Αποκτήστε την Ευτυχία ακολουθώντας αυτές τις 15 Πανίσχυρες Συμβουλες!

Αποκτήστε την Ευτυχία ακολουθώντας αυτές τις 15 Πανίσχυρες Συμβουλες!

0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Αποκτήστε την Ευτυχία ακολουθώντας αυτές τις 15 Πανίσχυρες Συμβουλές!

Όλοι αναζητούμε την ευτυχία! Ακόμη και η επιστήμη είναι σίγουρη πλέον ότι η ευτυχία κάνει καλό στην υγεία.

 

Τα θετικά συναισθήματα συμβάλλουν στη δημιουργία φιλικών σχέσεων, οικογενειακής ολοκλήρωσης, υψηλότερων εισοδημάτων, καλύτερης υγείας – και, ενδεχομένως, οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερο, σύμφωνα με έρευνες.

Ο άνθρωπος είναι γεννημένος για να ζει χαρούμενος, ενώ οι θετικές λέξεις και σκέψεις ενεργοποιούν πραγματικά τα εγκεφαλικά κύτταρα ανακουφίζοντας από καταθλιπτικά συναισθήματα. Ίσως η ευτυχία να είναι και κάποιο χαρακτηριστικό στοιχείο της προσωπικότητας – συχνά βλέπουμε ανθρώπους να είναι ευτυχισμένοι και μας φαίνεται τόσο εύκολο. Στην ουσία, τα άτομα αυτά επιλέγουν την ευτυχία, διώχνοντας ό,τι τους προκαλεί δυσαρέσκεια.

Ας δούμε 15 τρόπους που – αν τους τηρήσουμε – θα μάθουμε τι είναι η ευτυχία και πώς να την αποκτήσουμε.

Πώς αποκτά κανείς την ευτυχία;

Η ευτυχία, κυριολεκτικά, συνδέεται με την ικανοποίηση. Και η ικανοποίηση δεν ξεκινά ως συναίσθημα, αλλά ως επιλογή να παρατηρεί κανείς όσα έχει στη ζωή του και να τα βιώνει πιο έντονα σε σχέση με ό,τι του προκαλεί δυστυχία. Ίσως η ευτυχία για κάποιους να βασίζεται στις καθημερινές συνθήκες ζωής – όπως για παράδειγμα το επάγγελμα, την οικογενειακή κατάσταση και την κατάσταση της υγείας τους. Όσο περισσότερο μαθαίνουμε τι οδηγεί στην ευτυχία, τόσο περισσότερο βλέπουμε ότι η ευτυχία απαιτεί προσπάθεια και μοιάζει πολύ με δεξιότητα. Σε αυτή τη βάση, η ευτυχία είναι πιθανό να επιτευχθεί για όλους.

Σύμφωνα με την επιστήμη, «οι ευτυχείς άνθρωποι είναι πιο ικανοποιημένοι όχι μόνο επειδή αισθάνονται καλύτερα, αλλά επειδή αναπτύσσουν δυναμική και αντοχές για να ζουν καλύτερα».

 • Η ευτυχία είναι μια στάση ζωής, μια επιλογή, πολύ περισσότερο από ό, τι πιστεύουμε.
 • Προέρχεται από την απομάκρυνση εκείνων που μας βαραίνουν και την επιλογή να ζούμε βάσει αυτού που μπορούμε να ελέγξουμε – χωρίς να σκεφτόμαστε ό,τι δεν μπορούμε να έχουμε.
 • Η ευτυχία είναι αθροιστική, δηλαδή μικρά συναισθήματα καθημερινής χαράς βελτιώνουν τη διάθεσή μας.
 • Η ευτυχία συνήθως λειτουργεί κυκλικά, καθώς τα συναισθήματα της ευτυχίας οδηγούν σε ακόμη περισσότερη ευτυχία.

15 βήματα που μπορεί να αλλάξουν τη ζωή μας!

