Συνέντευξη:Στον Περικλή Ηλία παγκόσμιο πρωταθλητή για το 2013 στο Marathon MTB

0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Ο 26χρονος ποδηλάτης Περικλής Ηλίας είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής για το 2013 στο Marathon MTB (κατηγορία Εlite Ανδρών.Δίνει μια αποκλειστική συνέντευξη στο Κυριάκο Τσικορδανο και εξομολογείται πως ”Ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή είναι πολύ δύσκολος ,να είσαι ο πρώτος σε όλο το κόσμο σε οτιδήποτε και αν κάνεις.”

Από ποια ηλικία αποφάσισες να το ξεκινήσεις το ποδήλατο;

Π.Η. Mε την ποδηλασία άρχισα να ασχολούμαι στα 13-14 μου.

Γιατί επέλεξες την ποδηλασία βουνού και όχι πίστας δρόμου;

Π.Η.Το βουνό και οι διάφορες δραστηριότητες μέσα και γύρω σε αυτό πάντα μου άρεσαν και το έβρισκα αρκετά ενδιαφέρον.Επίσης το ότι στην περιοχή που μένω υπάρχει σε κοντινή απόσταση πολύ μεγάλος ορεινός όγκος έκανε πιο εύκολη την επιλογή μου.

Πιστεύεις ότι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να ασχοληθεί κάποιος νέος με την ποδηλασία στην Ελλάδα;

Π.Η.Η Ελλάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα εάν κάποιος θελήσει να ασχοληθεί με το άθλημα, όπως:οι καιρικές συνθήκες συνδυάζει άψογα το βουνό με τη θάλασσα και τις αμέτρητες όμορφες διαδρομές.Νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά,εάν κάποιος θέλει δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες.

Τι διαφορετικό μπορεί να προσφέρει η ποδηλασία από τα άλλα αθλήματα πιστεύεις για να την προτιμήσει κάποιος νέος σήμερα;

Π.Η.Με την ποδηλασία νιώθεις πολύ έντονα την αίσθηση της ελευθερίας και της επιλογής πηγαίνω όπου θέλω,όπου μου κάνει κέφι.Κάνεις πολλά  χιλιόμετρα και κατακτάς μέρη καινούργια ,γνωρίζεις διαδρομές που πότε δεν πίστευες  ότι υπάρχουν δεν το βαριέσαι εύκολα, κάθε ημέρα ο έξω κόσμος είναι πάντα διαφορετικός.

Θα ήθελα να μου πεις ποια διάκριση θεωρείς μεγαλύτερης σημασίας μέχρι σήμερα και για ποιο λόγο;

Π.Η.Ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή είναι πολύ δύσκολος ,να είσαι ο πρώτος σε όλο το κόσμο σε οτιδήποτε και αν κάνεις…ο δρόμος για ναφτάσεις εκεί είναι τρομερά επίπονος.

Κατά την κρίση σου που υπερτερεί και που υστερεί η ελληνική ποδηλασία σε σχέση με άλλες χώρες;

Π.Η Υστερούμε πάρα πολύ σε θέματα οργάνωσης και προγραμματισμού.ΣτηνΕλλάδα οτιδήποτε γίνεται είναι από ατομικές προσπάθειες και η στήριξη- συμπαράσταση είναι ελάχιστη σε σχέση με αυτό που δίνεις εσύ, λείπουν τα κίνητρα.

Θα ήθελες να γίνεις εθελοντής αρωγός, μέλος σε κάποιο σωματείο και να προσφέρεις και εσύ από τη πλευρά σου τις υπηρεσίες σου;

Π.Η. Ναι θα το ήθελα πολύ..

Τον ελεύθερο σου χρόνο πως σου αρέσει να τον καταναλώνεις έχεις κάτι συγκεκριμένο που σου αρέσει να ασχολείσαι;

Π.Η. Μου αρέσει να κάνω πράγματα όπως να μαγειρεύω,να διαβάζω και να βρίσκομαι παρέα με φίλους.

Κλείνοντας τη συνέντευξη αυτή θα ήθελα να μου πεις ποι είναι οι  επόμενοιστόχοι σου που έχεις βάλει σαν αθλητής;

Π.Η. Μεγάλοι στόχοι για το 2014 είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα,το Πανευρωπαϊκό και τα μεγάλα event Μάραθων.

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like