Εικονικές ξεναγήσεις σε ιστορικά κτίρια της Μυτιλήνης από το Open Lesvos

0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Εικονικές ξεναγήσεις σε ιστορικά κτίρια της Μυτιλήνης από το Open Lesvos

Το Open Lesvos, η πρωτοβουλία για την ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του νησιού, είναι για τέταρτη συνεχή χρονιά πιστή στο ραντεβού της. Στις 14 και 15 Νοεμβρίου, διοργανώνει περιήγηση όπως πάντα σε σημαντικά για την ταυτότητα της Λέσβου κτήρια, αυτή τη φορά από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού μας!

Αυτή την ιδιαίτερη για όλους χρονιά, μετατρέπουμε τη δυσκολία σε πλεονέκτημα, αφού μέσω εικονικών ξεναγήσεων και χρήσης διαδικτυακής πλατφόρμας, θα δοθεί η δυνατότητα σε πολύ περισσότερους φίλους της Λέσβου, από όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρίσκονται, να γνωρίσουν κτίρια-ορόσημα του νησιού μας σαν να είναι παρόντες εκεί” τονίζουν οι διοργανωτές.

Για την υλοποίηση της ξενάγησης, πολύτιμες στάθηκαν οι καινοτόμες υπηρεσίες εικονικών περιηγήσεων, που δημιουργούν στο θεατή την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται μέσα στο χώρο του κτιρίου καθώς και οι, για άλλη μια χρονιά, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από τις επαγγελματίες ξεναγούς του νησιού.

Οι φίλοι της Λέσβου απ’ όλη την Ελλάδα, θα έχουν φέτος τη δυνατότητα συμμετοχής και σε ένα διαδικτυακό Διαγωνισμό Φωτογραφίας κτιρίων του νησιού, με τους νικητές να κερδίζουν όμορφα δώρα από τους φετινούς Χορηγούς.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες, ακολουθήστε τη σελίδα του Open Lesvos στο Facebook, στο Instagram και επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.openlesvos.gr. Μείνετε ενημερωμένοι για τις δράσεις καθώς φέτος το Open Lesvos θα είναι περισσότερο διαδραστικό από ποτέ.

Αρχοντικό της Μυτιλήνης

Το «Open Lesvos» δραστηριοποιείται από το 2017. Τις ξεναγήσεις έχουν παρακολουθήσει έως σήμερα 540 συμμετέχοντες σε πάνω από 15 επιλεγμένα κτήρια. Είναι μια πρωτοβουλία που στηρίζεται στον ενθουσιασμό και τη δουλειά εθελοντών (ιδιοκτητών, ξεναγών,
αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών, και κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη), με σκοπό τη γνωριμία του ευρύτερου κοινού με την αρχιτεκτονική μας κληρονομιά. Ιστορική έρευνα και προσωπικές συνεντεύξεις συνθέτουν πρωτότυπες αφηγήσεις, με την επιμέλεια έμπειρων ξεναγών, συστήνοντάς μας σε γνωστές και άγνωστες λεπτομέρειες της ιστορίας και της πολιτισμικής μας
ταυτότητας.

Οι διαδικτυακές ξεναγήσεις θα είναι δωρεάν ενώ οι σχετικές οδηγίες σύνδεσης θα ανακοινωθούν 24 ώρες πριν την έναρξη τους.

Ευχαριστούμε την «360 Virtual Tours Lesvos» για την εικονική περιήγηση και τις ξεναγούς της
ΚΟΙΝΣΕΠ «Παρέα στη Λέσβο» για τη ξενάγηση.

Στις 14 και 15 Νοεμβρίου λοιπόν, ανακαλύπτουμε διαδικτυακά μια ιστορία: των κτιρίων
μας, του τόπου μας, τη δική μας. Αυτή τη φορά ανοιχτοί σε όλο τον κόσμο: OPEN 360ο” τονίζουν οι διοργανωτές.

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like