Τips για να συγκεντρωθεί και να δουλέψει μια μαμά από το σπίτι!

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Τips για να συγκεντρωθεί και να δουλέψει μια μαμά από το σπίτι!

 

Έχοντας ξεκινήσει να βιώνουμε το 3ο lockdown μαζί με τα παιδιά στο σπίτι και την έναρξη της τηλεργασίας καταλαβαίνω απόλυτα πόσο δύσκολο μπορεί να είναι για πολλές από εμάς όχι μόνο να οργανώσουμε τηλεκπαίδευση και τηλεργασία μαζί, να δημιουργήσουμε διαφορετικούς χώρους εργασίας και να διαχειριστούμε όλα τα δρώμενα εντός σπιτιού αλλά να παραμείνουμε πραγματικά συγκεντρωμένες στη δουλειά μας. Δεν είναι εύκολο. 

Φωνές, παιχνίδια, άλλοι ήχοι και άπειρα “μαμάααα” που ακούγονται στο βάθος αλλά και ομιλίες από τα άλλα μέλη της οικογένειας που αναγκαστικά συνυπάρχουν στο χώρο λόγω του εγκλεισμού προκαλούν δυσκολίες στη συγκέντρωση μας. Δεν έχω ανακαλύψει ακόμα τον απόλυτο σύμμαχο συγκέντρωσης αλλά μπορώ να μοιραστώ μαζί σας κάποια tips που ακολουθώ για να διαχειριστώ τον εκνευρισμό που μου προκαλεί η δυσκολία του να συγκεντρωθώ αποτελεσματικά στην εργασία μου .

  1. Απομονωθείτε όσο μπορείτε. Δεν ξέρω που και πως μπορείτε να απομονωθείτε για να δουλέψετε πιο ήρεμα, αλλά προσπαθήστε το. Αν έχετε βοήθεια με τα παιδιά ζητήστε από κάποιον άλλο ενήλικα να αναλάβει την τηλεκπαίδευση για να μπορέσετε εσείς κάποιες ώρες να αφοσιωθείτε στην δουλειά σας. Αν σας βολεύει για την προσπάθεια απομόνωσης από ήχους και ενοχλήσεις του σπιτιού χρησιμοποιείστε και ακουστικά με μουσική.
  2. Ζητήστε κατανόηση και βοήθεια από τα παιδιά και τα άλλα μέλη του σπιτιού. Για κανέναν δεν είναι εύκολη αυτή η κατάσταση του εγκλεισμού και ειδικά όταν πρέπει να ανταποκριθείς και τις υποχρεώσεις σου. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει κατανόηση και συνεργασία μεταξύ όλων. Συζητήστε με τα παιδιά και εξηγήστε τους  τις δυσκολίες συγκέντρωσης που δημιουργούνται με τη φασαρία και πόσο αυτό σας κουράζει και θέλετε τη βοήθεια τους. Το ίδιο κάντε και με τα άλλα μέλη της οικογένειας ζητώντας βοήθεια και υποστήριξη!
  3. Αν εκνευριστείτε και δεν μπορείτε να αποδώσετε κάντε ένα διάλειμμα. Ο εκνευρισμός καλός η κακώς είναι ένα αρκετά συνηθισμένο χαρακτηριστικό του εγκλεισμού και όλων αυτών των πρωτόγνωρων συνθηκών που μας βγάζουνε έξω από τα νερά μας. Αν νιώθετε πως δεν αποδίδετε στη δουλειά μια μέρα, έχετε έντονο εκνευρισμό λίγο πριν καταλήξετε στο πονοκέφαλο κάντε ένα διάλειμμα, πάρτε το χρόνο σας να ηρεμίστε και συνεχίστε αργότερα.
  4. Διαμορφώστε ένα πλάνο να δουλεύετε ώρες που το υπόλοιπο σπίτι υπολειτουργεί. Εάν δεν αποδίδει καμία τακτική να λειτουργήσετε παράλληλα με τις υποχρεώσεις και τις δραστηριότητες των άλλων μελών του σπιτιού δημιουργήστε μια ρουτίνα και προσπαθήστε να συγκεντρώσετε τον μεγαλύτερο όγκο δουλειά σας, αν σας το επιτρέπει φυσικά η φύση  του επαγγέλματος σας, σε ώρες που υπόλοιποι έχουν τελειώσει με τις δικές τους υποχρεώσεις και χαλαρώνουν και επικρατεί μια σχετικά περισσότερη ηρεμία. Για αυτό τον σκοπό ίσως φανεί χρήσιμο το αρκετά πρωινό ξύπνημα πριν ξυπνήσει η υπόλοιπη οικογένεια ή αργά το βράδυ που κάποιοι μπορεί και να κοιμούνται ! 

Σαφώς η κατάσταση είναι δύσκολη και περίπλοκη και όχι εύκολα διαχειρίσιμη αλλά με μεγάλη υπομονή και χρόνο σε εμάς να ανταποκριθούμε στο τέλος όλα τα αδύνατα γίνονται δυνατά. Προσπαθήστε να διαμορφώσετε ένα όσο γίνεται πιο φιλικό περιβάλλον για την συνύπαρξη όλης της οικογένειας μέσα το σπίτι και δημιουργήστε όσο γίνεται καλύτερες συνθήκες για αποδοτική εργασία με λιγότερο εκνευρισμό και εντάσεις!

Με εύκολες ή πιο δύσκολες μέρες στο τέλος θα τα καταφέρουμε! 

Πηγή

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like