Στράτος Μυλωνάς: Ο σχεδιαστής μόδας που φτιάχνει δημιουργίες στον αργαλειό

by Newsroom
0 comment
Κοινοποιείστε το άρθρο

Στράτος Μυλωνάς: Ο σχεδιαστής μόδας που φτιάχνει δημιουργίες στον αργαλειό

Ο Στράτος Μυλωνάς σπούδασε σχέδιο μόδας και γρήγορα άρχισε να σχεδιάζει ολοκληρωμένες συλλογές ρούχων και να διδάσκει σχέδιο σε σχολές μόδας, ενώ κινούνταν μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Κάποια στιγμή «είδε το πρώτο υφάδι, κι είπε αυτό θέλω να κάνω».

Ξεκίνησε υφαντική στο πλαίσιο δράσεων της Εταιρείας Σπαστικών Άγιος Στυλιανός και η Σχολή του δάνεισε τον πρώτο του αργαλειό. «Από τότε άρχισα να πειραματίζομαι υφαίνοντας. Πειράματα, πειράματα, πειράματα. Όταν πέθανε κι ο τελευταίος κατασκευαστής αργαλειών, ο Ζαγοράρης, άρχισα εκτός από την ύφανση να κατασκευάζω τους δικούς μου αργαλειούς».

Ήθελε να περπατάει μέσα σε δάσος, να εμπνέεται από τα δεκάδες χρώματα που έχουν τα φύλλα το φθινόπωρο. Αναζητούσε τις αντανακλάσεις του φωτός πάνω στο παγωμένο νερό ενός ρυακιού, και την ένταση που χαρίζει μια ανατολή.

Τα τελευταία 20 χρόνια φτιάχνει χειροποίητα ολόμαλλα κασκόλ και χρωματιστά φουλάρια τα οποία πωλούνται σε όλη την Ελλάδα, ειδικότερα σε νησιά, αλλά και στο εξωτερικό ενώ κατασκευάζει και ο ίδιος αργαλειούς με τη βοήθεια ξυλουργού.

Δεκάδες πλέξεις, σχέδια, χρώματα, συνδυασμοί. Στη δουλειά του Στράτου ανακαλύπτω τη φύση, την έννοια της φροντίδας, τη χαρά της δημιουργίας, την εντιμότητα του χειροποίητου. Χαϊδεύω το αφράτο τρίχωμα της πανταχού παρούσας Silas και αναχωρώ από το εργαστήριο γεμάτη έμπνευση.

Πού θα τα βρείτε:

Tηλ επικοινωνίας: 6908740750

Instagram

mylonaseustratios@gmail.com

 

 

 

Πηγη .tvopen.gr

Κοινοποιείστε το άρθρο

You may also like