Η ευτυχία χτίζεται λιθαράκι – λιθαράκι! Είναι μια διαδικασία που θέλει τον χρόνο της και γίνεται σταδιακά. Για να δούμε πώς λειτουργεί!

 1. Ευγνωμοσύνη!

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, η ευγνωμοσύνη είναι μέρος της ικανοποίησης ότι έχετε τον πλήρη έλεγχο. Είναι εύκολο να παραπονιόμαστε συνέχεια για τα μικρά πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Φροντίστε να εστιάστε σε εκείνα που μπορείτε να ελέγξετε. Ξεκινήστε από τις σκέψεις σας! Δοκιμάστε να αφιερώσετε πέντε λεπτά κάθε πρωί γράφοντας εκείνα για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη, ή ως μέρος της θεραπευτικής προσευχής, ευχαριστήστε τακτικά τον Θεό για ό, τι έχετε. Η απλή ενίσχυση της ευγνωμοσύνης ανοίγει διαύλους χαράς για όλα όσα έχετε κατορθώσει και για όλες τις ευλογίες που έχετε.

Αυτή η πρακτική βοηθά επίσης να εστιάσουμε σε εκείνα για τα οποία είμαστε ευγνώμονες και πάνε καλά. Συνήθως ανησυχούμε για τα οικονομικά μας, τις προσωπικές μας σχέσεις, την υγεία μας – αλλά όταν σκεφτόμαστε τα καλά πράγματα της ζωής μας, νιώθουμε ανακούφιση. Σύμφωνα με μια μελέτη, η ευγνωμοσύνη είναι μια σημαντική αξία και τα άτομα αυτά εκτιμούν ιδιαίτερα τη συμβολή των άλλων στην ευτυχία τους… Έτσι, δημιουργούνται αμοιβαίες σχέσεις ευγνωμοσύνης, υποκειμενικής ευτυχίας και καλών κοινωνικών σχέσεων.

 1. Συγχωρήστε!

Σύμφωνα με μελέτες, μέρος της κατάθλιψης πηγάζει από το γεγονός ότι δεν συγχωρούμε τους άλλους. Η δυσαρέσκεια ή ο θυμός μας κρατάει φυλακισμένους στο παρελθόν. Ευτυχία σημαίνει να ζούμε τη στιγμή, αντί να ταλαιπωρούμαστε με παλιά πράγματα. Διώξτε τον θυμό σας, απελευθερωθείτε, σκεφτείτε εάν υπάρχει κάποιος που θα θέλατε να συγχωρήσετε και κάντε το μεγάλο βήμα. Άλλωστε σκεφτείτε πως δηλητηριάζετε και τη δική σας ζωή και μην ξεχνάτε ότι η συγχώρεση είναι πράξη καλοσύνης και συμπόνιας. Η ευγένεια διώχνει τις ανησυχίες μας και, καθώς είναι επίσης μεταδοτική, οδηγεί σε ακόμη περισσότερη καλοσύνη.

 

 1. Εκφραστείτε θετικά!

Ξεκινήστε από την λεγόμενη «συζήτηση με τον εαυτό σας». Είτε μιλάτε στον εαυτό σας είτε σε άλλους, οι λέξεις έχουν δύναμη. Όπως αναφέρεται στη Βίβλο, «Η δύναμη της ζωής και του θανάτου είναι στη γλώσσα».

Αλλάξτε τον εγκέφαλό σας. Σύμφωνα με κλινικές δοκιμές ακόμη και μια μόνο αρνητική λέξη αυξάνει τη δραστηριότητα στην αμυγδαλή ή στο κέντρο φόβου του εγκεφάλου. Το σώμα αρχίζει να απελευθερώνει ορμόνες στρες και νευροδιαβιβαστές που διακόπτουν τη φυσιολογική εγκεφαλική δραστηριότητα.

