«Ατμοθεραπεία και φυσικά έλαια» η θεραπευτική μέθοδος για υπέροχα μαλλιά

«Ατμοθεραπεία και φυσικά έλαια» η θεραπευτική μέθοδος για υπέροχα μαλλιά

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

«Ατμοθεραπεία και φυσικά έλαια» η θεραπευτική μέθοδος για υπέροχα μαλλιά

Η ατμοθεραπεία σε συνδυασμό με τα φυσικά ελαια είναι μια θεραπευτική μέθοδος με ιστορία αιώνων από την παραδοσιακή ανατολική ιατρική.

Πολλοί λαοί έφτιαξαν χαμάμ τα οποία θεωρούνταν μέρη εξαγνισμού, καθαρισμού και  αποτοξίνωσης
Στις μέρες μας όμως η ατμοθεραπεία- ελαιοθεραπεία έχει ακόμα περισσότερα  οφέλη τόσο στη φροντίδα του δέρματός μας, όσο και των μαλλιών  μας.
 STEAMING& ΕΛΑΙΑ:
Το Steaming είναι η διαδικασία κατά την οποία χρησιμοποιούμε την δύναμη του ατμού για να ενυδατώσουμε,να καθαρίσουμε και να διεισδύσουμε με τα θεραπείες από τα φυσικά έλαια τόσο  στο στέλεχος της τρίχας, όσο και στο τριχωτό της κεφαλής. Η δύναμη του ατμού  θα ανοίξει τα λέπια της τρίχας που θα επιτρέψει στα έλαια να διεισδύσουν βαθιά ώστε να αποκτήσουν απόλυτη ενυδάτωση, ελαστικότητα και λάμψη. Έχουμε όμως και την δυνατότητα να καθαρίσουμε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής από κατάλοιπα προϊόντων styling, νεκρά κύτταρα ,βρωμιά και να καταπραϋνει από ερεθισμούς, ώστε να έχουμε  καλύτερη τόνωση και κυκλοφορία του αίματος για πιο υγιή μαλλιά.
ΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΤΜΙΣΗ!
Το Steaming είναι μια παροχή υπηρεσίας που έχει μπει και στο χώρο του κομμωτηρίου,
θέλοντας να χαρίσει ευεξία και χαλάρωση στο πελάτη, αλλά και να του χαρίσει μεταξένια  μαλλιά  με βελούδινη υφή και ελαστικότητα!
*Βάζουμε τον πελάτη να καθίσει  άνετα στο λουτήρα  και λούζουμε τα μαλλιά με ένα ήπιο σαμπουάν. Ξεβγάζουμε με χλιαρό  προς ζεστό νερό και προχωράμε στην θεραπεία με έλαια jojoba, δεντρολίβανο, έλαιο καρύδας, αμυγδαλέλαιο και πολλά ακόμα. ( για τα έλαια θα μιλήσουμε σε  επόμενο  άρθρο).
Η κάθε ελαιοθεραπεία  διαφέρει και αλλάζει σύμφωνα με τις ανάγκες και τον τύπο των μαλλιών.
*Επιλέγουμε το  έλαιο ή  τα έλαια που είναι ιδανικά για τα μαλλιά και τα απλώνουμε  πάνω στα μαλλιά  με απαλές κινήσεις και ελαφρύ  μασάζ στο κρανίο αν και εφόσον θέλουμε να καθαρίσουμε ή να  ενυδατώσουμε και το τριχωτό του κεφαλιού.

Τοποθετούμε το vaper (ατμιστή)

ώστε να πέφτει ο ατμός στο ινιακό οστό, διότι από το σημείο  αυτό περνούν όλα τα εγκεφαλικά νεύρα.
Ο χρόνος παραμονής  διαφέρει κατά περίπτωση.15′-20′ λεπτά είναι ένας καλός χρόνος για πιο λεπτά και άτονα μαλλιά. Για πιο σγουρά και ξηρά μαλλιά μπορούμε να αφήσουμε και 30′ λεπτά.
*Μετά το πέρας  του χρόνου, βάζουμε  σαμπουάν (χωρίς νερό) απευθείας  στο κεφάλι και λούζουμε  τα μαλλιά,
ξεβγάζουμε και  κάνουμε και ένα δεύτερο  λούσιμο! Ξεβγάζουμε  πολύ καλά  και τέλος κλειδώνουμε με ένα πλούσιο σε  ενυδατικά  συστατικά conditioner.
*Η συχνότητα  που μπορείτε να κάνετε την ατμοθεραπεία / ελαιοθεραπεία  είναι από 10-15 ημέρες  ή ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας.
Κλείσε το  επόμενο ραντεβού σου στο κομμωτήριο και  χάρισε στα μαλλιά σου ένα δώρο ευεξίας και ενυδάτωσης…..
Και να είσαι  σίγουρη  ότι αυτά θα σου προσφέρουν γοητεία και λάμψη!!
By Jenny!
( Hair expert)
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like