Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων: Αφιερωματική έκθεση στην Κική Δημουλά

0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων: Αφιερωματική έκθεση στην Κική Δημουλά

Αφιερωματική έκθεση στην πολυβραβευμένη Ελληνίδα ποιήτρια και Ακαδημαϊκό Κική Δημουλά, με αφορμή τη συμπλήρωση, στις 22 Φεβρουαρίου 2022, δύο χρόνων από τον θάνατό της, διοργανώνει η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

 

Η έκθεση με τίτλο «Αίνιγμα δανείστηκα, αίνιγμα επέστρεψα» θα φιλοξενηθεί στις προθήκες στον νότιο διάδρομο του ισογείου του Μεγάρου της Βουλής, διαδεχόμενη την αφιερωματική έκθεση «Με τον τρόπο του Γ.Σ.».

 

Το υλικό της έκθεσης έχει αντληθεί από τις συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής και από το προσωπικό αρχείο της Κικής Δημουλά, με την ευγενική παραχώρηση της κόρης της, Έλσης Δημουλά.

Αναλυτικότερα, περιλαμβάνει προσωπικές και οικογενειακές φωτογραφίες, βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, αλληλογραφία με σημαίνουσες προσωπικότητες των γραμμάτων (όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Ιωάννου, ο Νίκος Καρούζος, η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, η Ζωή Καρέλλη, η Μελισσάνθη κ.ά.), της τέχνης (όπως ο Σωτήρης Σόρογκας και ο Παναγιώτης Τέτσης) και της πολιτικής (όπως ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος και ο Κάρολος Παπούλιας), καθώς επίσης και ένα ανέκδοτο ποίημα.

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like