Ξεχάσαμε το Θεό: Και βάλαμε στη θέση τους επιστήμονες και το εμβόλιο

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Ξεχάσαμε το Θεό: Και βάλαμε στη θέση τους επιστήμονες και το εμβόλιο

«Την πάσα μου ελπίδα εις σε ανατίθημι Μήτερ του Θεού φυλαξόν με υπό την σκέπην σου.» Πρόκειται για έναν ύμνο που συχνά ψέλνουμε, και ιδιαίτερα στις παρακλήσεις της Παναγία μας τον Αύγουστο. 

 

Τι σημαίνει ;  Όλη μου την ελπίδα την αναθέτω σε εσένα Παναγία, που είσαι η Μητέρα του Θεού φύλαξε με.  Δηλαδή αν μπορούσαμε να  το αναλύσουμε λίγο παραπάνω ο ύμνος θέλει να μας πει  απλά,  ότι μην αγχώνεστε, μην φοβάστε απλά αφεθείτε στην Παναγία μας και να ελπίζετε σε Αυτή και στον Κύριο μας για όλα τα θέματα που μας απασχολούν.  

Για να αφεθείς πρέπει να πιστεύεις ότι υπάρχει Παναγία ότι υπάρχει ο Χριστός και ότι είναι ο Θεός ο δημιουργός μας.   Βλέπουμε στην κατάσταση που ζούμε τους τελευταίους μήνες ότι η ελπίδα και η πίστη είναι μόνο  στις δικές μας δυνάμεις και στο εμβόλιο.

 

 Που πήγε ο Θεός ;  Που πήγε η Παναγία, οι Άγιοι ;Νομίζετε είναι δύσκολο για τον Θεό να τελειώσει όλο αυτό το θέμα με την πανδημία ;;;   Είναι δύσκολο για τον Θεό να μας προστατέψει ;

 

Δεν νομίζω  και δεν είναι δύσκολο, καθώς  Αυτός είναι το Α & Ω αυτός είναι  που έφτιαξε τα πάντα ορατά και αόρατα.

  Κάποιοι άθεοι θα πούνε που είναι ο Θεός σας γιατί δεν διώχνει τον ιό ;  Γιατί αφήνει τον κόσμο να ταλαιπωριέται και κάποιο να φεύγουν από αυτό το μάταιο κόσμο ;  Όλο αυτό αγαπητοί μου αδελφοί είναι μια μεγάλη δοκιμασία και γίνεται για ένα και μοναδικό λόγο. 

 Διότι σταματήσαμε να πιστεύουμε στο Χριστό  ξεχάσαμε τον Θεό.  Γιατί οι άνθρωποι κάναμε την αμαρτία νόμιμη κατά το κράτος. Διοτι γίναμε σκληροί υλιστές, άπληστοι  και ατομιστές και γιατί πρώτα εμείς οι «υποτιθέμενοι πιστοί χριστιανοί» δείξαμε το κακό παράδειγμα σε αυτούς που ακόμα ψάχνονται να βρουν την αλήθεια.

Σήμερα μετά από όσα ζούμε και θα ζήσουμε κανείς δεν βρέθηκε να πει.  «Αλλάξτε Χριστιανοί, μετανοείτε ,γονατίστε μπρος στον Εσταυρωμένο και κλάψτε για τις αμαρτίες σας.»

 Αρχιερείς, δεσποτάδες και ιερείς συνεχίζουν το βιολί τους και αντί να δώσουν εμψυχώσουν με θάρρος το ποίμνιο αντί να μιλήσουν όπως πρέπει, μας μιλάνε, λες και είναι ειδικοί λοιμωξιολόγοι καθηγητές . Αρχιερείς, ιερείς και  δεσποτάδες για την πανδημία  ξέρετε  έχουμε τους ειδικούς που μας μιλάνε επιστημονικά από εσάς θέλουμε να μας μιλάτε και να ζείτε πνευματικά στο δρόμο του Χριστού και της Παναγίας.   Αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

  Είτε φωνάζουμε μερικοί είτε λέμε απλά είμαστε γραφικοί, απλά είμαστε αντιδραστικοί.   Πήραμε την κάτω βόλτα και ακόμα δεν ξυπνάμε να δούμε με τα μάτια της ψυχής αλλά βλέπουμε με τα μάτια της λογικής.  Όχι αδερφοί μου πρέπει να σταματήσει αυτό από  εμάς πρώτα.

Το Ευαγγέλιο συνεχίζει ακόμα και σήμερα να είναι διαχρονικότατο. Αν δούμε στο Ευαγγέλιο ότι ο Κύριος μας έκανε πολλά θαύματα.

Θεράπευσε πολλούς ασθενείς.  Ποιοι όμως θεραπεύτηκαν ;  Αυτοί που πίστευαν πραγματικα στο Θέο  και του έλεγαν Κύριε πιστεύουμε ότι εσύ μπορείς να μας θεραπεύσεις.  Και γινόταν το θέλημα του αρρώστου.  Σήμερα εμείς δεν είμαστε στην θέση του τυφλού, της Αιμορροούσας, του δαιμονισμένου, της Χαναναίας, του Ρωμαίου αξιωματικού και τον υπόλοιπων που με δάκρυα στα μάτια γονάτισαν μπροστά στον Κύριο μας και τον παρακαλέσαν να τους βοηθήσει. 

 Με λύπη όμως θα πω ότι είμαστε στην θέση των απίστων, των Φαρισαίων που δεν πιστεύανε, που κατηγορούσαν τον Κύριο παρόλο που έβλεπαν τα θαύματα.  Ας καταλάβουμε ότι γίναμε Φαρισαίοι  ότι η πίστη μας είναι χλιαρή ως αδύνατη και ας γονατίσουμε ζητώντας ταπεινά συγνώμη με δάκρυα στα μάτια από τον  Ένα και Μοναδικό Θεό τον Εν Τριάδι Θεό.  

Αυτός εξουσιάζει, αυτός είναι το Α & Ω όχι οι επιστήμονες, όχι οι πολιτικοί  αλλά ΜΟΝΟ ο Θεός .  Πιστέψτε σε Αυτόν και αφήστε την ζωή σας σε Αυτόν.   Αυτός είναι η Ζωή και η Ανάσταση Αυτός είναι η Αλήθεια Το Φως !.   
Αμήν. 

 

Γράφει ο Ιεροψάλτης Αχ. Γραβάνης 
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like