Ριγανέλαιο

Ριγανέλαιο: H ευεργετικές ιδιότητες για την ομορφιά του δέρματος

Ρίγανη & ριγανέλαιο" τα κρυμμένα μυστικά ομορφιάς της φύσης

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Ριγανέλαιο: H ευεργετικές ιδιότητες για την ομορφιά του δέρματος

Ριγανέλαιο

Η ρίγανη είναι  ένα μαγικό μαγειρικό και φαρμακευτικό βότανο που ανήκει στην οικογένεια των λαμιωδών αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών (Lamiaceae).

Έχει χρησιμοποιηθεί τόσο στη μαγειρική όσο και στην ιατρική για χιλιάδες χρόνια. Προσθέτει γεύση και άρωμα στα φαγητά μας,αλλά  έχει πολλά οφέλη και για την υγεία μας..( Βλ.σχετικό άρθρο“Ριγανέλαιο: Το φυσικό αντιβιοτικό, με αντιμυκητιακές και αντι-ιικές ιδιότητες”).

Η ρίγανη παίρνει την ονομασία της από τις λέξεις «όρος » και «γάνος», που σημαίνει χαρά/λαμπρότητα. Θεωρείτο, δηλαδή, το φυτό που έδινε ομορφιά και χαρά στο βουνό.
-“ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟ” ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΙΔΙΌΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ.
Η ρίγανη είναι και ένα βότανο που το έλαιο του κάνει  θαύματα ακόμα και στο δέρμα.
Το λάδι ρίγανης βγαίνει με απόσταξη από τα φύλλα και τα άνθη του γνωστού φυτού που όλοι έχουμε στα μπαλκόνια μας.
*Το ριγανέλαιο περιέχει θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, καρβακρόλη, θυμόλη και γενικώς φυσικά συστατικά με αντιμικροβιακή δράση που επίσης συμβάλλουν στη θρέψη του δέρματος. Το άρωμά του είναι ευχάριστο, αν και πιο δυνατό από εκείνο της αποξηραμένης ρίγανης.
*Οι ευεργετικές ιδιότητες της βοηθούν στο να
βελτιώσει την ελαστικότητα του δέρματος, σβήνει λεπτές ρυτίδες και δίνει λάμψη. Ωφελεί κυρίως τα λιπαρά δέρματα με τάσεις να εμφανίσουν ακμή.
Το ριγανέλαιο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση απέναντι στα καλλυντικά που περιέχουν χημικά, ωστόσο πρέπει να χρησιμοποιηθεί με μέτρο, με προσοχή και πάντα αραιωμένο.
ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΡΙΓΑΝΕΛΑΙΟ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΡΟΥΤΙΝΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ“.
Λιγες σταγόνες έλαιο ρίγανης στην καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς θα σας ανταμείψει ,κυρίως εσάς με τα πιο λιπαρά δέρματα .Καλό θα ήταν στις πρώτες χρήσεις χρησιμοποιήστε ελάχιστες σταγόνες ριγανέλαιο, τις οποίες στη συνέχεια μπορείτε να αυξήσετε αν δείτε ότι σας ταιριάζει και σας ωφελεί.
-*Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό, σε μισό ποτήρι νερό ρίξτε μερικές σταγόνες ριγανέλαιο. Βουτήξτε ένα βαμβάκι στο μείγμα και εφαρμόστε πάνω στα σπυράκια. Αν το δέρμα σας είναι κανονικό ή ξηρό, αντί για νερό, αναμείξτε το ριγανέλαιο με άλλο λάδι κατάλληλο για το πρόσωπο.
* Αν σας ευχαριστεί η ατμοθεραπεία, που δίνει λάμψη και ανανεωμένη όψη στο δέρμα, εμπλουτίστε τη διαδικασία με λίγο έλαιο ρίγανης. Γεμίστε ένα μπολ με ζεστό νερό, ρίξτε 5-7 σταγόνες ελαίου, φέρτε το πρόσωπό σας κοντά στο μπολ σκεπάζοντας το κεφάλι σας με μια πετσέτα για να μη χάνεται ο ατμός.Μείνετε για 5′ λεπτά  και έπειτα ταμπονάρεται  το  πρόσωπο σας με τη πετσέτα!!
《ΣΤΗ  ΦΥΣΗ  ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ  ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ》!!
Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like