Ριγανέλαιο: Tο φυσικό αντιβιοτικό, με αντιμυκητιακές και αντι-ιικές ιδιότητες

Ριγανέλαιο: Tο φυσικό αντιβιοτικό, με αντιμυκητιακές και αντι-ιικές ιδιότητες

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Ριγανέλαιο: Tο φυσικό αντιβιοτικό, με αντιμυκητιακές και αντι-ιικές ιδιότητες

Το ριγανέλαιο είναι ένα ισχυρό φυτικό αντιβιοτικό, με αντιμυκητιακές και αντι-ιικές ιδιότητες. 

 

Ικανό να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα από μικρόβια, μύκητες, βακτήρια και ιούς πάσης φύσεως.

Το ριγανέλαιο θεραπεύει ή βοηθάει να υποχωρήσει η ακμή, αλλεργίες, αρθρίτιδα, άσθμα, δυσκοιλιότητα, λαρυγγίτιδα,πιτυρίδα, διάρροια, πεπτικές διαταραχές, τσιμπήματα εντόμων, βρογχίτιδα, πληγές, κρυολογήματα, γρίπη, κόπωση, ασθένειες των ούλων,πονοκέφαλους, εμμηνων διαταραχές, πόνο στους μυς, παράσιτα, φυματίωση, πνευμονία, ψωρίαση, φλεβίτιδα και κονδυλωμάτα.

Βασικό συστατικό του είναι η άγρια ρίγανη, που είναι πλούσια σε ανόργανα συστατικά, ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, κάλιο, χαλκό, βόριο, μαγγάνιο και βιταμίνες C και Α.

Η ελληνική άγρια ρίγανη είναι γνωστή σε κάθε γωνιά του πλανήτη, καθώς οι περισσότεροι γνωρίζουν τις θεραπευτικές της ιδιότητες εδώ
και αιώνες.

Μπορούμε να το φτιάξουμε έτσι που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ΄ όλους και είναι και για προστασία από ασθένειες.

Σίγουρα δεν είναι δυνατό σαν το αιθέριο έλαιο αλλά είναι σπιτικό και ωφέλιμο.
Οι πρώτες ύλες (ρίγανη, ελαιόλαδο) πρέπει να είναι φυσικές και αρίστης ποιότητας, αλλιώς δεν θα κάνουν απολύτως τίποτα.

«Η ελληνική ρίγανη και μόνο αυτή είναι που έχει την κατάλληλη σύσταση. Επίσης δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με το έλαιο ρίγανης»

Η ρίγανη είναι από τα σημαντικότερα βότανα και υπάρχει άφθονη. Πάντα τα βότανα που θέλουμε να βάλουμε στο λάδι, πρέπει να είναι φρέσκα και αν είναι δυνατόν να τα μαζέψουμε μόνοι μας.

Αλλιώς δεν θα έχουμε τα θεραπευτικά αποτελέσματα που θέλουμε.
Αν θες να φτιάξεις ριγανέλαιο δεν θα το βάλεις στον ήλιο.

Υλικά 

1 μέρος ρίγανη φύλλα και άνθη ή σπόρους ( αφορά όγκο π.χ 1 κούπα) 3 μέρη ελαιόλαδο (3 κούπες).

-Θα βάλεις σε μια κατσαρόλα τη ρίγανη αφού την έχεις περάσει πριν από το μουλτι και κατόπιν θα ρίξεις το λάδι.

– Θα ανάψεις το μάτι της κουζίνας στο μισό (πολύ χαμηλά) και θα το αφήσεις στη φωτιά 6 ώρες.

– Να προσέξεις να μην περάσεις τους 100 βαθμούς. Στην ανάγκη να το κατεβάζεις για λίγο από τη φωτιά.

– Αφού κρυώσει θα το στραγγίξεις καλά και θα βάλεις τα υπολείμματα σε ένα πανί και θα το πιέσεις ώστε να βγουν όλες οι ουσίες.
Το υλικό αυτό θα το βάλεις σε ένα γυάλινο μπουκάλι σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Κρατάει περίπου 6-8 μήνες

Εργαστηριακές δοκιμές έχουν δείξει ότι πρόκειται για ένα φυσικό και πολύ ισχυρό αντιβιοτικό (σε πολλές περιπτώσεις καλύτερο από τα χημικά αντιβιοτικά) ενώ δεν έχει καμία από τις παρενέργειες αυτών.

Εξοντώνει άμεσα τα μικρόβια χωρίς αυτά να γίνονται ανθεκτικά στη χρήση του ριγανέλαιου, κάτι που συμβαίνει σχεδόν πάντα με τα χημικά αντιβιοτικά.

Να σημειώσουμε ότι το ριγανέλαιο είναι πόσιμο αιθέριο έλαιο και η δοσολογία του είναι μία σταγόνα σε λίγο νερό ή σε ένα φλιτζάνι τσάι ή χυμό ή για ακόμη πιο εύκολη λήψη σε μια κουταλιά ελαιολάδου 2-3 φορές την ημέρα.

Για μακροχρόνια χρήση του ελαίου συνίσταται η λήψη εναλλάξ ανά διαστήματα 15 ημερών, με παύση μίας εβδομάδας. Ωστόσο, δεν πρέπει να δίνεται σε γυναίκες που εγκυμονούν, ενώ για άτομα με έλλειψη σιδήρου προτείνεται δύο ώρες πριν ή μετά το φαγητό.

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like