 

Οι λέξεις θυμού φράσσουν τη λειτουργική ικανότητα του μετωπιαίου λοβού που μετριάζει τα κέντρα λογικής και συλλογιστικής. Η παρατεταμένη έκθεση σε αρνητικά άτομα – ακόμη και σε δικά σας λόγια με αρνητική αύρα – μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την ικανότητά να βιώσετε και να περιμένετε χαρά και ευτυχία.

Σύμφωνα με την έρευνα οι θετικές λέξεις, ενεργοποιούν τον μετωπιαίο λοβό και τον φλοιό, οδηγώντας σε δράση και σε «ανοδική πορεία».

 1. Ενθάρρυνση!

Η ευτυχία είναι μεταδοτική, μπορούμε να «ανεβάσουμε» τους άλλους, εκφράζοντας λόγια ενθαρρυντικά. Παρατηρήστε ποιες είναι οι καλύτερες ιδιότητες των γύρω σας, αντί να εστιάσετε στα ελαττώματά τους. Δείξτε εκτίμηση και σεβασμό στα καλά πράγματα που κάνουν η οικογένειά σας, οι συνάδελφοί σας και οι φίλοι σας – έτσι τους  ενθαρρύνετε να αναζητήσουν την προσωπική ευτυχία. Άλλωστε αυτό έχει οφέλη και τη δική μας ευτυχία. Σύμφωνα με μελέτες, «η ευτυχία αυξάνεται απλώς μετρώντας τις πράξεις καλοσύνης». Κάνοντας ένα κομπλιμέντο, δείχνοντας εμπιστοσύνη, αναγνωρίζοντας τα επιτεύγματά – ίσως είναι η αρχή μας ευτυχισμένης μέρας για εσάς και για τους άλλους!

«Υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της ευημερίας, της ευτυχίας, της υγείας και της μακροζωίας των ανθρώπων που είναι συναισθηματικά και συμπεριφορικά συμπονετικοί», αναφέρει μια μελέτη με τίτλο «Αλτρουισμός, ευτυχία και υγεία: το καλό κάνει καλό».

 1. Προσέξτε τον χρόνο σας.

Προσέξτε πώς δαπανάτε τον χρόνο σας κάθε μέρα. Ξεκινήστε με μια λίστα για τον ελεύθερο χρόνο σας: ανάγνωση, τηλεόραση, επικοινωνία με την οικογένεια, εργασία, άσκηση κ.λπ. Καταγράψτε αυτές τις δραστηριότητες και υπολογίστε πόση ώρα την ημέρα χρειάζεστε για τις δραστηριότητες αυτές. Στη συνέχεια καταγράψτε πέντε κορυφαία πράγματα που είναι πιο σημαντικά για εσάς. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας; Πώς εξυπηρετείτε τους στόχους σας; Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο μαθαίνουν πώς να οργανώσουν σωστά το πρόγραμμά τους. Εάν μπορέσετε να ελέγξετε τον χρόνο σας και να εμπλουτίσετε τη μέρα σας με αγαπημένες πράξεις θα νιώσετε πληρότητα και….ευτυχία.

«Τα κακά νέα είναι ότι ο χρόνος πετάει. Τα καλά νέα είναι ότι εσείς είστε ο πιλότος». – Michael Altshuler

 1. Λίστα με επιθυμίες.

Δημιουργήστε μια λίστα με όλα τα πράγματα που πάντα θέλατε να κάνετε, αλλά δεν έχετε προλάβει. Σας αρέσει η κωπηλασία; Θέλετε να δοκιμάσετε καταδύσεις; Δώστε προτεραιότητα στα πράγματα που σας γεμίζουν χαρά και ξεκινήστε δραστηριότητες που είναι καινούργιες για εσάς και θα προκαλέσουν ενθουσιασμό κι ευτυχία, ακόμα κι αν φαίνονται μικρά και ασήμαντα.

