Γιατί πρέπει να πίνουμε κάθε πρωί ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Γιατί πρέπει να πίνουμε κάθε πρωί ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι

Ο χυμός από πορτοκάλι, όπως και από άλλα εσπεριδοειδή, μπορεί ενδεχομένως να είναι πολύ πιο υγιεινός από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα, καθώς ερευνητές ανακάλυψαν ότι είναι 10 φορές πιο πλούσιος σε αντιοξειδωτικά σε σχέση με αυτό που υπολογίζουν οι τρέχουσες μέθοδοι.

 

Υψηλό περιεχόμενο σε αντιοξειδωτικά, στη διατροφή κάποιου, βοηθά στη μείωση των βλαβερών ελεύθερων ριζών στον οργανισμό.

 

Ο καθηγητής Jose Angel Rufian Henares, του πανεπιστημίου της Γρανάδα, δήλωσε ότι η δραστηριότητα των αντιοξειδωτικών είναι κατά μέσον όρο 10 φορές υψηλότερη σε σχέση με αυτή που εκτιμάτο μέχρι τώρα.

 

Η νέα τεχνική για τη μέτρηση του περιεχομένου σε αντιοξειδωτικά, που ονομάζεται παγκόσμια αντιοξειδωτική αντίδραση (GAR), δείχνει ότι η ιδιότητα έχει υποεκτιμηθεί και σε άλλα τρόφιμα.

Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι οι πίνακες για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των τροφίμων που χρησιμοποιούν οι διαιτολόγοι και οι υπηρεσίες υγείας θα πρέπει να αναθεωρηθούν.

Η μέθοδος αφορά την αξιολόγηση διάφορων φυσικών και χημικών παραμέτρων, όπως το χρώμα και ο φθορισμός. καθώς και η σχέση μεταξύ των συγκεντρώσεων που αναλύονται και δεικτών ουσιών όπως η φουρφουράλη.

Εφαρμόζοντας την τεχνική σε χυμούς πορτοκαλιού, μανταρινιού, λεμονιού και γκρέιπφρουτ, φάνηκε ότι οι τιμές τους αυξήθηκαν σημαντικά.

Με τη βοήθεια της μεθόδου, οι επιστήμονες δημιούργησαν επίσης μαθηματικό μοντέλο για να κατηγοριοποιήσουν τους χυμούς σύμφωνα με της φυσικές συνθήκες και τις συνθήκες αποθήκευσης, εξασφαλίζοντας ότι χρησιμοποιούνται οι σωστές πρώτες ύλες και οι σωστές διαδικασίες αποστείρωσης και παστερίωσης.

 

Εκτός από τη βιταμίνη C, το πορτοκάλι περιέχει δεκάδες άλλες πολύτιμες ουσίες για τον οργανισμό.

Γνωρίστε τις 10 απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες του

  1. Λόγω της περιεκτικότητας του σε αντιοξειδωτικές ουσίες μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στόματος, του λάρυγγα και του στομάχου έως και 50%.
  2. Η καθημερινή κατανάλωση εσπεριδοειδών (1 γκρέιπφρουτ ή 2 πορτοκάλια) έχει αποδειχθεί ότι μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ κατά 19% τον κίνδυνο για εγκεφαλικό.
  3.  Λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C, δυναμώνει την άμυνα του οργανισμού και καταπολεμά τη δράση των ελευθέρων ριζών που προκαλούν γήρανση και εκφυλιστικές νόσους.
  4.  Ακόμη, ο χυμός τους είναι πλούσιος σε κάλιο (300 mg το ποτήρι), που βοηθά στην αποβολή υγρών και τοξινών, αλλά και σε ασβέστιο (73 mg το ποτήρι) που είναι απαραίτητο για τη σωστή δομή και ανάπτυξη του σκελετού.
  5.  Είναι ευεργετικό σε όλες τις βρογχικές και ασθματικές παθήσεις, καθώς και στις περιπτώσεις αδυναμίας, και θεωρείται τονωτικό για την καρδιά και διεγερτικό για την κυκλοφορία.
Ακόμη…
  1. Ερευνητές της Φλόριντα αναφέρουν, επίσης, ότι τα πορτοκάλια και άλλα φρούτα της οικογένειας των κίτρων έχουν την ικανότητα να μειώνουν τη χοληστερίνη. Πολλά στοιχεία δείχνουν ότι η πηκτίνη, μια ίνα στη φλούδα και στις μεμβράνες του πορτοκαλιού-και του γκρέιπφρουτ,-, μειώνει τη χοληστερίνη στους ανθρώπους.
  2. Ο χυμός πορτοκαλιού από πολύ παλιά χρόνια, χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για την καταπολέμηση των ιώσεων.
  3.  Οι ουσίες τανγκερετίνη και κουερσπίνη, που ανευρίσκονται στο πορτοκάλι, εμποδίζουν τη δημιουργία καρκινογόνων ουσιών που προξενούνται από τον καπνό του τσιγάρου. Οι καπνιστές λοιπόν, θα πρέπει να αυξήσετε την κατανάλωσή τους.
  4.  Ένα ποτήρι φυσικός χυμός πορτοκαλιού, περιέχει σημαντική ποσότητα φολικού οξέος, το οποίο προστατεύει από καρδιακά επεισόδια, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί βασικό συστατικό στην παρασκευή αίματος.
  5.  Τέλος, σύμφωνα με πολυετή έρευνα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, η συστηματική κατανάλωση πορτοκαλιών προλαμβάνει διάφορες ασθένειες. Αυτές είναι η αρθρίτιδα, η παχυσαρκία και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας του ματιού που αποτελεί τη σημαντικότερη αιτία τύφλωσης στους ηλικιωμένους.Όλα αυτά λοιπόν τα συστατικά κι οι ιδιότητες που του προσθέτουν, θα λέγαμε ότι το ανάγουν από ένα απλό φρούτο σε ένα πολύτιμο φάρμακο και ισχυρό σύμμαχο για την πρόληψη ασθενειών, όπως ο καρκίνος, οι καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά αλλά και η παχυσαρκία.

 

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like