Καμπανιά ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Καμπανιά ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Καμπανιά ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με απόφασή της στις 17 Νοεμβρίου του 1999 ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Α21 σε συνεργασία με τον διακεκριμένο σεναριογράφο, σκηνοθέτη και ιδρυτή του καλλιτεχνικού διαγωνισμού αφύπνισης για την εμπορία ανθρώπων humanslavery.gr Κωνσταντίνο Μουσούλη δημιούργησαν την καμπάνια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την εμπορία ανθρώπων με τον τίτλο:

“ΜΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ;” [“CAN YOU SEE ME”?].

 

Ο Διεθνής Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός με τον διακριτικό τίτλο Α21, που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα με σκοπό την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων, μέσω – μεταξύ άλλων – της ανάπτυξης δράσεων για την πρόληψη, αποτροπή και λήψη μέτρων για την καταπολέμηση πάσης φύσεως εμπορίας ανθρώπων, αλλά και της λειτουργίας της 24ωρης Γραμμής Καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων 1109, όπου κάποιος μπορεί με ασφάλεια να πληροφορηθεί, ενημερωθεί και καταγγείλει ύποπτα περιστατικά, ενώνει τις δυνάμεις της με τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μουσούλη για την δημιουργία μιας πρωτότυπης φωτογράφισης με αισιόδοξο μήνυμα, σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο φωτογράφο Άκης Δουσλατζή από την Θεσσαλονίκη, και πρωταγωνιστούν η Μαρία Κορινθίου, η Έρρικα Πρεζεράκου και η Ιφιγένεια Τζόλα, οι οποίες υποδύονται πραγματικές γυναίκες που υπήρξαν θύματα εκμετάλλευσης και κατάφεραν να διασωθούν.

Η φωτογράφιση συνδέει το πριν και το μετά στη ζωή ενός θύματος.

 

Το πριν, το ασπρόμαυρο όπου η γυναίκα ζούσε υπό συνθήκες σκλαβιάς και το μετά, το έγχρωμο όπου η γυναίκα αναπνέει τον αέρα της ελευθερίας. Στόχος της καμπάνιας είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο αν υποπτευθεί κάτι να το αναφέρει στις Αρχές [«Αν υποψιάζεσαι κάτι ανάφερέ το»]. Οποιαδήποτε πληροφορία συνανθρώπων μας μπορεί να συνεισφέρει στη διάσωση θυμάτων από συνθήκες εκμετάλλευσης και εμπορίας.

Ειδικότερα, η εν λόγω κοινωνική φωτογράφιση ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, θα δημοσιευθεί στους επίσημους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης [social media] της Α21 και της 1109

Πληροφορίες για την Εμπορία Ανθρώπων

Η εμπορία ανθρώπων είναι στη λίστα με τα τρία πιο κερδοφόρα εγκλήματα στον κόσμο μαζί με τη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων. Πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το κόσμο είναι θύματα αναγκαστικής εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Τα μισά από αυτά τα θύματα είναι παιδιά. Είναι ένα έγκλημα  το οποίο πέρα από φτωχές χώρες που είναι συχνό φαινόμενο, συμβαίνει και δίπλα μας και μας αφορά όλους.

Αντιδράστε…

Ευχαριστίες
Ευχαριστούμε, τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Μουσούλη και τις πρωταγωνίστριες της φωτογράφισης Μαρία Κορινθίου, Έρρικα Πρεζεράκου και Ιφιγένεια Τζόλα για την φιλική τους συμμετοχή όπως επίσης και τους ηθοποιούς Δημήτρη Mαζιώτη, Δημήτρη Πελέκη,  Γιώργο Τζουβελέκη, Κωνσταντίνο Περιμένη, την Σοφία Καφρίτσα-Γεωργαντά, την Βασιλική Ζαφειριάδη και την Μαρία-Ευαγγελία Φαμέλη.

Επιπλέον ευχαριστούμε θερμά την Τζένη Καρύδηπρόεδρο της εταιρείας Walnut Entertainment για την αμέριμνη υποστήριξη τους.

 

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like