Όταν γράφουμε τους στόχους μας, τους δίνουμε σάρκα και οστά. Γι ‘αυτό, καταγράψτε τι θέλετε να επιτύχετε και ορίστε απτούς τρόπους για να τους υλοποιήσετε. Σύμφωνα με μελέτες, τα μικρά συναισθήματα χαράς προστίθενται και δημιουργούν μια μεγαλύτερη αίσθηση ευτυχίας, οπότε μην παραμελείτε τα μικρά πράγματα που φέρνουν μια αίσθηση ολοκλήρωσης και ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας.  «Οι πολύ χαρούμενοι άνθρωποι είναι πιο εξωστρεφείς, πιο ευχάριστοι και λιγότερο νευρωτικοί». «Δεν έχει σημασία πόσα έχουμε, αλλά πόσα απολαμβάνουμε, αυτό μας κάνει ευτυχισμένους». – Charles Spurgeon

 1. Παρατηρήστε τον «στενό φιλικό σας κύκλο».

Επιλέξτε προσεκτικά τους φίλους και τον κύκλο επιρροής σας. Καταγράψτε πέντε άτομα που σας κάνουν καλύτερους και τρία άτομα που θεωρείται τοξικά. Περάστε χρόνο με τα πέντε άτομα που σας ενθαρρύνουν και προσθέτουν ευτυχία στη ζωή σας και ταυτόχρονα χαρίστε λιγότερο χρόνο στα τρία άτομα που σας γεμίζουν τοξικότητα.

«Αυτός που περπατά με τους σοφούς, θα γίνει σοφός, αλλά όσοι περπατούν με ανόητους θα γίνουν ανόητοι» – Παροιμία.

Επιλέξτε φίλους που σας αγαπούν, είναι ειλικρινείς μαζί σας και σας ενθαρρύνουν να πραγματοποιήσετε τους στόχους και τα όνειρά σας. Όταν μοιράζεστε χρόνο με άτομα που σας διαμορφώνουν και σας ενθαρρύνουν, τότε μπορείτε να χτίσετε μόνιμες σχέσεις και αυτές συμβάλλουν άμεσα στην αληθινή ευτυχία.

Μελέτες έχουν δείξει ότι «οι ευτυχείς άνθρωποι που έχουν καλύτερες κοινωνικές σχέσεις έχουν πιο ευχάριστη καθημερινή ζωή». Για παράδειγμα, οι πολύ χαρούμενοι άνθρωποι διατηρούν πολύ καλύτερες σχέσεις με φίλους, αγαπημένους, και μέλη της οικογένειας σε σύγκριση με λιγότερο χαρούμενους συνομηλίκους τους, που βλέπουν τη ζωή από την αρνητική της πλευρά.

 1. Βάλτε την κίνηση στη ζωή σας!

Θέλετε να απογειώσετε τη διάθεσή σας αμέσως; Κινηθείτε!

Ξεκινήστε κάποιο είδος άσκησης, χαρείτε το και βάλτε το στην καθημερινότητά σας. Είτε πρόκειται για προπόνηση με βάρη, Burst, τρέξιμο, Cross-fit, Barre, Pilates ή μαθήματα ομαδικής γυμναστικής, η ουσία είναι ότι θα παραμείνετε σωματικά ενεργοί.

Η άσκηση ενισχύει γενικά τον οργανισμό μας και αυξάνει την HGH και τις ενδορφίνες, οι οποίες βελτιώνουν τη διάθεση και την αυτοεκτίμησή μας. Σύμφωνα με μελέτες, η αδράνεια μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη.

 1. Εμπνευστείτε, διαβάστε!

Μπορεί κανείς να γίνει και πάλι ευτυχισμένος μετά από μια απώλεια ή απογοήτευση; Περάστε χρόνο με τον εαυτό σας, βάλτε στόχο την καθημερινή βελτίωση. Είτε διαβάζετε ένα βιβλίο, είτε άρθρα από περιοδικά ή εφημερίδες, είτε ακούτε μουσική ή podcast, βρείτε αυτό που σας εμπνέει και αφήστε τη ζωή να συνεχίζεται…Αφιερώστε 30 λεπτά κάθε μέρα στην ανάγνωση ενός βιβλίου ή σε κάποια πνευματική δραστηριότητα – είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι. Η ανάγνωση μπορεί να απομακρύνει το μυαλό σας από προβλήματα που σας γεμίζουν ανησυχία και να σας χαρίζει νέες ιδέες. Διαβάζοντας την άποψη ενός άλλου ατόμου, μπορείτε να ανοίξετε το μυαλό σας, να δείτε νέες απόψεις και να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε μόνοι!

