Διαγωνισμός βιβλίου: Διεκδικήστε 2 αντίτυπα «Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Η ζωή και το έργο του»

0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Διαγωνισμός βιβλίου: «Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Η ζωή και το έργο του» του θεολόγου Γιώργου Ν. Φουκαδάκη από τις εκδόσεις Ουρανός

Για να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό  για 2 αντίτυπα «Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Η ζωή και το έργο» του θεολόγου Γιώργου Ν. Φουκαδάκη από τις εκδόσεις Ουρανός

 

Κάντε like την σελίδα του 7nea.gr  στο Facebook  κοινοποιήστε αυτό το άρθρο  του διαγωνισμού, στη συνέχεια συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα του διαγωνισμού και πατήστε αποστολή.

 

Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή  25/2/2022 στην σελίδα μας στο facebook.

 

 

[contact-form-7 id=”6″ title=”Διαγωνισμός_Μπείτε στην κλήρωση”]

 

Λίγα Λόγια για το βιβλίο 

 

Βίος απίστευτος, αγγελικός, Θείου έρωτος, σύντομος. «Βία φύσεως» για το «ὑπέρ φύσιν».

 

Λόγος προφητικός, πλούσιος, ουράνιος, παρηγορητικός, προσωπικός. Ιστορίες ζωής, αληθινές, απλές, ως παραβολές, με βαθιά νοήματα βίου και πάλης προς τον Θεό. Αυτός ο Λόγος του, ο Αυτοβιογραφικός, χωρίς να αλλοιωθεί, χωρίς να χάσει τη γλυκύτητα και την απλότητά του, την ομορφιά του, θα αποτελέσει το κέντρο για να συλλαβίσουμε οι άνθρωποι του κόσμου τον Βίο και τον Λόγο του.

Ο Αρσένιος Εζνεπίδης (ο μετέπειτα Άγιος Παΐσιος) ήρθε από την Καππαδοκία και την αγκαλιά του Αγίου Αρσενίου, με την «ανταλλαγή» του 1924 -στην πιο ακριβή ανταλλαγή-, προσφυγόπουλο σαράντα ημερών στη Μητέρα Ελλάδα, παιδί του πόνου, για να αγκαλιάσει τους πονεμένους και να κάνει δικό του για εβδομήντα χρόνια και για πάντα τον πόνο τους. Γιατί και η δική του εμπειρία από την ασθένεια ήταν «η πιο δύσκολη περίοδος της ασκητικής του ζωής». Γι’ αυτό και ήθελε να ζήσει λίγο ακόμα. Για την αγάπη! «Η αγάπη, η αγάπη. Μα αν δεν ήταν αυτή η αγάπη, ποιος ξέρει πού θα αλήτευα».

Ο ονομαστός Γέροντας Παύλος Σιναΐτης μάς το εξέφρασε συγκινημένος: «Η ζωή του ήταν θαυμαστή. Ό,τι και αν πει κανένας γι’ αυτόν τον ευλογημένο άνθρωπο είναι λίγο. Είχε πολλή αγάπη και το ακατάκριτο. Δεν κατηγορούσε τους ανθρώπους. Δεν κατέκρινε ποτέ του κανέναν. Είχε και πολλή ταπείνωση. Πάνω από όλα ήταν η αγάπη».

 

 

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like