιλέξουμε έναν επαγγελματία κομμωτή που να μας εμπνέει εμπιστοσύνη ώστε να αφαιθούμε στα χέρια του και δεύτερον να ακούσουμε και να ακολουθήσουμε τις συμβουλές περιποίησης του ειδικού, ακόμα και όταν περιποιούμαστε τα μαλλιά μας μόνες μας στο σπίτι.
Σας δίνουμε μερικές  χρήσιμες συμβουλές από ειδικούς επαγγελματίες κομμωτές για όμορφα και λαμπερά, υγιή μαλλιά..

1)Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα προϊόντα που είναι κατάλληλα για τα δικά μας μαλλιά, γιατί κάθε μία από εμάς είμαστε ξεχωριστές και με διαφορετικές ανάγκες.

 

2)Η υγιής ανάπτυξη των μαλλιών ξεκινάει με ένα υγιές τριχωτό κεφαλής.

 

Ένα σκραμπ (1-2 φορές το μήνα) μαζί με το καλό λούσιμο των μαλλιών βοηθούν στην καλή αιμάτωση των κυττάρων, απομακρύνουν τα περιττά έλαια του δέρματος,καθαρίζουν τα προϊόντα styling,τη ρύπανση κ.λ.π που φράζουν τους πόρους του κεφαλιού και δεν βοηθούν στην ανάπτυξη της τρίχας.

 

3)Η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη.

 

Εφόσον έχουμε ένα καθαρό τριχωτό κεφαλής,το επόμενο βήμα είναι η ενυδάτωση και η αναδόμηση του μήκους της τρίχας.

Ένα καλό conditioner το οποίο θα βοηθήσει στο ξεμπέρδεμα των μαλλιών ή ένα έλαιο(κάνναβης, χαβιάρι κλπ)που θα αναδομήσουν ,ενυδατώσουν τα μήκη της τρίχας τα οποία τραβούν τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία.

Υπάρχουν πολλά είδη προϊόντων στην αγορά, αρκεί να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

 

4)Τι καλύτερο και πιο υγιή να αφήσετε  τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά;

 

Το φυσικό στέγνωμα τουλάχιστον 1-2 φόρες την εβδομάδα βοηθάει στο να αλλάξει η υφή των μαλλιών και επιπλέον ξεκουράζονται από τα προϊόντα styling, ή τα εργαλεία θερμότητας π.χ (πιστολάκι,ιδιωτική κλπ)

 

5)Όταν χρησιμοποιούμε εργαλεία θερμότητας καλό θα είναι πάντα να βάζουμε ένα προϊόν θερμοπροστασίας. Οι υψηλές θερμοκρασίες αφυδατώνουν τα μαλλιά, τα κάνουν εύθραυστα, θαμπά, δημιουργεί ψαλίδα και τέλος σπάνε.

 

6)Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα πρέπει να αποφεύγουμε να τα μαζεύουμε γιατί η υγρασία που παραμένει μέσα προκαλεί μια υφή(σάπιου) κυρίως όταν γίνεται συχνά και τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Γενικά περιορίζουμε το μάζεμα και το σφίξιμο με λάστιχα γιατί πρώτον: τραυματίζουμε τις ρίζες από το τράβηγμα και δεύτερον: Η τρίχα είναι σαν σωλήνας που περνάει αέρας. Όταν εμείς σφίξουμε την τρίχα τότε σταματάει να οξυγονώνεται ,αδύνατη, σπάει πέφτει και δημιουργεί αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής.

 

7)Τέλος  και η πιο βασική συμβουλή για την υγεία των μαλλιών μας, του δέρματος μας και όχι μόνο, που πραγματικά κάνουν θαύματα είναι όλα τα φυσικά συστατικά που περνούμε και μας δίνει απλόχερα η “Μητέρα Φύση” για μια πλούσια και σωστή διατροφή σε: σίδηρο, ψευδάργυρο, βιοτίνη, λιπαρά οξέα,  Ωμεγα3,Β5,Β12 κλπ και φυσικά η πολύ κατανάλωση νερού που είναι πηγή ενυδάτωσης.

Κάνοντας λοιπόν όλες αυτές τις χρήσιμες συμβουλές .
Πάντα θα έχουμε πυκνά ,υγιή και λαμπερά μαλλιά!!
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like