 1. Βρείτε τον στόχο σας και…αλλάξτε του τα φώτα!

Αναρωτηθείτε…γιατί ήρθατε σε αυτόν κόσμο, ποιος είστε; πού πάτε, ποιο είναι το νόημα της ζωής – γνωρίστε τον εαυτό σας:

 • Τι σας αρέσει να κάνετε;
 • Ποιες δραστηριότητες σας κάνουν να νιώθετε καλύτερα;
 • Τι λατρεύουν περισσότερο οι άνθρωποι επάνω σας;

Η καταγραφή του προφίλ προσωπικότητας, ή η ενασχόληση με νέα χόμπυ είναι μέρος του ταξιδιού της ζωής για να ανακαλύψετε τον εαυτό σας. Υπάρχει κάπου ένα σχέδιο και ένας σκοπός για τη ζωή σας και ένας λόγος που βρίσκεστε εδώ. Μήπως ήρθε η ώρα να τον ανακαλύψετε;

Ποιος είναι ο αληθινός, βαθύτερος σκοπός της ζωής σας; Ποια κληρονομιά θέλετε να αφήσετε στον κόσμο; Ο σκοπός σας θα μπορούσε να είναι να φροντίσετε ορφανά, να μεγαλώσετε παιδιά ή να βοηθήσετε στη θεραπεία αρρώστων που έχουν την ανάγκη σας. Ό, τι κι αν είναι, εστιάστε στις ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε το όραμα πραγματικότητα.

Μπορεί να είναι εύκολο να εστιάσετε στο δέντρο και να χάσετε το δάσος, εστιάζοντας στις μικρές καθημερινές υποχρεώσεις και ξεχνώντας ποιος είναι ο τελικός στόχος. Χρειάζεται αυτοέλεγχος για να ακολουθήσουμε τον αληθινό σκοπό μας και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτόν, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι μια τεράστια αίσθηση ολοκλήρωσης και συνεχές κίνητρο αναζήτησης υψηλότερων στόχων.

«Ο σκοπός της ζωής είναι να ανακαλύψεις το χάρισμά σου. Το νόημα της ζωής είναι να προσφέρεις  το χάρισμά σου» – Ντέιβιντ Βισκότ

 1. Επιλογή να είμαστε η λύση!

Η εστίαση στην επίλυση των προβλημάτων των άλλων – και όχι να κλωθογυρίζουμε συνεχώς στα δικά μας – είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να νιώσουμε ευτυχία. Η φροντίδα των άλλων είναι σημαντική για δύο λόγους: χαρίζει περισσότερη ευτυχία στη ζωή εκείνων που φροντίζουμε και εμείς αισθανόμαστε πιο θετικοί και χαρούμενοι όταν βοηθάμε άλλους ανθρώπους, επομένως είμαστε σε θέση να χειριστούμε καλύτερα τα δικά μας ζητήματα.

Παρατηρήστε μερικούς από τους σπουδαίους ανθρώπους που φρόντιζαν τους άλλους, όπως για παράδειγμα η Μητέρα Τερέζα –  δεν είχε σχεδόν κανένα υλικό αγαθό, αλλά ήταν γεμάτη χαρά.

Σύμφωνα με τους ερευνητές,

«Η ευγένεια και η ευγνωμοσύνη συνδέονται στενά με την ευτυχία… Οι ευτυχείς άνθρωποι όχι μόνο επιθυμούν να είναι καλοί, αλλά είναι επίσης πιο ικανοί να αναγνωρίζουν τους ευγενείς – και πιο πιθανό να συμπεριφέρονται με μεγαλύτερη ευγένεια».

