Χειμώνας: η πιο ερωτική εποχή του χρόνου…

0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Χειμώνας: η πιο ερωτική εποχή του χρόνου…

Πολλά λέγονται για το ποια είναι η πιο ερωτική εποχή του χρόνου! Οι περισσότεροι σίγουρα φέρνουμε στο μυαλό μας το καλοκαίρι, την άνοδο της θερμοκρασίας που σε συνδυασμό με τα λιγοστά και αέρινα ρούχα και το φως που κυριαρχεί, παρουσιάζεται ως η ιδανική εποχή.

Άλλοι πάλι, πιστεύουν ότι η άνοιξη είναι η πιο ερωτική εποχή, όπου μαζί με τη φύση που αναγεννάτε, αναγεννάτε και η ψυχική μας διάθεση, γεμίζοντάς μας με αισιόδοξα μηνύματα.

Γερμανικές έρευνες υποστηρίζουν ότι το φθινόπωρο είναι η πιο ερωτική εποχή, καθώς αυξάνονται τα επίπεδα των υπεύθυνων για τη σεξουαλική λειτουργία ορμονών – της τεστοστερόνης στον άνδρα και των οιστρογόνων στη γυναίκα.

Τέλος, υπάρχει και η μερίδα εκείνων που πιστεύει ότι ο χειμώνας είναι η πιο ερωτική εποχή του χρόνου. Και αυτό γιατί νυχτώνει νωρίτερα, με αποτέλεσμα οι δύο σύντροφοι να «μαζεύονται» πιο νωρίς στο κρεβάτι τους και να ασχολούνται περισσότερο ο ένας με τον άλλον. Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας επίσης, αναζητάμε όλο και περισσότερο μια ζεστή αγκαλιά και ότι ήθελε …προκύψει. Ναι, η ζεστή αγκαλιά μας χαλαρώνει και μας βάζει σε πιο ερωτική διάθεση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι οι περισσότερες συλλήψεις και εγκυμοσύνες, επιτυγχάνονται τις κρύες μέρες ή νύχτες του χειμώνα! Είναι και από τη φύση φαίνεται καθορισμένο έτσι, ώστε να μπορούν τα μωρά να γεννιούνται σε συνθήκες πιο ευνοϊκές, όπως το καλοκαίρι, για την επιβίωσή τους. Η μαμά φύση, πάντα φροντίζει για τη διαιώνιση της ζωής… Επιπλέον, μέσα από έρευνες έχει φανεί πως ακόμα και το σπέρμα είναι πιο δυνατό τους πιο κρύους μήνες του χρόνου. Πέρα από το βιολογικό, φαίνεται πως συνηγορεί ακόμα η ανδρική φαντασία που αρχίζει και οργιάζει και πάλι, καθώς οι γυναίκες φορούν όλο και περισσότερα ρούχα, τόσο όσο να εξάπτουν τη φαντασία του αντίθετου φύλου, καθώς αρχίζουν και «κρύβουν» έντεχνα σημεία του σώματός τους.

Κι επειδή ο χειμώνας  μάς φορτώνει με πολλά ρούχα και πανωφόρια αλλά και με πολλές υποχρεώσεις, οι περισσότεροι δεν πιστεύουν ότι ο χειμώνας είναι και η πιο σεξουαλική εποχή του χρόνου. Πλήθος ερευνών όμως αποδεικνύει γιατί τελικά το σεξ είναι πιο ευχάριστο, πιο πετυχημένο και πιο συχνό όσο κάνει κρύο… κι έτσι ο χειμώνας γίνεται η καλύτερη εποχή για σεξ!

1.Ανεβασμένη σεξουαλική επιθυμία για τους άντρες

Όπως ξέρουμε, οι άντρες μέσω της όρασης μπορούν να έχουν έντονη διέγερση. Και με αυτό ως δεδομένο, ερευνητές μελέτησαν πως αλλάζει αυτό μέσα στο χρόνο. Κάθε δύο μήνες τους έδειχναν φωτογραφίες γυναικείων προσώπων αλλά και σωμάτων. Αν και τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους φαίνονταν σταθερά ελκυστικά σε κάθε μέτρηση, η διαφορά παρατηρήθηκε σχετικά με το σώμα και τα ρούχα. Τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, οι άντρες έδειχναν περισσότερο ερωτικό ενδιαφέρον και επιθυμία προς τις γυναίκες που φορούν πιο αποκαλυπτικά ρούχα. Η εξήγηση σε αυτό έρχεται αν σκεφτούμε πως με το κρύο κρύβουμε τα σώματά μας κάτω από πολλές στρώσεις υφάσματος και το δέρμα δεν είναι τόσο εμφανές. Είναι λοιπόν η ανάγκη τους να δουν και να απολαύσουν αυτό που κρύβεται -βασικό χαρακτηριστικό όσων θέλουν αυτό που δεν είναι εύκολο να έχουν- που τους ανεβάζει τη διάθεση!

