Να καμαρώνεις για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου

0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Να καμαρώνεις για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου

Οι ανθρώπινες σχέσεις και δη οι ερωτικές, μοιάζουν με ένα παζλ, το οποίο, παρότι αποτελείται από λίγα κομμάτια, είναι τόσο δύσκολο να ταιριάξουν μεταξύ τους. Προσπαθείς να ταιριάξεις την κατανόηση με την τρυφερότητα, το πάθος με την εμπιστοσύνη. Υπάρχει όμως ένα κεντρικό κομμάτι, που αν λείπει, το παζλ σου θα μένει πάντα ημιτελές.

Αν σου λείπει ο θαυμασμός προς τον σύντροφό σου, τίποτα απ’ τα υπόλοιπα δε θα καταφέρουν κρατήσουν το ενδιαφέρον σου ζωντανό.

Ο θαυμασμός είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό στον έpωτα. Το να νιώθεις υπερήφανος όταν έχεις τον σύντροφο σου πλάι σου, δίνει μια αίσθηση σιγουριάς και πληρότητας. Μα κι έντονης σeξουαλικής έλξης. Είσαι εσύ που έχεις δίπλα σου αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο, σαν να κέρδισες κάποιο σπουδαίο τρόπαιο κι αυτό σε ερεθίζει. Για να καταφέρει να σε κάνει να τον θαυμάσεις σημαίνει ότι έχεις βρει σε εκείνον στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει απ’ τον μέσο όρο -τουλάχιστον στα δικά σου μάτια.

Όταν θαυμάζεις έναν άνθρωπο, ταυτόχρονα τον εκτιμάς. Τον θεωρείς ένα σημαντικό πρόσωπο, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Εμπιστεύεσαι τις επιλογές του και το γούστο του. Οι λόγοι που θα σε κάνουν να τον δεις με αυτό το τρόπο, ποικίλουν. Ίσως να είναι η ομορφιά του, η μόρφωσή του, η ευφυΐα του, οι καλοί του τρόποι ή το ότι είναι καλός στις χειρωνακτικές εργασίες. Δεν έχει τόση σημασία τι τον έκανε να ξεχωρίσει στα μάτια σου, αλλά ότι αυτό συνέβη.

Σκέψου τώρα ότι είσαι εσύ το αντικείμενο του θαυμασμού, του συντρόφου σου. Πόσο όμορφα σε κάνει να νιώθεις αυτό. Βλέπεις ότι πέρα απ’ τη σeξουαλική έλξη που νιώθει για σένα, δείχνει να μετράει τη γνώμη σου. Ζητάει την άποψή σου για ό,τι τον προβληματίζει. Ακούει τις συμβουλές σου και τις ακολουθεί. Σε θεωρεί ένα έξυπνο και προικισμένο άτομο. Μιλάει με υπερηφάνεια στους φίλους του για σένα, θέλει να σε συστήσει σε όποιο γνωστό του συναντήσετε και δεν παραλείπει να τονίσει τα μικρά ή μεγάλα κατορθώματά σου.

Είναι τόσο όμορφο μα και σημαντικό, να τον βλέπεις να επιβεβαιώνει καθημερινά, με τις λέξεις και τις πράξεις του, ότι η επιλογή του ήταν και παραμένει σωστή. Αυτόματα, σβήνεται κάθε ανασφάλεια που θα μπορούσε να δημιουργήσει το μυαλό σου. Αυτή του η συμπεριφορά, σου δίνει κίνητρο για να γίνεις καλύτερος, αφού βλέπεις πως οι προσπάθειές σου αναγνωρίζονται.

Για να φτάσει να σε θαυμάζει κάποιος, σημαίνει πως όλον τον προηγούμενο καιρό είχες κάνει πολύ καλή δουλειά με τον εαυτό σου και τα ταλέντα σου. Δούλεψες σκληρά κι έχεις να επιδείξεις έργα και χαρακτηριστικά, που κρατούν το ενδιαφέρον του άλλου συνεχώς ενεργό.

Ο θαυμασμός προς τον άλλο, δε δείχνει σε καμία περίπτωση πως υποτιμούμε τον εαυτό μας. Αυτή είναι μια λανθασμένη κι εγωιστική αντίληψη. Το να θαυμάζεις το σύντροφό σου, δείχνει ένα ακομπλεξάριστο και δυνατό άνθρωπο που έχει ξεπεράσει τις μικρότητες. Το να δέχεσαι θαυμασμό χωρίς να παίρνουν τα μυαλά σου αέρα, αλλά να το χρησιμοποιείς για να νιώσεις καλύτερα κι έτσι να προσφέρεις περισσότερο μέσα στη σχέση σου, δείχνει έναν συνειδητοποιημένο κι ώριμο άνθρωπο.

Το μυστικό για μια επιτυχημένη σχέση λοιπόν, ίσως να είναι όχι απλά να κάνεις το σύντροφό σου να νιώθει άνετα με τον εαυτό του και να τον αποδέχεσαι όπως είναι, αλλά να του δείχνεις πως είναι ακόμη κι άξιος θαυμασμού. Εφόσον φυσικά είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά αξίζει την άνευ όρων αποδοχή σου κι η συμπεριφορά αυτή είναι αμφίδρομη.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Γρημάνη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή: pillowfights.gr

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like