Τι θέλουν οι γυναίκες από τους άνδρες τελικά;

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Τι θέλουν οι γυναίκες από τους άνδρες τελικά;

Ο Σίγκμουντ Φρόυντ είπε το εξής: “Η μεγαλύτερη ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί ποτέ και που και εγώ δεν έχω κατορθώσει να απαντήσω μετά από τριάντα χρόνια έρευνας, είναι: «Τι θέλουν οι γυναίκες;»

Για δεκαετίες ,ίσως και για αιώνες οι άνδρες δεν μπορούσαν να κατανοήσουν τις γυναίκες. Θεωρούσαν ότι οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα περίπλοκα πλάσματα, εντελώς ακατανόητα και επειδή δεν τις καταλάβαιναν τις θεωρούσαν επικίνδυνες. Έτσι  επιδίωκαν να τις  υποτάσσουν  με σκοπό να τις ελέγχουν.
Ο λόγος;
Δεν τις καταλάβαιναν και  ως γνωστόν,
” Οτι δεν καταλαβαίνουμε το φοβόμαστε”.
Τώρα ,εδώ που τα λέμε,όντως είμαστε πολύπλοκα όντα,και δεν μπορούν να μας καταλάβουν, αλλά
“Ναι”… Ξέρουμε τι θέλουμε από έναν άντρα!Είναι συγκεκριμένα και όχι ιδιαίτερα απαιτητικά.Ως γυναίκα λοιπόν, αποφάσισα να σας λύσω το γρίφο που εδώ και αιώνες παραμένει ακόμα άλυτος….

“Τι είναι τελικά αυτό που θέλουν οι γυναίκες από τους άνδρες;”

# ΈΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΕΒΕΤΑΙ#
Μια γυναίκα το μόνο που χρειάζεται είναι ο σεβασμός. Ο σεβασμός σημαίνει αποδέχομαι .Να μας αγαπάτε, να μας δέχεστε και να μας εκτιμάτε γι’αυτό που είμαστε. Με τα ελαττώματα μας και τα προτερήματας . Αν όμως μας στερήσετε το σεβασμό που μας αξίζει, αποχωρούμε με αξιοπρέπεια. Άλλωστε χωρίς σεβασμό, δεν υπάρχει αγάπη!!
# ΈΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ# 
Οι ευγενικοί άνδρες είναι  άνθρωποι με ήθος και οι τρόποι τους είναι μιας άλλης εποχής, μιας εποχής που  τους χαρακτηρίζει ως “Άνδρες παλιάς κοπής”.Η καλή συμπεριφορά ,ένα απλό “Καλημέρα- Καληνύχτα ” ένα χαμόγελο, ένα φιλί χωρίς λόγο και αιτία ,μπορούν να μας φτιάξουν τη μέρα και τη διάθεση μας.
Και όπως έλεγε ο Πλούταρχος: «Ο ευγενής άνθρωπος δίνει αξιοπρέπεια σ’ όλες τις πράξεις».
 # ΈΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ #
Πάνω απ’ολα σε μια σχέση θέλουμε ειλικρίνεια και να είσαστε ο εαυτός σας. Να λέτε πάντα αυτό που νιώθετε και αισθάνεστε όπως το αισθάνεστε .Ακόμα και η πιο απλή ερώτηση που θα σας κάνουμε π.χ “Σου αρέσει αυτό το φόρεμα πάνω μου;”, να απαντήσετε με απόλυτη ειλικρίνεια.  Σίγουρα θα εκτιμηθεί πολύ. Μπορεί να είναι “σκληρή” η ειλικρίνεια σας πολλές φορές, αλλά τουλάχιστον θα είμαστε ήσυχες πως ότι και αν γίνει δε θα μας πείτε ψέματα και θα είστε απόλυτα αληθινοί.
-# ΈΝΑΝ  ΑΝΔΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ#
Δεν μας φτάνει μόνο να μας λέτε ότι μας αγαπάτε…. θέλουμε να μας το δείχνετε κιόλας. Οι πράξεις είναι πιο σημαντικές από τα λόγια.
Όλες λοιπόν θέλουμε έναν άνδρα που θα μας κάνει να γελάμε με τα αστεία του, μόνο και μόνο  για να μας δείτε χαρούμενες. Που  όταν δεν θα είμαστε καλά θα ξέρει τι πρέπει να μας πεί ή να κάνει ώστε να μας φέρει πάλι το χαμόγελο στα χείλη μας. Που ακόμα και μετά από μια δύσκολη μέρα, θα  ξέρουμε ότι μας περιμένει η τεράστια αγκαλιά του, για να χωθούμε μέσα της και να αδειάσουμε εκεί όλη την ψυχή μας. Που για μας θα είναι αυτός που θα μας συμβουλέψει, που θα μας προσγειώσει που θα μας κάνει ευτυχισμένες, που θα μας δείξει ,ότι είναι εδώ για εμας, όποτε χρειαστεί. Όλα αυτά είναι η καλύτερη φροντίδα και είναι  υπεραρκετά!!
# ΈΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΗΓΕΤΗ #
Όλες μας θέλουμε να έχουμε ένα ισχυρό αρσενικό στο πλευρό μας. Που έχει ηγετική προσωπικότητα, στόχους,  τη δική του άποψη που την υπερασπίζεται, και φυσικά να έχει την ικανότητα να πάρει αποφάσεις και πρωτοβουλίες. Ένα αρσενικό που θα μπορούμε να στηριχτούμε επάνω του  για  να λύσει το οποιοδήποτε πρόβλημα μας, είτε μεγάλο ,είτε μικρό που μπορεί να προκύψει, παίρνοντας μακριά μας τις όποιες ανησυχίες μας. Έτσι νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια δίπλα σας.
# ΈΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΜΕ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΗ ΔΥΝΑΜΗ#
Όχι μόνο σωματική, αλλά κυρίως ψυχική)
Εκεί που θέλουμε την  πραγματική δύναμη είναι στο συναίσθημα. Όταν υπάρχουν στιγμές που εμείς δεν θα  “αγαπάμε” τον εαυτό μας. Θέλουμε να ακούμε αυτό το ” Όλα καλά θα πάνε”…και  μαζί με την ειλικρίνεια που σας διακατέχει θα είναι η απόλυτη “ψυχική δύναμη” που μπορείτε να μας δώσετε απλόχερα ώστε να νιώσουμε καλύτερα.
 # ΈΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ#
“Δεν με προσέχεις” είναι μια φράση που την λέμε συχνά. Μέσα σε αυτά τα λόγια μπορεί να κρύβονται οι αδυναμίες μας και οι ανασφάλειες μας.
Μπορεί η στιγμή που τις εξωτερικεύουμε να είναι η χειρότερη για εσάς και στην ουσίας να μην ακούτε αυτά που λέμε, αλλά αν το κάνετε και αρχίσετε να μας  ρωτάτε και να μας δείξετε ότι πραγματικά μας νοιάζεστε και  ενδιαφέρεστε, ίσως μέσα σε αυτά τα λόγια να ανακαλύψετε ότι  κρύβονται πολλά περισσότερα συναισθήματα από αυτά που μπορεί να λέμε. Όταν λοιπόν θα καταλάβετε όλη την “παράνοια” που μας  διακατέχει τότε μόνο θα μπορέσετε να καταλάβετε και  γιατί αντιδρούμε με τον τρόπο που αντιδρούμε. Άλλωστε με την κατανόηση αποφεύγετε, την γκρίνια μας και τις άσκοπες εντάσεις.
 # ΈΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟ#
Η γενναιοδωρία είναι μια αρετή που έχει εκλείψει στις μέρες μας, γι’ αυτό και εμείς οι γυναίκες την εκτιμούμε πραγματικά σε έναν άνδρα. Με την γενναιοδωρία δεν εννοούμε αποκλειστικά  μόνο την οικονομική άνεση. Τα χρήματα άλλωστε δεν είναι το παν. Γενναιοδωρία είναι, ο χρόνο που θα μας διαθέσετε, η προσοχή που θα  μας δίνετε, το συναίσθημα που θα μας κάνετε να νιώσουμε και ότι άλλο απλό αλλά ανεκτίμητο απαιτεί μια σχέση.
# ΈΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΠΙΣΤΟ#
Θέλουμε να έχετε μάτια μόνο για μας. Σαν να μην υπάρχουν άλλες γυναίκες στον κόσμο. Να μας αγαπάτε, να μας φροντίζετε και να μας προσέχετε… Μόνο εμάς. Γιατί μας διακατέχει και το αίσθημα της ζήλιας. Ένα συναίσθημα που αν φωλιάσει  και κάνει “ρίζες” δύσκολα ξεριζώνει και μας κάνει δυστυχισμένες.
# ΈΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ#
Όταν θα δείτε ότι  το χαμόγελο μας έχει ξεπεράσει τα χείλη μας και έχει φτάσει στα μάτια μας …Τότε θα καταλάβετε το ποσό ευτυχισμένες μας έχετε κάνει!!!
“Η ευτυχία απάνω στη γης είναι κομμένη στο μπόι του ανθρώπου. Δεν είναι σπάνιο πουλί να το κυνηγούμε πότε στον ουρανό, πότε στο μυαλό μας. Η ευτυχία είναι ένα κατοικίδιο πουλί στην αυλή μας.”
Ν. Καζαντζάκης.

 

 

Γράφει η Ευγενία Τ.

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like