Τροφές για βρέφη, βιολογικά μπισκότα, μπάρες δημητριακών

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Τροφές για βρέφη, βιολογικά μπισκότα, μπάρες δημητριακών

Η ισορροπημένη υγιεινή διατροφή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη σωστή ανάπτυξη ενός παιδιού.  Οι καλές διατροφικές συνήθειες μαθαίνονται από την παιδική ηλικία και σημαντικό ρόλο στην εκμάθησή τους διαδραματίζουμε εμείς, οι γονείς, με τη σωστή επιλογή βρεφικών γευμάτων αλλά και την επιλογή υγιεινών σνακ για τα μεγαλύτερα παιδιά.

 

Βρεφική ηλικία – ο πρώτος χρόνος ζωής

Το βρέφος μέχρι την ηλικία των 4 μηνών λαμβάνει μόνο γάλα που είναι ικανοποιητικό για να  καλύπτονται οι διατροφικές του ανάγκες.  Κατά την περίοδο 4-6 μηνών αρχίζει η εισαγωγή στερεών τροφών στη διατροφή του. Αρχίζουμε συνήθως με πολτοποιημένα φρούτα όπως μπανάνα, μήλο αχλάδι, ρυζάλευρο, καρότο, πατάτα, λαχανικά, κοτόπουλο και μοσχάρι, που αποτελούν σταδιακά μέρος του διαιτολογίου ενός βρέφους. Σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι κάθε καινούργια τροφή καλύτερα να δοκιμάζεται για 3-4 μέρες μόνη της, ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο είδος αλλεργίας στη συγκεκριμένη τροφή.

 

Μεγαλύτερα παιδιά και έφηβοι

Τα παιδιά θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά τροφές από τις 4 ομάδες τροφίμων που είναι οι ακόλουθες:

  1. Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα.
  2. Τροφές πλούσιες σε άμυλο όπως: δημητριακά προγεύματος, ρύζι, μακαρόνια, πλιγούρι, κριθαράκι, πατάτα, ψωμί, μπισκότα χαμηλά σε λιπαρά, μπιζέλι.Από αυτή την ομάδα τροφών θα πρέπει τα παιδιά να λαμβάνουν 4 μερίδες καθημερινά.
  3. Φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, και φυτικές ίνες. Προτείνονται 4 μερίδες καθημερινά.
  4. Ομάδα κρέατος που περιλαμβάνει το κρέας, τα αυγά, τα  όσπρια, το ψάρι και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες.

 

Επιπλέον, υγιεινά σνακ όπως δημητριακά σε μπάρες, φρούτα, κέικ με χαμηλές ποσότητες ζαχάρου, φρέσκοι χυμοί φρούτων, κράκερ με τυρί ή χαλούμι αποτελούν νόστιμες και υγιεινές επιλογές για τα παιδιά.

Στην αγορά υπάρχει πλούσια γκάμα από πολτοποιημένα είδη φρούτων βιολογικής καλλιέργειας και  έτοιμα βρεφικά γευματάκια που περιλαμβάνουν τροφές από τις 4 βασικές ομάδες τροφίμων.  Για τα μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να βρείτε βιολογικά μπισκότα και μια ποικιλία από μπάρες δημητριακών με φρούτα βιολογικής καλλιέργειας, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, που μπορούν να αποτελέσουν ένα υγιεινό σνακ ή μέρος ενός υγιεινού πρωινού για τα παιδιά.  Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, φροντίστε να είστε βέβαιοι ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού, αλλά και στις δικές σας απαιτήσεις να προσφέρετε το καλύτερο!

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like