Στο πεπρωμένο σου να δίνεις πάντα αξία

by Μαρία Μπαντή
0 comment

Στο πεπρωμένο σου να δίνεις πάντα αξία

 

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον.. είπαν κάποτε οι αρχαίοι Έλληνες, και εμείς το ακούσαμε, το δεχτήκαμε, και το φέραμε στα μέτρα μας..

 

Εκεί που μας βόλευε!! Το χρησιμοποιήσαμε σαν άλλοθι για κάθετη άσχημο που μας συνέβη, που ενδεχομένως προκαλέσαμε… Για οτιδήποτε στράβωσε…!! Όχι δεν φτιάξαμε εμείς, ήταν υπεύθυνη η Κλωθώ που ήταν άδικη μαζί μας όταν γεννηθήκαμε μάλλον εεε;;

 

Κάποτε ένας Άγγλος στοχαστής είπε το εξής :Αν πηδήξεις σε ένα βαθύ πηγάδι, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σε βγάλει από εκεί…!!Πόσοι από εμάς λοιπόν θεώρησαν κάποια στιγμή ότι θα έπρεπε να πηδήξουν σε ένα βαθύ πηγάδι;;;; Ήταν η μοίρα αυτή που όντως μας οδήγησε εκεί ή ο ίδιος ο εαυτός μας;;;Οι άνθρωποι συνήθως μπερδεύουν την μοίρα, με την τύχη, και με τις επιλογές τους!!! Το αν θα βρεθεί κάποιος την λάθος στιγμή, στο λάθος σημείο και του συμβεί κάποιο ατύχημα, σαφέστατα είναι τύχη, και μάλιστα κακή!!!

 

Το ίδιο ισχύει και για μια αρρώστια για την οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς…!!!

 

Το αν θα γεννηθεί κάποιος σε μια σωστή οικογένεια, που θα του δώσει αρχές και θα του μάθει να είναι σωστός άνθρωπος, ναι… είναι τύχη!!!! Το να επιλέγει όμως για παράδειγμα ακατάλληλους συντρόφους, το να γίνεται ο ίδιος ακατάλληλος γονιός, δεν είναι τύχη… Είναι Επιλογή… Εκεί έχεις επιλέξει εσύ το πεπρωμένο σου!!!! Και οι επιλογές μας, ποτέ δεν μας ξεχνάνε… Έρχεται αργά ή γρήγορα η στιγμή για να πληρώσουμε τον λογαριασμό. Και πολλές φορές το τίμημα είναι βαρύ.

 

Προσωπικά θεωρώ ανόητο να λέει κάποιος, πως αν γύριζε τον χρόνο πίσω θα έκανε τα ίδια λάθη.. Γιατί υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι. Οι αμετανόητοι ΕΓΩΙΣΤΕΣ.. Φρόντισε να μην γίνεις σαν κι αυτούς!!! Δες τα λάθη σου σαν εμπειρία άσχημη μεν, διδακτική όμως!!!

Αν όντως μάθουμε από τα λάθη μας, θα καταλάβουμε τι σημαίνει το ΌΛΑ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΌΓΟ..

 

Κι αυτός ο λόγος θα γίνεις λόγος και αιτία για να μας  κάνει καλύτερους ανθρώπους, πιο ώριμους… Πιο σοφούς… Πιο δίκαιους, πιο δυνατούς!!!

Και εφόσον δεν μπορείς να αλλάξεις μια κακή αρχή, φρόντισε να φτιάξεις ένα ωραίο  τέλος!!!

Κάνε ειρήνη με τον εαυτό σου..!!

 

AMOR  FAΤI (αγάπα την μοίρα σου), φέρσου με αγάπη και σεβασμό ξεκινώντας από το είναι σου, και δώσε στο πεπρωμένο σου την σημασία και την αξία που του πρέπει!!!
What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

You may also like