1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου 17 και 18 Ιουλίου 2022 στην Αρεόπολη

0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου 17 και 18 Ιουλίου 2022 στην Αρεόπολη

Το πρώτο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου, με τον τίτλο Peloponnese Food Stories | Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού, θα λάβει χώρα στις 17 και 18 Ιουλίου 2022 στην Αρεόπολη.

Η περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει μια σειρά δράσεων, με στόχο την προώθηση της γαστρονομίας της περιοχής. Σε κάθε δράση τίθεται ως επίκεντρο ανά περιφερειακή ενότητα μια εμβληματική τοποθεσία, που θα λειτουργεί ως κόμβος ( Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Κορινθία, Αρκαδία).

 

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αρεόπολη Λακωνίας, την Κυριακή 17 Ιουλίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας, την Ένωση Ξενοδόχων Λακωνίας, το Δήμο Ανατολικής Μάνης και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου. Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, θα ακολουθήσει ταξίδι εξοικείωσης (FAM TRIP) σε διακεκριμένους δημοσιογράφους που εκπροσωπούν ταξιδιωτικά και γαστρονομικά ελληνικά έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Στόχος τόσο της πρώτης δράσης, όσο και όσων θα ακολουθήσουν είναι να προσκαλέσουν τον κόσμο σε ένα βιωματικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο. Και πώς θα γίνει αυτό; Μέσα από διαλέξεις και παρουσιάσεις δημιουργών και χειροτεχνών της παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας, μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών που θα καταναλώνονται επί τόπου, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας με οδηγούς τοπικούς σεφ αλλά και μουσικές εκδηλώσεις, επισκέψεις και εκδρομές σε τοπικούς παραγωγούς, δράσεις για το ευ ζειν, αγορές και εκθέσεις τοπικών & βιολογικών προϊόντων και βέβαια κεράσματα και αναπάντεχες εκπλήξεις.

Στόχος η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους, η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία, η επιμόρφωση του κοινού για την τοπική γαστρονομία, η «εγκατάσταση» εμπορικού καναλιού επικοινωνίας μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση.

 

 

 

info
1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου, 17 και 18 Ιουλίου, Αρεόπολη Μάνης

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like