 

 1. Κάντε τα λόγια πράξη, τώρα!

Ποια είναι τα τρία πράγματα που γνωρίζετε ότι πρέπει να κάνετε ή θέλετε να κάνετε, αλλά δεν έχετε κάνει μέχρι τώρα; Γράψτε τους τρεις πιο σημαντικούς στόχους που θέλετε να πετύχετε και, στη συνέχεια, δίπλα σε κάθε στόχο, καταγράψτε τα εμπόδια που σαν αποτρέπουν να τα κάνετε πράξη.

Εάν η αναβλητικότητα σάς εμποδίζει να ακολουθήσετε τους στόχους σας, ετοιμάστε ένα σχέδιο, αφήστε κατά μέρος τις δικαιολογίες και ενεργοποιηθείτε!

Σημειώστε συγκεκριμένα βήματα και χρονοδιάγραμμα για τα βήματα που θα ακολουθήσετε. Αν θέλετε να αποκτήσετε πτυχίο, ορίστε ημερομηνίες για το χρονικό διάστημα που είναι απαραίτητο για την έρευνα, ή τις αιτήσεις. Κάντε σύντομα, ουσιαστικά, ρεαλιστικά βήματα και ελέγξτε τα βήματα αυτά καθώς τα ολοκληρώνετε! Πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τα εμπόδια και να τα ξεπερνάμε.

Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε το πρόγραμμά σας ή να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον πιο έμπειρο – η αβεβαιότητα σχετικά με το επόμενο βήμα σας και το αίσθημα κακής προετοιμασίας είναι συνηθισμένα, αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσετε να προχωράτε μπροστά με τα εργαλεία που έχετε στα χέρια σας. Γιατί να περιμένετε αύριο όταν μπορείτε να ξεκινήσετε σήμερα!

«Αν περιμένετε τις τέλειες συνθήκες να κάνετε κάτι, δεν θα το κάνετε ποτέ» – Εκκλησιαστής 11:4

 1. Αποκτήστε έλεγχο των χρημάτων σας.

Πολλοί από εμάς έχουμε συνηθίσει να χρωστάμε. Είτε αγοράζουμε αυτοκίνητο, είτε σπίτι, είτε θέλουμε να αγοράσουμε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δώρο, μάθαμε να χρησιμοποιούμε «πιστωτικά εργαλεία» και όχι τα χρήματα που πράγματι έχουμε στο πορτοφόλι μας. Αυτό δημιουργεί ένα ατέλειωτο βάρος.

Ο Dave Ramsey είπε, «Πρέπει να αποκτήσετε τον έλεγχο των χρημάτων σας, διαφορετικά η έλλειψη ρευστού θα σας ελέγχει για πάντα». Και έχει δίκιο.

Τα οικονομικά προβλήματα είναι μια από τις μεγαλύτερες αιτίες της κατάθλιψης στον κόσμο σήμερα. Τοποθετήστε σοφά τα χρήματά σας και φροντίστε να παρακολουθείτε προσεκτικά τον προϋπολογισμό σας. Ίσως παρατηρήσετε ότι ξοδεύετε μεγάλο μέρος του εισοδήματός σας σε σπατάλες αγορές που τελικά δεν σας φέρνουν πιο κοντά στην ευτυχία!

Ο έλεγχος των δαπανών απαιτεί αυτοέλεγχο, αλλά μπορεί πραγματικά να αποφέρει αποτελέσματα. Οι μελέτες δείχνουν ότι ο «αυτοέλεγχος» μπορεί να ενισχύσει την ευημερία βοηθώντας τους ανθρώπους να αποφύγουν τις συχνές συγκρούσεις. Ο αυτοέλεγχος συμβάλλει θετικά στην ευτυχία με την αποφυγή και την αντιμετώπιση των συγκρούσεων. Αναρωτηθείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ασκήσετε πιο αποτελεσματικά έλεγχο των οικονομικών σας και να αποφύγετε το πρόσθετο άγχος που προκύπτει από τη συσσώρευση χρέους.