Τα προκαταρκτικά σεξουαλικά παιχνίδια, μας βοηθούν να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία του σώματος μας σταθερή. Στη συνέχεια, οι αγκαλιές και τα φιλιά, που αποφεύγουμε το καλοκαίρι λόγω ζέστης, διευκολύνουν την απελευθέρωση της ορμόνης ωκυτοκίνης στον οργανισμό μας, η οποία ενισχύει τη συναισθηματική οικειότητα και την αγάπη στους συντρόφους.

Το χειμώνα, πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν πεσμένη διάθεση και μειωμένη ενεργητικότητα, κυρίως λόγω της ανεπάρκειας ηλιοφάνειας και της έλλειψης βιταμίνης D στον οργανισμό τους. Το σεξ έρχεται για να δώσει και πάλι λύση, καθώς ενισχύει την έκκριση των ενδορφινών και της ωκυτοκίνης, οι οποίες προάγουν την αίσθηση της χαλάρωσης, της ξεκούρασης και της εφορίας.

Το σεξ αποτελεί την ασφαλέστερη μορφή «απόδρασης» για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, καθώς μειώνει αποδεδειγμένα το στρες και αυξάνει την αίσθηση της ικανοποίησης που αντλούμε από τη ζωή.

Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μέσω της αύξησης των επιπέδων της ανοσοσφαιρίνης Α, και με αυτόν τον τρόπο θωρακίζει την υγεία μας ενάντια στις λοιμώξεις και τις ασθένειες.

 

2. Πιο ζεστά συναισθήματα

Όσο πιο οικεία νιώθουμε με κάποιον, τόσο πιο απολαυστικό σεξ κάνουμε μαζί του! Δεν είναι, όμως, μόνο το κρύο της εποχής που μας κάνει να θέλουμε να πλησιάσουμε περισσότερο τον σύντροφό μας. Μία επιπλέον ανάγκη για εγγύτητα και καλύτερη επαφή εμφανίζεται καθώς η θερμοκρασία πέφτει. Συναισθήματα συντροφικότητας και τρυφερότητας, αυξάνουν το σεξ και το σεξ αυξάνει τα συναισθήματα αυτά.

3. Προλαμβάνει τις ιώσεις

Το σεξ ως διαδικασία, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και αυτό, σύμφωνα με το joytv, είναι γεγονός ανεξαρτήτως εποχής. Μάλιστα, σε περιόδους κατά τις οποίες οι περισσότεροι έχουν κάποια ίωση, το σεξ τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό μας να αντισταθεί σε παθογόνους μικροοργανισμούς.

4. Ζεστές αγκαλιές και στάσεις

Κι όμως, τα σώματά μας αναζητούν όση περισσότερη επαφή γίνεται για να παράγεται αρχικά θερμότητα! Αγκαλιές στον δρόμο, στον καναπέ, στο κρεβάτι. Με την εγγύτητα όμως, πρόκειται να ξεκινήσει και μία έκρηξη από ορμόνες στον εγκέφαλό σας που θα θέλουν να είστε όσο πιο κοντά γίνεται, όλο και πιο πολύ. Ικανοποιώντας την ανάγκη σου για ζεστασιά, θα έρθεις πιο κοντά με τον σύντροφό σου τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια του σεξ.

5. Πιο ενεργά σπερματοζωάρια

Είναι γεγονός πως η ποσότητα και η περιεκτικότητα σπερματοζωαρίων σε κάθε εκσπερμάτιση είναι λιγότερη τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες – έτσι εξηγείται και γιατί οι περισσότερες εγκυμοσύνες ξεκινάνε τον χειμώνα!

6. Φωτιά – κεράκια ή και τζάκι

Αν έχετε τζάκι, η εποχή που θα το χρειαστείτε πλησιάζει. Πρόσφατη έρευνα επιβεβαίωσε πως όταν εκείνος κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες για να ανάψει το τζάκι, η γυναίκα -που τον βλέπει ως δυνατό και προστατευτικό άντρα- ανυπομονεί να μπει στην αγκαλιά του. Αν δεν έχετε τζάκι, τα κεριά μπορούν να βοηθήσουν στην δημιουργία ενός ρομαντικού σκηνικού που θα σας φέρει πολύ κοντά.

7. Αύξηση στην πώληση προφυλακτικών

Παγκοσμίως, σημειώνεται μεγάλη άνοδος στις πωλήσεις των προφυλακτικών από τον μήνα Οκτώβριο και μετά, σημειώνοντας ιδιαίτερη άνοδο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Τα προφυλακτικά, μάλιστα, βρίσκονται στα 5 πιο συχνά δώρα που αγοράζονται εκείνες τις ημέρες! Συνεπώς, με την αύξηση αυτή μπορούμε να συμπεράνουμε πως υπάρχει και αύξηση στη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών.

Από την εποχή των σπηλαίων κιόλας είναι γνωστό, πως τον χειμώνα καταλήγουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο σπίτι με τον σύντροφό μας. Όπως διάβασες, αυτό είναι πολύ ευχάριστο για τις σωματικές και συναισθηματικές μας ανάγκες, συνεπώς… απολαύστε τον κρύο καιρό μαζί!

 

Δικτυογραφία

https://www.e-vima.gr/

https://www.patrasevents.gr/

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like