 1. Ταξιδέψτε εθελοντικά εκεί που σας χρειάζονται…

Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρειάζονται βοήθεια κάθε μέρα. Μπορείτε να γίνετε ήρωας για κάποιον και να σώσετε τη ζωή κάποιου, ή να δωρίσετε χρόνο ή πόρους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Υπάρχουν ατελείωτοι τρόποι για να βοηθήσετε στη στήριξη πολλών διαφορετικών αποστολών: μπορείτε να προσφερθείτε εθελοντικά για την υλοποίηση ενός σκοπού, όπως την παροχή καθαρού νερού σε πληθυσμούς που έχουν ανάγκη, τον αγώνα για τα δικαιώματα των ζώων, τη στήριξη παιδιών που ζουν σε φτωχές περιοχές κ.α.

Όποια και αν είναι η αποστολή που σας ταιριάζει, υπάρχει ένας τρόπος να τη υποστηρίξετε – κάντε ένα ταξίδι για να συναντήσετε άλλους ανθρώπους που έχουν παρόμοιες αξίες και πάθη με εσάς, ώστε να μπορείτε να χτίσετε τον κύκλο σας με ακόμη πιο υποστηρικτικά και ενθαρρυντικά άτομα που σκέφτονται όπως εσείς.

Εάν αυτό είναι δύσκολο, λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε στη χώρα σας για να βοηθήσετε τους άλλους. Σκεφτείτε για τις δικές σας δυνάμεις και γνώσεις – τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τους άλλους μέσω των φυσικών σας ικανοτήτων;

«Ο καθένας από εσάς θα πρέπει να χρησιμοποιεί το δώρο με το οποίο τον έχει προικίσει ο Θεός για να βοηθά τους άλλους, ως πιστός διαχειριστής της χάρης του Θεού στις διάφορες μορφές της.» – Πέτρος 4:10

 1. Βελτιώστε τη διατροφή σας

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να βελτιώσει την υγεία του μυαλού, του σώματος και του πνεύματός σας. Η τροφή μπορεί να είναι φυσική θεραπεία για το άγχος, να καταπολεμά την κατάθλιψη και να ενισχύει τη διάθεσή μας. Η υγιεινή διατροφή προάγει την ευτυχία όχι μόνο αποτρέποντας ασθένειες και ανθυγιεινές καταστάσεις, αλλά παρέχοντας τις απαραίτητες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, υγιή λίπη και πολλά άλλα.

Όσον αφορά τις διατροφικές επιλογές, η ευτυχία αγαπάει τα εξής – σύμφωνα με μελέτες;
 • Αντιφλεγμονώδεις τροφές, ειδικά 5+ μερίδες λαχανικών και φρούτων καθημερινά. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά παρέχουν σημαντικά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη λειτουργία του εγκεφάλου, τη διάθεση, τα επίπεδα ενέργειας και αποτρέπουν τις φλεγμονές και τις ασθένειες που προκαλούν άγχος. Φροντίστε να καταναλώνετε περισσότερα λαχανικά αλλά και φρούτα, και τα δύο είναι γεμάτα με βιταμίνες και μέταλλα.
 • Ένα υγιεινό πρωινό βελτιώνει τη διατροφή κατά 33%! Ένα υγιές, γεμάτο πρωινό χαρίζει ενέργεια στη μέρα σας!
 • Αποφυγή επεξεργασμένων τροφίμων και περιοδική αποτοξίνωση ολόκληρου του οργανισμού. Προγραμματίστε αποτοξίνωση για μερικές εβδομάδες, θα νιώσετε ενέργεια και ευεξία!
 • Πίνετε αρκετό νερό καθημερινά για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης και σακχαρούχων ποτών.

 

 

 

 

Πηγη naturalsoul.gr

 

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like